به گزارش آتیه آنلاین ایرنا، محمود کمانی روز شنبه در مراسم افتتاح ششمین همایش بینالمللی انرژیهای تجدید پذیر افزود: توسعه انرژیهای تجدیدپذیر امروز یکی از ضروری ترین نیازهای کشور است که هم باعث رفاه جامعه شده و هم کشور از آن بهره مند می شود.
وی ادامه داد: توسعه انرژی های تجدید پذیر نیازمند تغییر نگاه است و دیگر این نگاه که انرژی های فسیلی خواهد توانست مشکلات را برطرف کند جواب گو نیست.
معاون وزیر نیرو گفت: وضعیت فعلی انرژی های فسیلی نشان از آن دارد که دیگر اتکا به این انرژی برای تامین برق پایدار درست نیست و باید مدل ها تغییر کند.
کمانی ادامه داد: نیاز است شرایط برای توسعه انرژی های تجدید پذیر تسهیل شود و اکنون دیگر برق تولیدی از انرژی های تجدیدپذیر برق گرانی نیست.
وی افزود: آخرین قیمت برق تجدید پذیر ۸۰۰ تومان بوده در حالی که اگر قیمت واقعی گاز محاسبه شود برق تولیدی از انرژی فسیلی ۲ هزار تومان است.
رییس سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری برق ایران گفت: تاکنون ۹۰۵ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر در کشور نصب شده که یک درصد ظرفیت تولید انرژی کشور است.
کمانی با بیان اینکه اکنون در برخی کشورهای جهان ۳۰ درصد ظرفیت تولید برق از منابع تجدید پذیر تامین می شود، خاطرنشان ساخت: کشورهای پیشرو زمان هایی را برای اتمام تولید برق از انرژی های تجدید پذیر اعلام کرده اند.
وی ادامه داد: این موضوع نشان می دهد کشورمان در این بخش خیلی عقب است و باید تلاش برای توسعه جدیتر شود.
معاون وزیر نیرو افزود: سرمایه گذاران بخش انرژی های تجدیدپذیر هنوز با مشکلات متعددی روبرو هستند که باید برای رفع آن تلاش کرد تا انگیزه آنان برای فعالیت بیشتر شود.
کمانی از پیگیری برای پرداخت مطالبات فعالان انرژی های تجدید پذیر خبر داد و گفت: راهکارهای مختلفی در این زمینه در حال پیگیری است.
وی تلاش برای اجرایی شدن بند "ی" تبصره ۱۵ و نیز تسهیل صادرات برق تجدیدپذیرها را از جمله این راهکارها دانست و افزود: همچنین اختصاص بخشی از برق تجدیدپدیرها به رمزارزها نیز از راهکارهای دیگر برای پرداخت مطالبات است.
رییس سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری برق ایران گفت: این تلاش ها سبب خواهد توانست مشکلات فعلی را تاحدودی برطرف و توسعه این نوع انرژی را تسهیل کند.
کمانی با اشاره به برنامه وزیر نیرو در باره احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپدیر در طی ۴ سال آینده، ادامه داد: ساتبا فراخوانی در این باره منتشر کرد که تاکنون بیش از ۴۰ هزار مگاوات درخواست شده است.
وی افزود: مذاکره با متقاضیان آغاز شده و از طرف دیگر درحال رایزنی با شورای اقتصاد برای اجرایی شدن ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید هستیم تا بتوان موانع سرمایه گذاری در این بخش کاسته شود.
معاون وزیر نیرو از تلاش برای اجرایی شدن روش تهاتر نفت در ازای صرفه جویی حاصل شده خبر داد و خاطرنشان ساخت: این امر به طور جدی درحال پیگیری است.
کمانی ادامه داد: تلاش می شود اصل و سود سرمایهگذاری در بخش انرژیهای تجدید پذیر ظرف ۴ سال برگشت داده شود.
وی از تداوم خرید برق تولید کنندگان خانگی انرژیهای تجدید پذیر خبر داد و گفت: تلاش می شود با کمک نهادهای حمایتی این بخش نیز توسعه بیشتری یابد.
رییس سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری برق ایران گفت: اکنون روزانه بین ۵۰ تا ۶۰ هزار تن زباله در کشور تولید میشود که می توان از آن برای تولید برق کمک گرفت.
کمانی افزود: باید با کمک سایر مجموعه ها مثل شهرداریها، جذابیت های این بخش برای سرمایه گذاران بیشتر شود تا بتوانند به راحتی ورود کرده و به تولید برق بپردازند.
وی ادامه داد: این توانایی در بخش خصوصی برای فعالیت در بخش زیست توده وجود دارد فقط باید حمایت شود.
معاون وزیر نیرو گفت: تلاش برای بومی سازی پنلهای خورشیدی نیز باید جدیتر گرفته شود و نیاز است زنجیره تولید سلولهای خورشیدی شکل بگیرد.
کمانی گفت: نیاز است ظرفیت تولید توربین های بادی در کشور توسعه داده شود و باید به جد در این زمینه کار کرد.
وی از آمادگی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران برای حمایت از فعالیتهای تحقیق وتوسعه در بخش انرژیهای تجدیدپذیر با کمک پژوهشگاه نیرو خبر داد.
نظر شما