به گزارش آتیهآنلاین به نقل از وبدا، دکتر بهرام عیناللهی در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فیلم مستند سلیمان سلامت که در دانشگاه فرهنگیان کرمان برگزار شد، اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس، نیروهای پزشکی همراه با رزمندگان، تاریخ پرشکوهی را ساختند اما در آن زمان، تکنولوژیها به اندازه امروز وجود نداشت و خیلی از این خدمات ارزشمند، ثبت و ضبط نشد و متاسفانه در هنر هم خیلی تبلور پیدا نکرد.
وی افزود: فرمایش مقام معظم رهبری این بود که تکلیف بر این است که آن رشادتها و ایثارگریهای جامعه پزشکی دوباره بازخوانی و ثبت شود و به نسلهای مختلف نشان داده شود تا اینکه جای جلاد و مظلوم، عوض نشود. در دوران دفاع مقدس، گروه پزشکی در نزدیکترین نقطه به دشمن و در خط مقدم، خدمات ارزندهای ارائه و شهدای زیادی را به جامعه تقدیم کرد.
حماسههای جامعه پزشکی ادامه دارد
وزیر بهداشت تاکید کرد: حماسههای جامعه پزشکی فقط محدود به دوران دفاع مقدس نیست بلکه استمرار و ادامه دارد. این حماسه بعد از انقلاب تبلور پیدا کرد و در شرایط مختلف، خودش را نشان داد. در دوران دفاع مقدس، ناجوانمردانهترین حملات شیمیایی به ایران انجام شد اما گروه پزشکی توانستند آخرین روشهای درمانی را انجام دهند.
عیناللهی ادامه داد: در شرایطی که در بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا که مجروح وجود داشت، دشمن حمله شیمیایی کرد اما گروه پزشکی حاضر به ترک آن بیمارستان نشدند و همه آنها دچار مشکلات تنفسی ناشی از آن حمله شدند و تا درمان آخرین مجروح، در بیمارستان ماندند و این یک حماسه تاریخی بود اما متاسفانه ثبت و ضبط نشد و این یک ضعف تاریخی ما است که باید جبران شود.
کرونا واقعیت کشورها را روشن کرد
وی تصریح کرد: کرونا علیرغم اینکه فاجعهای در سطح دنیا بود اما خیلی چیزها را روشن کرد و غباری از روی کشورها کنار رفت و واقعیت کشورها مشخص شد. امروزه کشورهایی که توانستهاند در مورد کرونا به مردم خود خدمت و بیماری را مهار کنند، قدرتمند هستند. خیلی از کشورها مانند آمریکا، آلمان، انگلیس و ایتالیا که ادعای پیشرفتگی داشتند، در جریان کرونا نشان دادند که کشورهای قوی و قدرتمندی نیستند.
وزیر بهداشت یادآور شد: در برخی کشورهای اروپایی دیدیم که بیماران روی زمین، معطل ماندهاند. امروز بسیاری از این کشورها آمار بسیار بالایی از مرگ و میر بیماران کرونایی را دارند و نتوانستهاند بیماری را مهار کنند. ایران در حوزه کرونا، قدرت واقعی خودش را نشان داد. قدرت واقعی هر کشور، به مردم آن است. در دوران دفاع مقدس اگر توانستیم سربلند بیرون بیاییم، به خاطر مشارکت مردم بود.
مردم ما با قدرت ایستادهاند
عیناللهی گفت: بعد از چندسال از تهاجم دشمن و تحریمهای ناجوانمردانه که حتی برای دارو هم اعمال میشود، میبینیم که مردم با قدرت ایستادهاند. دیروز در سفر استانی قم به ملاقات خانواده شهیدی رفتم که همسر شهید ۴۰ سال پیش با فرمایش حضرت امام(ره) به ازدواج یک جانباز در آمده بود و ۴۰ سال به صورت شبانه روزی از جانباز شهید، پرستاری میکرد اما وقتی صحبت میکرد، مثل کوه بود و عنوان میکرد که به رهبر معظم انقلاب و رییس جمهور، وفادار است.
حاج قاسم سلیمانی مردمی و با مردم بود
وی تاکید کرد: حاج قاسم سلیمانی چرا حاج قاسم سلیمانی شد؟ چون مردمی و با مردم بود. خیلی از سپهبدها و سران نظامی در کشورهای دنیا را دیدهاید که قدرتی ندارند چون یک قدرت انتصابی و درجاتی به آنها داده شده اما قدرت به معنی قدرت مردم است.
واکسیناسیون، نشانگر قدرت مردم
وزیر بهداشت عنوان کرد: در واکسیناسیون، قدرت مردم را نشان دادیم. در شروع کار دولت حدود ۵ میلیون دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده بود و به بهانههای مختلف از جمله برجام و FATF واکسیناسیون انجام نشده بود اما وقتی مردم به صحنه آمدند و تمام پایگاههای بسیج، هیاتها، حسینیهها، مصلیها، مساجد و مدارس تبدیل به پایگاه واکسیناسیون شد، حماسه عظیمی رقم خورد.
عیناللهی افزود: اگر در وزارت بهداشت میخواستیم واکسیناسیون را با نیروهای خودمان انجام دهیم، بیش از یک سال و نیم زمان میبرد اما مردم که به صحنه آمدند، کار بزرگی انجام شد و حتی در یک روز حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار دُز و در یک هفته حدود ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار دُز و به اندازه کل جمعیت امارات، واکسن کرونا در کشور تزریق شد و این فقط ناشی از قدرت مردم بود. یک درس تاریخی برای همه ما این است که باید با مردم باشیم و کارها را به صورت مردمی انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: از همه دست اندرکاران جشنواره فیلم مستند سلیمان سلامت که در راستای اوامر مقام معظم رهبری بوده، تشکر میکنیم. ایشان فرمودند که چرا فعالیت کادر بهداشت و درمان را نشان نمیدهید و چرا هنرمندان وارد صحنه نمیشوند؛ همکاران ما با فرمان مقام معظم رهبری این جشنواره را راه انداختند که باید از آنها تشکر کنیم.
وزیر بهداشت گفت: جامعه پزشکی در دو سال گذشته امتحان خوبی پس داد که به آنها تبریک میگوییم؛ چون حماسه آفریدند و تاریخ را عوض کردند. تا قبل از کرونا متاسفانه دشمنان به دنبال تخریب جامعه پزشکی بودند چراکه یکی از موفقیتهای ما، وجود نیروهای بهداشتی و درمانی و ارائه خدمات این حوزه در بعد از انقلاب بوده است.
عیناللهی یادآور شد: در ابتدای انقلاب، بسیاری از خدمات پزشکی برای مردم ایران در خارج از کشور یا توسط پزشکان بی کیفیت کشورهای مجاور مانند پاکستان، بنگلادش و هند ارائه میشد اما کادر پزشکی ما امروز در قله علم ایستاده است و بسیاری از خدمات پزشکی پیشرفته در دنیا در کشور نیز ارائه میشود و دیگر نمیشنوید که یک ایرانی برای درمان به خارج از کشور سفر کند.
دشمن همیشه نقاط قوت را هدف میگیرد
وی تصریح کرد: دشمن همیشه نقاط قوت ما را هدف و نشانه میگیرد و تخریب جامعه پزشکی، از دستورالعملهای دشمنان بود که اعتماد مردم به این قشر، کاهش پیدا کند؛ اما کرونا باعث شد که خدمات گروه پزشکی و عشق و علاقه آنها به انقلاب، نمایانگر شود. کادر پزشکی ما، ۲۴ ساعت نمیخوابد و در آن شرایط ابتدای کرونا، تعدادی زیادی از مردم، از خانهها خارج نمیشدند اما آنها شبانه روزی بر بالین بیماران کرونایی حاضر بودند و میدانستند که آنجا خطر و آتش است اما دست به آتش میزنند که باعث تقدیر است و نمونهای از هویت ایرانی است.
وزیر بهداشت گفت: ما ملتی هستیم که اعتقاد به ولایت و خدمت به مردم داریم. اینجاست که هنرمندان، هویت ما را نشان میدهند و هنر واقعی میتواند که خدمات را به تصویر بکشد. آغوش ما در وزارت بهداشت همیشه بر روی هنرمندان باز است و افتخار میکنیم که هنرمندان با ما همکاری و همراهی کنند.
عیناللهی اظهار داشت: خدمت با هنر تبلور پیدا میکند و هنر باید خدمات را به تصویر بکشد. وزارت بهداشت با همه امکانات خود آماده همکاری با هنرمندان است و از روابط عمومی دانشگاهها میخواهیم که از هنرمندان مناطق خودشان، بیشتر استفاده کنند.
باید دانشمندان و نخبگان را ارج بنهیم
وی عنوان کرد: وظیفه ما تامین سلامت مردم است. امروز دانشمندان بسیار گرانقدری در کشور داریم که باید دانشمندان و نخبگان را ارج بنهیم و شرایط بهتر کار کردن آنها را فراهم کنیم. در دیداری که نخبگان با مقام معظم رهبری داشتند، ایشان فرمودند که شما باید شکر کنید که خداوند به شما استعداد داده و شکر شما، کار بیشتر شما است و هر قدر بیشتر کار کنید، شکر بیشتری کردهاید.
خدمات مناسب بیمارستان قلب شهید رجایی
وزیر بهداشت گفت: کیفیت بالای علوم پزشکی حتما باید حفظ و ارتقا داده شود و حرکت ما به سمت مرجعیت علمی است. امروز خدماتی که در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران ارائه میشود، هیچ چیزی از آمریکا و اروپا کم ندارد و اینها زحماتی بوده که در طول سالهای گذشته کشیده شده و بهخاطر شهادت و ایثارگری رزمندگانی بوده است که زمینههای رشد علمی را فراهم کرده و استقلال کشور موجب رشد ما شده است.
به گفته عیناللهی در دوران پیش از انقلاب که استقلال نداشتیم، هیچ پیشرفتی هم نداشتیم اما استقلال، موجب رشد کشور میشود که رزمندگان توانستند برای ما ایجاد کنند. در گام دوم انقلاب، نیاز به الگوهای ایثار و فداکاری داریم که حاج قاسم سلیمانی یک الگوی بسیار موفق برای دانشگاههای کشور است چرا که مردانه در مقابل دشمنان ایستاد و توانست استقلال ما را تامین کند.
وی تاکید کرد: در حوزه مقابله با کرونا تا امروز ۲۰۵ شهید مدافع سلامت تقدیم انقلاب اسلامی شده و این بزرگواران تا لحظه آخر به خدمت رسانی بیماران ادامه دادند تا به شهادت رسیدند و این نشان دهنده صدق وعده ما است.
رشته هنر پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی ایجاد میشود
وزیر بهداشت گفت: یکی از برنامههای ما، ایجاد رشته هنر پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی است. این رشته در کشورهای دیگر هم وجود دارد و در فیلم پرستاران و سایر فیلمها، شاید بخشهایی از آن دیده شده است. بنابراین باید هنرمندان با علوم پزشکی و علوم پزشکی با هنرمندان آشنایی پیدا کنند. رشته هنر پزشکی را در شورای گسترش بنا خواهیم گذاشت و از هنرمندان میخواهیم که نظرات خود را ارائه کنند.
کرمان با نام حاج قاسم سلیمانی در کشور و دنیا درخشید
عیناللهی یادآور شد: درخواست و تقاضای ما این است که جشنواره فیلم سلیمان سلامت هر سال چه در کرمان یا در سایر شهرها، برگزار شود و از دوستانی که این جشنواره را برگزار کردند، تشکر میکنیم. کرمان با نام حاج قاسم سلیمانی در کشور و دنیا، درخشید. کرمان قله کشور شد. حاج قاسم سرباز واقعی امام زمان(عج) بود و همیشه ما از روح بلند ایشان امداد میطلبیم.
وی تاکید کرد: میخواهیم بگوییم که حاج قاسم عزیز که همانند همه شهدا زنده هستی، ما به عهدی که با مردم بستیم، همیشه پایبند خواهیم بود. مطمئن باشید که لحظهای عقب نخواهیم نشست و ذرهای عقب نشینی نخواهیم کرد.
سرعت تزریق دُز سوم واکسن کرونا در کشور
وزیر بهداشت همچنین در حاشیه این مراسم در خصوص دلیل استقبال اندک مردم از تزریق دُز سوم واکسن کرونا گفت: تزریق دُز سوم واکسن کرونا حداقل باید سه ماه پس از تزریق دُز دوم انجام شود و چون سرعت واکسیناسیون بالایی داشتهایم و بیشترین میزان واکسیناسیون در ماههای مهر و آبان و آذر بوده، هنوز فرصت وجود دارد که تزریق دُز سوم انجام شود و باید از صدا و سیما تشکر کنیم که اطلاع رسانی مناسبی در این زمینه داشته است و در هفته اخیر سرعت تزریق دُز سوم واکسن کرونا، بسیار خوب بوده و تاکنون حدود ۸ میلیون نفر، این نوبت از واکسن را تزریق کردهاند.
عیناللهی همچنین در خصوص آخرین وضعیت تزریق واکسن به گروه سنی کمتر از ۱۲ سال، گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا برای تزریق واکسن به این گروه سنی به نتیجه نرسیده و پس از بررسیهای مطالعات علمی، این کار انجام میشود.
نظر شما