بیش از ۹۰ درصد خطرات سلامت، غیربیولوژیکی است

نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه بهداشت و سلامت بدون توجه به مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت دست یافتنی نیست، گفت: بیش از ۹۰ درصد تهدیدها یا خطرات مرتبط به حوزه سلامت، در حوزه‌های غیر بیولوژیک و غیرسلامت اتفاق می‌افتد که باید تغییرات جدی و مداخلاتی صورت گیرد تا وضعیت سلامت را ارتقا دهیم.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از وبدا، دکتر جعفر حسین در همایش گرامیداشت روز جهانی داوطلب با محوریت داوطلبان سلامت، بیان کرد: در اجلاس سالانه سازمان ملل در سال ۹۵، ذکر شد که مردم جامعه چگونه می‌توانند به یکدیگر کمک کنند و بدون کمک مردم پیشرفت امکان پذیر نخواهد بود و ایران یکی از کشورهایی است که تک تک افراد جامعه در این برنامه‌های مشارکتی حضور دارند. همچنین برنامه‌هایی که به مشارکت داوطلبان مرتبط است، در برنامه‌های سازمان ملل گنجانده شده و کشورهای جهان با تاکید بر موضوعات مهمی همچون موضوعات اجتماعی، خانوادگی، امنیت غذایی، بهداشت، سلامت خانوار و گروه‌های آسیب پذیر در جامعه، به‌خصوص در شرایط پاندمی کووید، بر مشارکت‌های مردمی تمرکز کرده‌اند.

وی افزود: مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت بسیار مهم هستند و ایران در منطقه، جزو پیشروان و سرآمدان این موضوع است. زمانی که دکتر چان در سازمان جهانی بهداشت هیاتی را برای تدوین گزارش‌های مربوط به مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت، تشکیل دادند، دکتر مرندی نیز یکی از متخصصان برجسته در این هیات بودند که باعث افتخار است. طبق بررسی‌هایی که انجام شد، بهداشت و سلامت بدون توجه به مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت دست یافتنی نیست و با گزارشاتی که وجود دارد، شاید بتوان گفت بیش از ۹۰ درصد تهدیدها یا خطرات مرتبط به حوزه سلامت، در حوزه‌های غیر بیولوژیک و غیرسلامت اتفاق می‌افتد که باید تغییرات جدی و مداخلاتی صورت گیرد تا وضعیت سلامت را ارتقا دهیم. برای مثال حوادث و سوانح ترافیکی و جاده‌ای و تصادفات رانندگی یکی از تهدیدات حوزه سلامت است که در کشورهای توسعه یافته به آن توجه شده و بهبود پیدا کرده و جزو نمونه‌ مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت است.

مشارکت مردم در مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت

وی عنوان کرد: مولفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت بدون مشارکت کلیدی مردم ارتقا پیدا نخواهد کرد و حتی در کشورهای ثروتمند هم دولت‌ها نمی‌توانند بدون حضور و مشارکت مردم این تغییرات را ایجاد کنند.

نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران خاطر نشان کرد: در دوران شیوع کووید ۱۹ بسیاری از مردم جهان، جانشان را به علت ابتلا به این بیماری از دست دادند و تعداد زیادی از این افراد نیز جزو داوطلبانی بودند که در حوزه‌های مختلف اجتماعی مشارکت می‌کردند.

وی گفت: از وزارت بهداشت جمهوری اسلامی به خاطر تدارک برنامه‌های مختلف مربوط به مشارکت‌های داوطلبی، تشکر می‌کنم؛ این برنامه‌ها در منطقه مدیترانه شرقی، نمونه تلقی می‌شوند و ما با الهام از این برنامه‌ها، در کشور سومالی برنامه‌های مشابهی را اجرا کردیم و بعد در کشور سودان نیز برای افزایش مشارکت‌های اجتماعی و همکاری‌های بین بخشی، برنامه‌هایی آغاز شد.

جعفر حسین در پایان گفت: مفتخریم که در منطقه از تجربیات کشور ایران و دستاوردهایش در حوزه سلامت بسیار یاد می‌گیرند و بیش از پیش تمایل داریم تا در زمینه تبادل اطلاعات و تجربیات کشور ایران با کشورهای منطقه، مشارکت کنیم.

کد خبر: 37689

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 1 =