به گزارش آتیه آنلاین به نقل از پایگاه خبری توانیر، مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به این که در حال حاضر ۴۸ درصد حجم مخازن سوخت مایع نیروگاه ها تکمیل است اما قطعا نباید به این دلخوش باشیم چرا که با توجه به سرمای هوا، افزایش مصرف گاز و احتمال کاهش میزان گاز تزریق شده به نیروگاه ها، باید از سوخت مایع استفاده کنیم که در این صورت حجم مخازن به سرعت رو به کاهش خواهد گذاشت.
رجبی مشهدی با بیان این که حجم ذخایر سوخت نیروگاه ها نسبت به سال گذشته در وضعیت مناسبی قرار دارد، خاطرنشان کرد: نسبت به سال گذشته حدود ۸۰۰ میلیون لیتر سوخت بیشتر در مخازن وجود دارد.
وی پیک مصرف برق چهارمین شب از دی ماه را ۴۱ هزار مگاوات بیان کرد و ادامه داد: این در حالی است که پیک مصرف برق در تابستان حدود ۶۷ مگاوات بود، پس در زمستان امسال به لحاظ ظرفیت مشکلی نداریم بلکه عمده مشکل ما محدودیت در تأمین سوخت است.
سخنگوی صنعت برق در پاسخ به این پرسش که ذخایر کنونی برای چه مدت تولید برق کافی است، گفت: بستگی به میزان مصرف دارد اما حدود ۴۰ روز را با شرایط کنونی می توانیم به تولید برق ادامه دهیم اما باید تاکید کنم که این دوره در صورت افزایش مصرف برق، کاهش می یابد.
رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: از همه مشترکان و به ویژه مشترکان عمده درخواست داریم تعمیرات دوره ای خود را در این فصل انجام دهند تا بتوانیم تولید برق را بدون محدودیت ادامه دهیم.
سخنگوی صنعت برق همچنین با تاکید بر ضرورت رعایت نکات مدیریت مصرف برق، افزود: مشترکان خانگی نیز می توانند با مصرف صحیح برق، در این روند موثر باشند.
جلال نورموسوی مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز کشور نیز در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: به علت تقارن شروع فصل سرما و ورود دو سامانه بارشی به کشور، مصرف گاز در کشور بالا رفته است و پیش بینی می شود این سرما حدود یک هفته در کشورمان باقی بماند.
او ادامه داد: مصرف گاز در روزهای اخیر از ۵۲۰ میلیون مترمکعب به ۵۴۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته، البته انتظار می رود در بخش مصرف خانگی و واحدهای تجاری و مشترکین جزء، این رقم به ۶۰۰ میلیون مترمکعب برسد.
نورموسوی تصریح کرد: اثرات افزایش مصرف گاز سبب به هم خوردن موازنه گاز در خطوط انتقال کشور میشود بنابراین مجبور هستیم این موازنه را با کاهش مصرف در بخش های دیگر جبران کنیم، برای مثال مجبور هستیم مصرف ۱۲۱ میلیون مترمکعبی پالایشگاه ها را کاهش داده و حجم مصرف را به ۱۰۰ میلیون مترمکعب برسانیم.
او گفت: در بخش های فولاد، سیمان و پتروشیمی هم اعمال محدودیت ها از قبل انجام شده و کماکان دایر است. طبق مصوبات قبلی، حجم مصرف گاز فولادیها باید ۱۵ میلیون مترمکعب باشد که البته در حال حاضر کمی بیشتر از این مقدار است، دربخش سیمان باید ۵ میلیون باشد که فزونی شکل نگرفته اما در بخش پتروشیمی حجم مصرف باید ۵۰ میلیون مترمکعب می بود که طبق مصوبه رفتار نشده و کمی افزایش شاهد هستیم.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز افزود: اگر مصرف گاز خانگی بیش از حد پیش بینی ها شود با اعمال محدودیت روبرو خواهد شد.
نورموسوی در خصوص اعمال محدودیت در بخش تولید هم گفت: حجم مصرف گاز بخش تولید در حداکثر میزان مصرف، ثابت است و دستخوش اعمال محدودیتها نمیشود.
او تصریح کرد: حجم گاز تولیدی که برای مصرف تحویل ما می شود حدود ۸۱۴ تا ۸۲۰ میلیون مترمکعب است، البته تمام گاز تولیدی وارد خطوط نمیشود و این رقم، تمام آن چیزی است که وارد خطوط مصرف میشود.
نظر شما