به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایرنا، عبدالله معتمدی در آیین گشایش نخستین دوره آموزش زبان ازبکی در ایران که به همت گروه زبان و ادبیات ترکی دانشگاه و با همکاری دانشگاه شرق شناسی تاشکند ازبکستان و موسسه فرهنگی اکو برگزار شد، اظهار داشت: ایران و ازبکستان دو کشور بزرگ در حوزه تمدنی گستره ما هستند که هر یک با ذخایر فرهنگی ارزشمند خود بر غنای هویت مشترک مردمان منطقه افزوده اند.
وی افزود: پیوندهای فرهنگی میان این دو سرزمین قدمتی به درازای تاریخ داشته و مذهب و زبان مشترک همواره نقش ویژه ای در گسترش ارتباطات بازی کرده اند.
سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی گفت: اگر چه تحولات تاریخی در طول سده های اخیر به ظاهر مرزهای سیاسی میان این دو سرزمین را برای دوره ای پررنگ کرد، اما امروزه بار دیگر می توان دید که چگونه زمینه مناسب برای شناخت دوباره از یکدیگر و تجدید عهد و دوستی دیرینه میان ایرانیان و ازبکان فراهم آمده است.
معتمدی خاطرنشان کرد: آبان سال ۱۳۹۹ در حالی که به واسطه بیماری ناشی از ویروس کرونا، روابط دانشگاهی میان کشورهای مختلف جهان رو به کاهش گذاشت، دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه دولتی خاورشناسی تاشکند تفاهم نامه همکاری علمی با یکدیگر امضا کردند.
وی تصریح کرد: از سال ۱۳۹۹ تاکنون ۱۵ برنامه مشترک علمی با حضور استادان، دانشجویان و مسئولان دو کشور برگزار شده است. در این مدت کوتاه این دو دانشگاه به عنوان شرکای همکاری علمی با یکدیگر، توانمندی های خود را به خوبی نشان داده اند و بی تردید می توان امیدوار بود که در آینده این روند به بهبود روابط علمی و فرهنگی میان دو کشور یاری رساند.
سرپرست دانشگاه طباطبایی با قدردانی از نقش آفرینی موسسه فرهنگی اکو در تقویت پیوندهای فرهنگی میان مردمان ۱۰ کشور عضو سازمان همکاری های اقتصادی، بیان کرد: زبان به عنوان مهمترین وسیله ارتباطی میان انسان ها، نقش کلیدی در پیوند میان جوامع ایفا می کند.
معتمدی افزود: اشتراک میان واژگان و ساختارهای جملات و تلفظ ها در دو زبان کهن فارسی و ازبکی به اندازه ای زیاد است که گویشوران این دو زبان به آسانی می توانند زبان دیگری را فراگیرند و به درک و فهم مشترکی از معنای بسیاری از واژگان برسند.
به گفته وی به نقل از دانشگاه علامه طباطبایی، همچنین با دانستن این دو زبان دسترسی به اسناد و کتیبه های تاریخی و مطالعه متون کهنی که روایتگر تاریخ مشترک دو کشور هستند، بسیار آسانتر از گذشته خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه، در حال حاضر در آستانه روز ملی زبان ازبکی در کشور بزرگ ازبکستان هستیم، آغاز دوره آموزش زبان ازبکی در ایران را به فال نیک گرفت و ضمن آرزوی سربلندی برای همه استادان، دانشجویان و مردم شریف ازبکستان اظهار امیدواری کرد این همکاری های علمی منجر به تقویت روابط دو کشور شود.
نظر شما