درست نشستن؛ سبب کاهش استرس می‌شود

گسترش مشاغل در دنیای کنونی، پدیده‌ پشت‌میز نشینی را با خود به ارمغان آورد و با ظهور رایانه و تجهیزات دیجیتالی، وابستگی مشاغل به این وسایل، مسئله پشت‌میز نشینی را دامن زد؛ امروزه اغلب افراد چه در محل کار و نیز منزل با رایانه سروکار دارند و ساعت‌ها وقت و زمان خود را صرف استفاده از این وسیله می‌کنند.

به گزارش آتیه‌آنلاین، استفاده طولانی و غرق شدن در محتوای تجهیزات دیجیتالی، تمرکز بر نحوه صحیح نشستن را از بین می‌برد؛ برای همین بسیاری از دردهای مزمن ناشی از نشستن‌های نادرست و طولانی است که ارتباط چندانی نیز با سن افراد ندارد.

براساس آمار، ۷۵ درصد احساس خستگی‌های زودهنگام و دردهای مرتبط با عضلات و مفاصل، به دلیل وضعیت نادرست نشستن در مقابل رایانه‌های محل کار رخ می‌دهد. ۲۵ درصد نیز به دلیل عدم تعادل میان کار و استراحت به وجود می‌آید.

مشکلات ناشی از نشستن‌ اشتباه

همچنین مشکلاتی مانند سردرد، کمردرد، گردن‌درد، زانودرد، درد دنبالچه، دیسک کمر و بیماری‌های ستون فقرات، ناشی از نشست‌های اشتباه و طولانی مدت است که نتیجه‌ای جز کاهش بهره‌وری، ازکارافتادگی، افزایش ساعت‌های غیبت از کار، خستگی زودرس، افسردگی، عدم رضایت‌مندی شغلی و ... در پی ندارد.

فواید درست نشستن

از سوی دیگر، نشستن درست، علاوه بر کاهش عوارض و بیماری‌ها، می‌تواند دارای نتایج سودمند دیگری باشد؛ از جمله افزایش تمرکز فکری، کاهش استرس، بهبود سیستم ایمنی بدن، بهبود خلق‌وخو،‌ افزایش اعتماد به‌نفس، بهبود تنفس و اکسیژن رسانی به مغز و افزایش بهره‌وری از اثرات اثبات شده مرتبط با نشستن‌ درست در ساعت‌های طولانی پشت‌میز نشینی به شمار می‌رود.

روش نشستن صحیح

برای نشستن صحیح هنگام کار با رایانه، رعایت برخی نکات ضروری است؛ در این زمینه دانش ارگونومی به کمک ما می‌آید؛ ارگونومی یعنی قاعده و قانون کار کردن. ارگونومی نحوه قرارگیری بدن را هنگام انجام فعالیت‌های مختلف آموزش می‌دهد. از ارگونومی نشستن پشت میز رایانه گرفته تا فاصله مناسب با رایانه، همه و همه می‌تواند از ایجاد آسیب جسمانی جلوگیری کند.

صندلی مناسب

یکی از راهکارهای اجتناب از صدمات مطرح شده، انتخاب صندلی مناسب و به دنبال آن درست نشستن روی صندلی است؛ خصوصیات مناسب صندلی به شرح زیر است:‌

- صندلی باید مجهز به سیلندر بادی برای تنظیم ارتفاع باشد.

- علاوه پشتی صندلی نیز باید قابلیت تنظیم زاویه با نشیمنگاه را داشته باشد. در صورت قابل تنظیم نبودن پشتی صندلی، زاویه پشتی با تشک صندلی، حداقل ۹۵ تا ۱۱۰ درجه باشد.

- از صندلی با عمق مناسب استفاده کنید. عمق صندلی باید طوری باشد که هنگام نشستن بر روی آن به اندازه یک مشت بسته بین لبه صندلی و فضای زیرزانوها فاصله وجود داشته باشد.

- سطح نشیمنگاه صندلی باید حداقل به اندازه عرض کفل و پهنای ران‌ها باشد. برای افراد چاق، صندلی‌های پهن‌تر توصیه می‌شود.

- تشک نشیمنگاه صندلی نه زیاد سفت باشد و نه زیاد نرم. ضخامت تشک در حدود ۴ تا ۵ سانتی‌متر باشد و رویه آن از جنسی باشد که به اصطلاح بتواند تنفس کند و لبه جلوی صندلی، گرد و لبه بیرونی آن،‌ نرم باشد.

- پشتی صندلی باید قابلیت تنظیم در وضعیت‌های مختلف را داشته باشد.

- پشتی صندلی باید مطابق با انحنای صبیعی ستون فقرات باشد. صندلی باید در قسمت قرار گرفتن گودی کمر، (ارتفاع ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متر از پایین) دارای یک قوس محدب و در قسمت پشت دارای یک قوس مقعر باشد.

- عرض پشتی صندلی باید حداقل ۳۶ سانتی‌متر باشد. ارتفاع پشتی صندلی را نیز بین ۵۰ تا ۸۲ سانتی‌متر توصیه می‌کنند. پشتی صندلی باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا علاوه بر حمایت خوب کمر، حمایت قسمت میانی و بالایی پشت را فراهم کند.

- صندلی‌های مورد استفاده در کار با رایانه بهتر است دسته‌دار باشد و دسته‌ها قابلیت تنظیم ارتفاع داشته باشد. در صورت غیرقابل تنظیم بودن دسته‌ها، دست‌ها باید با ارتفاع میز کار مطابقت داشته باشد.

- صندلی باید اجازه تحرک لازم برای کار و تغییر حالت نشسته را به فرد بدهد؛ لذا صندلی‌های چرخ‌دار پنج پایه مناسب هستند.

کد خبر: 33919

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 10 =