به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایسنا، محققان انگلیسی تاثیر احتمالی دُز یادآور واکسن کووید-۱۹ را روی سویه اُمیکرون مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و اظهار داشتنند که دُز یادآور میتواند حدود ۸۵ درصد در برابر نوع شدید بیماری مصونیت ایجاد کند. این مصونیت کمی کمتر از واکسنهایی است که در برابر انواع قبلی کووید ارائه شده است. اما همچنان دُز یادآور میتواند بسیاری از افراد را از خطر بستری شدن در بیمارستان دور نگه دارد.
مدل ارائه شده توسط محققان انگلیسی بر اساس اطلاعات محدود در مورد سویه اُمیکرون است. به گفته آنان تا زمانی که اطلاعات واقعی و بیشتری در مورد این سویه جدید که به سرعت در حال گسترش است، جمع آوری نشود، نمیتوان با قطعیت اظهار نظر کرد.
کارشناسان هنوز در تلاشند تا به این موضوع پی ببرند که سویه اُمیکرون به چه میزان خفیف یا شدید خواهد بود.
واکسنها به بدن آموزش میدهند که چگونه با بیماری کووید-۱۹ مبارزه کند. اما واکسنهای موجود برای مقابله با سویه اُمیکرون که دارای تعداد قابل توجهی جهش است طراحی نشدهاند.
هرچند محققان انگلیسی به منظور غلبه بر سویه جدید کروناویروس به مردم توصیه کردهاند که دُز یادآور را برای ایجاد سطوح بالاتر آنتی بادی برای مبارزه با ویروس تزریق کنند.
براساس این گزارش به نقل از شبکه خبری بی بی سی، نتایج مطالعات حاکی از کاهش ۲۰ تا ۴۰ برابری توانایی آنتیبادیها در از بین بردن ویروس در افرادی است که دو دُز واکسن تزریق کردهاند. محققان انگلیسی این فرضیه را مطرح کردهاند که اثربخشی واکسن علیه سویه اُمیکرون کاهش خواهد یافت. همچنین حتی با تزریق دُز یادآور مصونیت در برابر نوع شدید سویه اُمیکرون ممکن است حدود ۸۰ تا ۸۵.۹ درصد باشد که این رقم در مورد سویه دلتا ۹۷ درصد بوده است.
نظر شما