پرستاران در تحقق عدالت در سلامتی نقش دارند

معاون پرستاری وزارت بهداشت از اقدامات در دست انجام برای تخصصی سازی پرستاری، پرستاری جامع‌نگر و توسعه مراقبت‌های پرستاری در منزل خبر داد.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر عباس عبادی در مراسم بزرگداشت روز پرستار که در وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به دیدار امروز با مقام معظم رهبری و فرمایشات ایشان درباره پرستاران، گفت: امروز در دنیا نقش و حوزه عملکرد پرستاران، توسعه یافته است. افزایش بیماری‌های مزمن، افزایش بار بیماری‌ها، گران بودن سلامت، جمعیت سالمند و... از چالش‌های جدی نظام سلامت خواهد بود. باتوجه به چالش‌های نظام سلامت در تحقق عدالت که شعار دولت مردم‌مدار سیزدهم است، تحقق عدالت در سلامت شامل ارزان‌سازی و سرعت دسترسی به خدمات با کیفیت و ایمن با هدف تکریم انسان‌ها با یک جامعه سالم و متعالی وظیفه همگانی است.

وی افزود: بنابراین ضرورت دارد مدل‌های جدید برنامه‌ریزی شود تا بر اساس آن بر چالش‌های پیش‌رو فائق شویم. از طرفی پرستاران بیشترین سهم نیروی انسانی را در نظام سلامت دارند که می‌توانند به تحقق عدالت در سلامت نقشی بیش از پیش ایفا کنند. تغییر عرصه ارائه خدمات از مراکز درمانی به صورت صرف به مراکز جامع و نقش پرستاران در پوشش همگانی سلامت، حفظ و ارتقا سلامت، پیشگیری، درمان، توانبخشی، مراقبت تسکینی از عناصر اصلی وظایف ساختار نظام سلامت است که پرستاران به راحتی می‌توانند در جای جای این نقش‌های پنجگانه ایفای نقش کنند.

عبادی ادامه داد: باتوجه به راهبرد جدید وزارت بهداشت، توجه به نیروهای خط اول و نیروهای حد واسط به جای ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی گران‌قیمت، راهکار و راهبرد ارزشمندی برای رفع چالش‌های پیشرو است. گسترش مراکز درمانی و افزایش تخت‌های بیمارستانی، نیاز به خدمات سلامت و خدمات پرستاری را افزون می‌کند. علاوه بر اینکه باید رویکردمان جامعه‌محور باشد، نیاز به تربیت نیروی انسانی است.

عبادی گفت: خوشبختانه در سال‌های پیشرو در دهه گذشته نرخ رشد جمعیت پرستاران از ابتدای دهه ۹۰ تا امسال رشدی سه برابری داشته است. افزایش ظرفیت‌ها در دوره تحصیلات تکمیلی می‌تواند راهگشای تخصصی‌سازی خدمت پرستاری بوده و به تامین کادر هیات علمی کمک کند.

وی افزود: اقداماتی را برنامه‌ریزی می‌کنیم که در حوزه پرستاری سلامت جامعه به عنوان منشور ما در معاونت پرستاری پیشرو خواهد بود. تدوین آیین نامه پرستاری تخصصی یا تخصصی‌سازی پرستاری، تدوین و ابلاغ آیین نامه مراکز جامع در تعیین بسته‌های خدمتی مختلف، تاسیس مراکز مراقبت تسکینی، تدوین اولیه کریکولوم کارشناسی پرستاری جامع‌نگر، توسعه مراقبت‌ها در منزل که امتحان خودش را در دوره کووید به خوبی پس داد و به خصوص تجربه پایلوت مراقبت در منزل که به خوبی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین با نتایج ارزشمندی به سرانجام رسید و...، از جمله این اقدامات هستند.

کد خبر: 38798

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 9 =