به گزارش آتیهآنلاین به نقل از وبدا، دکتر بهرام عیناللهی در نشست خبری که امروز در محل این وزارتخانه برگزار شد ضمن تشکر از همه رسانهها برای همراهی وزارت بهداشت در دوران شیوع کرونا و انعکاس مشکلات مردم، با بیان اینکه در این همه گیری ما بیش از ۲۰۰ نفر از افراد جامعه سلامت را از دست دادیم و تعدادی هم خانوادههایشان درگیر شدند که در آمار ما نیست، گفت: ما صحنههای خیلی خوبی از ایثار و فداکاری داشتیم که در دنیا بینظیر بود؛ این در حالی است که بسیاری از کشورها دچار کمبود پزشک و تخت شدند و بیماران بر زمین ماندند، ولی در کشور ما با تلاش کادر بهداشت و درمان هیچ بیماری روی زمین نماند و بحران عظیمی مدیریت شد.
وی ادامه داد: متاسفانه در شروع کار با حجم بالایی از بیماران روبرو بودیم و چون خودم رییس بیمارستان لبافی نژاد بودم با تعداد زیادی از مرگ و میر و بیماران بدحال در آی سی یو روبرو بودیم. در شروع کار حدود ۵۰ هزار مبتلا در روز، ۷۰۰ مرگ و میر و حدود ۸۰۰۰ بستری در آی سی یو داشتیم؛ یک فاجعه ملی در موج پنجم مشاهده کردیم و این موضوع به بنده و همکارانم نشان داد که اولویت اول ما مبارزه با کرونا است.
عیناللهی با اشاره به آمار واکسیناسیون در کشور، اظهار کرد: در آغاز کار من در وزارت بهداشت، از دی ماه ۹۹ تا تیر ماه ۱۴۰۰ تنها ۵ میلیون واکسن تزریق شده بود؛ امروزه همه دنیا و دانشمندان معتقدند که بهترین روش مبارزه با کرونا واکسیناسیون است. هفته اولی که کار را شروع کردم هیچ واکسنی نداشتیم و همه واکسنها تزریق شده بود. علت رسیدن واکسن، تلاشهای رییس جمهور، معاون اول ایشان و همدلی ایجاد شده بین وزارت خارجه، بانک مرکزی، وزارت بهداشت و هلال احمر بود. با جلسات منظمی که حداقل دو بار در هفته برگزار میشد تامین واکسن به سرعت و خارج از کار اداری انجام شد.
تا به امروز ۱۵۰ میلیون دز واکسن وارد کشور شده است
وزیر بهداشت تصریح کرد: تا به امروز ۱۵۰ میلیون دز واکسن وارد کشور شده که حرکت بزرگی است که با بیخوابی و تلاش شبانه روزی همه افراد در تمام نهادها برای نجات جان مردم اتفاق افتاد. آنها این زحمت را کشیدند تا مرگ و میرها را به عنوان فاجعه ملی کاهش دهند؛ تاکنون ۹۵ میلیون دز واکسن در کشور تزریق شده است که علت توفیق ما، پای کار آمدن مردم بود و برای اولین بار بعد از دفاع مقدس به این شکل به ما کمک کردند. در مراکز واکسیناسیون تعداد زیادی نیروی داوطلب و دانشجو فعال بوده و در حال کار هستند؛ اگر قرار بود با نیروهای خود کار کنیم برای واکسیناسیون این تعداد، حدود یک سال زمان لازم بود، اما با کمک مردم، به صورت شبانه روزی واکسیناسیون را انجام دادیم.
به گفته وی وقتی با سازمانهای بینالمللی جلسه داشتیم تعجب کردند که این اتفاق چگونه رخ داده است و اینگونه منحنی واکسیناسیون ما صعودی شد.
۵ مرکز تولید واکسن در سطح عالی تایید شدند
عیناللهی در ادامه نشست به تولیدات داخلی واکسن اشاره و خاطرنشان کرد: تولید داخل تضمینی برای آینده ما ایجاد میکند؛ چراکه کرونا و بیماریهای مشابه در آینده برای ما تهدید هستند؛ امروز پنج مرکز تولید واکسن ما در سطح عالی تایید شدند؛ به جز برکت، واکسنهای فخرا، رازی، سیناژن و پاستور نیز تولید داخل هستند و برای آینده این اطمینان را داریم که از واکسنهای داخلی استفاده کنیم.
وزیر بهداشت افزود: از ۱۵۰ میلیون دز واکسن وارد شده، حدود ۹۵ میلیون دز تزریق کردهایم و مابقی هم ذخیره و در حال توزیع است. حدود ١٣ میلیون واکسن داخلی تحویل گرفتهایم و ۱۲ میلیون هم از واکسنهای جدیدی که نام بردم آماده تحویل به بازار هستند و انشاءالله با حمایت وزارت بهداشت و دولت از تولید داخل، برای دز سوم از تولیدات داخل استفاده خواهیم کرد و به این ترتیب میتوانیم اطمینانی از تولید داخل داشته باشیم.
واکسیناسیون مقاومت فردی را افزایش میدهد
وی با بیان اینکه از ۹۵ میلیون دز تزریق شده، نزدیک به ۵۵ میلیون دز اول واکسن بوده است که حدود ۸۲ درصد را شامل میشود و تزریق دو دز به ۳۸ میلیون رسیده است، گفت: امیدواریم تا پایان آبان ۸۰ درصد را به صورت کامل (دو دز) واکسینه کنیم و به این ترتیب خیال مان تا حدودی راحت میشود. اکنون کشورهای همجوار و اروپایی در موج ششم هستند؛ به طوری که آمار آمریکا ۱۵۰۰ نفر در روز و روسیه ۱۰۰۰ نفر در روز است؛ اگر واکسیناسیون در این سطح انجام نمیشد تجربه تلخ موج پنجم برای ما تکرار میشد.
عیناللهی با تاکید بر اینکه واکسیناسیون مقاومت فردی را افزایش میدهد، اما باید توجه کرد که ویروس در جامعه همچنان وجود دارد که امیدواریم با گسترش میزان واکسیناسیون، تعداد بستری و مرگ و میر کاهش یابد، توضیح داد: واکسیناسیون وسیع در کشور انقلابی بود که انجام شد و اکنون رکورددار میزان واکسیناسیون روزانه هستیم؛ حدود یک میلیون و ۶۵۰ هزار دز در روز تزریق داریم که در اجرا بسیار سخت است. در تزریق در هفته هم رکورد ۸ میلیون و ۶۰۰ دز را زدهایم که به اندازه جمعیت برخی کشورهای همجوار بود که قبلا خیلی به واکسن زدن افتخار میکردند، برای تحقق این امر باید از مردم عزیزمان تشکر کنیم.
فعلا جشن پایان کرونا در دنیا نخواهیم داشت
وزیر بهداشت عنوان کرد: اگر به واکسیناسیون ۸۰ درصد برسیم حتما لازم است در مراسمی از آنهایی که در داخل و خارج وزارت بهداشت به ما در این کار جمعی کمک کردند، تشکر کنیم؛ به ویژه خبرگزاریها که بسیار کمک کردند. البته فعلا جشن پایان کرونا در دنیا نخواهیم داشت. کرونا در یک کشور به تنهایی ریشه کن نمیشود و به دلیل ارتباطات و مسافرتها پدیده جهانی است که باید عادت کنیم با این ویروس زندگی کنیم اما باید مقاومت خود را بالا ببریم. تاب آوری مردم در رعایت پروتکلها کم شده که طبیعی است، اما باید عادت کنیم با کرونا زندگی کنیم چراکه اکنون در وسط آتش هستیم و کشورهای همجوار و کمی دوردستتر در موج ششم هستند که این موضوع ما را نگران میکند.
مراکز درمانی در آماده باش کامل هستند
وی با بیان اینکه مراکز درمانی در آماده باش کامل هستند و تجربه خوبی از درمان بیماران کرونایی پیدا کرده و تجهیزات و امکانات نظیر اکسیژن ساز را فراهم کردهایم، مطرح کرد: در تولید داروهای ضد کرونا در کشور به خودکفایی رسیدهایم و ۳ شرکت تولید کننده فاویپیراویر و ۸ شرکت تولید کننده رمدسیویر داریم؛ این موضوعات افتخارات ملی ما هستند. دانشمندان برجستهای در کشور داریم، کسانی را داریم که شاید پنج ماه متوالی خانه نرفته و به صورت شبانه روزی در آزمایشگاهها کار میکنند و این در حالی است که بسیاری کشورها در تولید واکسن و دارو موفق نبودند. کادر بهداشت و درمان ما در این حماسه به عنوان قهرمان ملی عمل کردند و توانستیم این مرحله را پشت سر بگذاریم.
نظر شما