جدیدترین نسل آنتی بیوتیک با خاصیت "پرهیز مصرف صفر" تولید شد/صادرات حدود ۲میلیون دلار داروی دامی

گروهی از محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان نسل جدیدی از آنتی‌باکتریال دامی را تولید کرده اند که به گفته آنها این دارو یکی از داروهای زمان "پرهیز مصرف صفر" است؛ از این رو تا لحظه کشتار می‌توان به دام‌ها تزریق کرد.

به گزارش آتیه آنلاین، ایسنا نوشت: مهدی ناصری، مدیر بخش تحقیق و توسعه یکی از بزرگترین شرکت‌های دانش بنیان تولیدکننده داروهای تزریقی دامی داروی "سفتیوفور سدیم" را از داروهای تولید شده در این شرکت دانست و گفت: این دارو به عنوان یکی از داروهای زمان "پرهیز مصرف صفر" است به این معنا که این دارو را به عنوان طیف اثرگذاری بسیار وسیع، تا لحظه کشتار دام می‌توان به دام تزریق کرد.

وی با اشاره به اهمیت خاصیت پرهیز مصرف صفر، توضیح داد: از آنجایی که این دارو باقیمانده دارویی در شیر و گوشت دام ندارد، از این رو مصرف انسانی از دامی که این دارو استفاده کرده است، مانعی نخواهد داشت.

ناصری داروی "سفتیوفور" را از گروه "سفالوسپورین‌ها" و جزو گروه داروهای آنتی‌بیوتیک دانست و یادآور شد: این دارو جدیدترین نسل داروهای آنتی بیوتیکی به شمار می‌رود که در دنیا به مصرف دام می‌رسد.

مدیر بخش تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان با اشاره به موارد مصرف این آنتی بیوتیک، اظهار کرد: از این دارو برای گاوها به منظور درمان بیماری‌های تنفسی گاو (تب حمل‌ونقل و پنومونی) به‌خصوص موارد ناشی از "مانهمیا همولیتیکا"، "پاستورلا مولتوسیدا" و "هموفیلوس" حتی در گاوهای شیری طی دوران شیردهی، درمان گندیدگی سم ناشی از "فوزوباکتریوم نکروفوروم" و "باکتریوئیدس ملانینوژنیکوس" و همچنین برای درمان بیماری‌های تنفسی (پنومونی) ناشی از پاستورلا مولتوسیدا و مانهمیا همولیتیکا در گوسفندان، بزها و اسب به کار می‌رود.

وی با بیان اینکه این دارو برای کنترل عفونت‌های کلی باسیلوسی و استافیلوکوکسی در جوجه‌های یک‌روزه تجویز می‌شود، یادآور شد: علاوه بر آن این نسل جدید آنتی‌بیوتیک در درمان عفونت‌های مجاری ادراری همراه با اشرشیا کولی و پاستورلا میرابیلیس در سگ‌ها نیز کاربرد دارد.

ناصری به صادرات محصولات این شرکت اشاره کرد و با بیان اینکه صادرات این محصولات از سال ۹۶ آغاز شده است، گفت: در سال ۹۶ حدود ۲۹ هزار دلار صادرات داشتیم که در سال ۹۷ به ۱۱۲ هزار دلار رسید و در سال ۹۸ این میزان به یک میلیون و ۹۲۰ هزار دلار بالغ شده است.

وی با بیان اینکه هدفگذاری این شرکت برای صادرات حدود ۵ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ است، گفت: متاسفانه یکسری مشکلات در کل کشور برای کل صادرکنندگان در زمینه "ما به التفاوت نرخ ارز دولتی" برای مواد اولیه و ارز آزاد برای صادرات ایجاد شده است.

این محقق حوزه داروهای دامی اضافه کرد: برای صادرات محصولات ابتدا باید آن محصول در کشور هدف ثبت شود که این امر، پروسه‌ای زمانبر و هزینه بر است.

به گفته وی، عمده صادرات این شرکت در تمامی گروه‌های دارویی شامل آنتی بیوتیک‌ها، موادمعدنی و هورمون به کشورهای ارمنستان، ترکمنستان، عراق، عمان و افغانستان بوده است.

ناصری خاطر نشان کرد: در حال حاضر در کشورهای افریقایی و کشورهای اوراسیا شامل روسیه و قرقیزستان محصولات خود را به ثبت رساندیم که مراحل نهایی آن در حال انجام است و امیدواریم در سال جاری محصولات ما به این کشورها صادر شود.

کد خبر: 33086

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 0 =