تسلط افکار منفی بر رفتار افراد خودسرزنشگر

یک استاد دانشگاه گفت: افراد خودخور همواره در حال مجازات، سرزنش و رنجش خود هستند و تصور می‌کنند اطرافیانشان در مورد آنها قضاوت کرده و آنها را مورد ارزشیابی قرار می‌دهند و تصاویر ذهنی و افکار منفی موجود در روان ناخودآگاه افراد خودخور آنها را کنترل و مدیریت می‌کنند.

منصور علی‌مهدی در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین بیان کرد: هنگامی که فرد دچار خودسرزنشی می‌شود با کشمکش‌های روانی و ذهنی فراوانی درگیر است و گاهی برانگیخته و هیجانی‌ شده و برخی اوقات در خود فرورفته و منزوی می‌شود. همه این موارد باعث کاهش اعتماد به نفس در آنها شده و تاثیر مخربی بر جسم و روان آنها دارد. این افراد باید با تمرین مستمر، الگوهای فکری منفی را محدود کنند.
این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه اصطلاحا «خودخوری کردن» در زنان بیش از مردان است، افزود: با توجه به اینکه یکی از ویژگی‌های افراد خودخور دارا بودن حساسیت‌های افراطی است و زنان نیز شخصیت حساس‌تری دارند، به نظر می‌رسد خودخوری در زنان بیشتر مشاهده می‌شود.
این متخصص روانشناسی در بیان علل بروز خودخوری گفت: خودخوری ممکن است ناشی از ضعف اعتماد به نفس، ضعف عزت نفس، حسادت، شناخته نشدن ظرفیت‌های فردی و متبلور نکردن ظرفیت‌های وجودی فرد باشد. یکی دیگر از مشکلات افراد خودخور، منعطف نبودن تفکر و اندیشه‌های آنهاست.
وی در بیان راهکارهای درمان خودخوری تاکید کرد: تفکر و تمرکز حواس بر زمان های بروز خودخوری، به چالش کشیدن افکار، تمرکز بر حل مشکلات، زمان ریزی برای تامل و اندیشیدن  و تمرین هوشیاری و توجه کردن می تواند مانع بروز خودخوری و پیشرفت این عارضه روانی باشد.
کد خبر: 43211

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 2 =