معاون وزیر بهداشت: سازمان جهانی بهداشت در تحویل واکسن خارجی کم‌کاری می‌کند

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت گفت: برای تهیه واکسن کرونا، مبالغ قابل توجهی ارز به سبد کواکس سازمان جهانی بهداشت واریز کرده‌ایم اما این سازمان متاسفانه نه به موقع و نه به تناسب، واکسن در اختیار ما قرار نداده است.

به گزارش آتیه‌آنلاین، به نقل از ایرنا، دکتر بهرام دارایی در سنندج اظهار داشت: برای مسافرت‌های خارجی گاها هموطنان به واکسن خارجی از جمله آسترازنکا نیاز دارند که تهیه کرده‌ایم و مصرف شده و باز هم در حال تهیه این واکسن‌ها هستیم.

وی با بیان اینکه در زمینه تهیه واکسن در دولت سیزدهم توفیقات خیلی خوبی داشتیم، افزود: دولت و وزارت بهداشت، عزم راسخ داشته‌اند و به هر نحوی چه از طریق تولید داخل و چه واردات، واکسن مورد نیاز را تامین می‌کنیم.

 رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت یادآور شد: واردات دارو و واکسن هیچ منعی ندارد اما وقتی نیازمان برطرف شود و تولید داخل کفاف کند، واردات را محدود می‌کنیم.

دارایی با تاکید بر اینکه بحثی به نام حذف ارز در خرید واکسن نداریم، ادامه داد: حمایت‌های ارزی دولت با ارز ترجیحی از داروهای تحت حمایت، مزمن و صعب العلاج و بیماران خاص تا آخر امسال ادامه دارد و برای سال آینده، مجلس هر تصمیمی گرفت، باز هم این حمایت‌ها ادامه خواهد داشت.

وی در مورد قاچاق دارو با ارز ترجیحی نیز اظهار داشت: برخی دچار وسوسه شده و از طریق ارز ترجیحی و با یک پنجم قیمت، دارو را در داخل تهیه و از کشور خارج می‌کنند از عوارض پرداخت ارز ترجیحی این است که می‌تواند قاچاق معکوس را دنبال داشته باشد.

رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت به آمار تزریق واکسن کرونا در کشور نیز اشاره کرد و گفت: در زمان حاضر ۱۸۰ میلیون واکسن تهیه کردیم که ۱۲۰ میلیون دُز آن در قالب نوبت‌های اول، دوم و سوم تزریق شده که ۱۰ میلیون دُز آن مربوط به نوبت سوم است.

دارایی اضافه کرد: از این مقدار تزریق، سهم واکسن‌های داخلی ۳۰ میلیون دُز بوده است اما ظرفیت تولید واکسن در داخل خیلی بالا است و بسته به نیاز مردم، در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

رییس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت در ادامه اشاره‌ای به قابلیت کردستان به عنوان قطب درمانی سلامت در بحث غذا و گندم داشت و افزود: این استان مرزی است و به واسطه مبادلات تجاری و وجود بازارچه‌های مرزی، ظرفیت تبدیل شدن به قطب درمانی سلامت غذایی را دارد.

دارایی با بیان اینکه کردستان در زمینه مطالعاتی و مرکز تحقیقات برای سلامت گندم می‌تواند به قطب منطقه تبدیل شود، تاکید کرد: نیاز داریم کسانی که کالای سلامت محور جابه‌جا می‌کنند سلامت‌شان ارزیابی شود و در کردستان در این زمینه کارهای خیلی خوبی انجام شده است.

وی همچنین در مورد حساسیت وزارت بهداشت نسبت به سلامت آب شرب و ورود فاضلاب به منابع آبی اظهار داشت: وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی در این زمینه وظیفه خود را دنبال، وضعیت را همواره پایش و اخطارهای لازم را اعلام می‌کنند و این معضل گریبانگیر همه است و باید راه‌حل اساسی و مشخص برای ممانعت از ورود فاضلاب به منابع آبی اندیشیده شود.

کد خبر: 42844

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 17 =