به گزارش آتیهآنلاین، به نقل از وبدا، دکتر یونس پناهی در بازدید از موسسه ملی تحقیقات سلامت با بیان اینکه در شرایطی هستیم که با منابع محدود باید به تقاضاهای نامحدود در حوزه تحقیقات پاسخ دهیم، گفت: باید از مختصات و موقعیت تحقیقات سلامت در کشور شناخت کافی داشته باشیم تا بتوانیم به سیاستمداران بر اساس دادهها و شواهد علمی اطلاعات درست ارائه کنیم. موسسه ملی تحقیقات نیز وظایف و رسالت مشابهی دارد.
وی با اشاره به اینکه یکی از محکهای مهمی که به ما نشان داد تحقیقات چقدر پاسخگوی نیازهای کشور است، شیوع بیماری کووید_۱۹ بود، عنوان کرد: در سلامت، شیوع کووید_۱۹ یک معضل است نه تنها از نظر سلامتی بلکه در حوزههای روان و جسم و حتی اقتصادی هم میتواند تهدیداتی در پی داشته باشد. باید اثرگذاری داروهای تجویز شده روی بیماری بررسی شود.
پناهی گفت: موسسه بر اساس نیاز جامعه سلامت دچار توسعه شده است و اکنون میتواند وضعیت سلامت کشور را رصد کند و در تصمیمسازیها در کنار معاونت تحقیقات باشد. انتظار داریم به رسالت دیدهبانی خودتان بر مبنای برنامه بلندمدت، میانمدت و کوتاهمدت ادامه دهید و در رصد تهدیدها و فرصتها باید منابع محدود را به سمت نیازهای کشور هدایت میکند.
تقویت ظرفیتهای ملی
دکتر علی اکبری ساری، رییس موسسه ملی تحقیقات سلامت به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده و همکاریهای میان موسسه و معاونت تحقیقات وزارت بهداشت پرداخت و گفت: از ابتدا ماموریت و رسالت ملی موسسه به عنوان بخشی از نظام دیدهبانی سلامت و تحقیق و توسعه وزارت بهداشت طراحی شده است، در همین راستا نیازمند حمایت موثر و مستمر از طرف وزارت بهداشت هستیم.
وی برنامههای مشترک موسسه و معاونت تحقیقات را برشمرد و گفت: مهمترین آن تقویت ظرفیتهای ملی برای سیاستگذاری آگاه از شواهد است. اخیرا با شیوع ویروس کرونا در ساماندهی تحقیقات کاربردی کووید_۱۹ هم با معاونت همکاریهای خوبی داشتیم که از جمله آن میتوان به راهاندازی نظام پاسخ سریع به سوالات سیاستگذاران و مدیران نظام سلامت که به ۲۸ سوال پاسخ داده شده است، اشاره کرد.
رییس موسسه ملی تحقیقات سلامت در ادامه به دیگر زمینههای همکاری موسسه با معاونت در زمینه تحقیقات ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: در طرح اطلاعرسانی و آموزش همگانی کووید ۱۹ و مقابله اینفودمیک با همکاری دانشکده بهداشت بیش از ۳۲۰ مرور سریع انجام شده است. همچنین بیش از ۴۰ گزارش در قالب گزارهبرگهای سیاستی تهیه شده و در زمینه ساماندهی و اجرای تحقیقات مرتبط با عوارض واکسیناسیون کووید_۱۹، مطالعه هزینه اثربخشی واکسیناسیون کووید_۱۹ و ارزیابی عملکرد تستهای تشخیص سریع کرونا مشارکت شده است.
وی افزود: موسسه ملی تحقیقات آمادگی همکاری با معاونتهای وزارت بهداشت را دارد.
نظر شما