به گزارش آتیه آنلاین، ایسنا نوشت: دکتر برات قبادیان در آیین افتتاحیه سومین جشنواره اینوماین با تاکید بر اینکه کشورهای بزرگ دنیا پس از گذراندن سه انقلاب صنعتی و دانشگاههای نسل ۲، ۱ و ۳ اهدافی را برای توسعه پایدار برای هزاره سوم در نظر گرفتند، گفت: یکی از اهداف در بخش دانشگاه و دیگری در بخش صنعت تعریف شد. در بخش صنعت، صنعت و نوآوری و در بخش دانشگاه، دانشگاه و کیفیت تعریف شد. امروزه دانشگاههای موفق دنیا به سمت نسل ۴ و ۵ رفتهاند، یعنی پس از گذراندن نسل اول که کارمندپروری، نسل دوم آموزش و پژوهش محوری و نسل سوم کارآفرینی به سمت نسل چهارم، یعنی مأموریت خاص و احساس مسئولیت در قبال مردم و جامعه حرکت کردهاند.
وی در ادامه تصریح کرد: «بشر پس از دو هزار سال تخریب و آلودهکردن محیط زیست به سمت توسعه پایدار و اجرای امور و تأمین نیازهای خود بدون تخریب محیط زیست و حفظ منابع و معادن برای نسلهای بعد باید حرکت کند».
معاون آموزشی، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، با تاکید بر اینکه امروزه دانشگاهها به سمت دانشگاه مشارکتی، مهارتی رفتهاند، به دانشگاهی در آلمان اشاره کرد که با ۹ هزار کمپانی در دنیا قرارداد دارد و ۳۶۹ هزار دانشجو بینالمللی برای همه دنیا تربیت میکند. دانشگاهی که حتی یک دانشجوی آن بیکار نمیماند.
وی با انتقاد از اینکه دانشگاههای ما خیلی کم وارد نسل سوم دانشگاه شده و همچنان در نسل اول و دوم هستند، تصریح کرد: «آموزش عالی ما راهی ندارد مگر ریلش را عوض کند، چرا که مسیری که دانشگاههای ما میروند نه به صلاح است و نه شایسته کشور».
قبادیان در پایان با تاکید بر اهمیت نقش دانش و دانشگاه در توسعه پایدار افزود: «کشوری توسعه یافته پیدا نخواهیم کرد مگر اینکه بر پایه دانش و دانشگاه توسعه پیدا کرده باشد و راهی نداریم مگر اینکه صنعت و معدن ما از دانشگاه کمک بگیرد».
حمایت ۷.۲ میلیاردی ایمیدرو از طرحهای صنعت و معدن
دکتر وجیه الله جعفری، رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نیز در آیین افتتاحیه سومین جشنواره اینوماین با اشاره به حمایت از ایدههای نوآورانه و افزایش توانمندی استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان بخش معدن و صنایع معدنی خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته تلاش شد تا نقش تنظیمگری، تسهیلگری و بسترسازی برای بخش خصوصی از سوی ایمیدرو افزایش یابد و تا حد ممکن از اجرا فاصله بگیرد.
وی در ادامه افزود: ۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار از طرحهای مربوط به بخش معدن و صنایع معدنی توسط بخش خصوصی با هدایت و حمایت ایمیدرو در حال انجام است و تا پایان سال گذشته ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار آن اجرایی شده است.
معاون وزیر صمت در ادامه خاطرنشان کرد: از ابتدای فعالیت تا امروز بیش از ۲۳ میلیارد دلار سرمایهگذاری در پروژههای بخش معدن و صنایع معدنی با کمک بخش خصوصی انجام داده است و تا افق ۱۴۰۴ حدود ۱۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری در پروژههای معدنی از سوی شرکت توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران انجام خواهد شد.
جعفری در ادامه اعلام کرد: در این سالها همچنین تلاش شده تا از ظرفیت شرکتهای وابسته یا تابعه ایمیدرو که از شرکتهای پیشران بوده و ۲۳ درصد ارزش بورس را در اختیار دارند در توسعه اقتصاد کشور کمک بگیریم.
وی عبور موفق از چالههای تحریم را با طی مسیر توسعه دانشبنیان با تکیه بر نیروهای داخلی میسر دانست و تاکید کرد: امروز موضوعاتی نظیر «کربن صفر» و «ضایعات صفر» جز برنامههای حیاتی بخش معدن و صنایع معدنی است که دستیابی به آنها نیازمند خلاقیت و فناوری در حوزهها است.
وی با اشاره به تاریخچه برگزاری جشنواره اینوماین گفت: در طول سه دوره برگزاری جشنواره، رشد تعداد ایدههای خلاقانه دریافتی از ۱۱۳ ایده در سال نخست و ۱۱۲ ایده در سال دوم، به ۱۵۰ ایده در سال جاری رسیدهایم که از این میزان تاکنون دو مورد از ایدههای دریافتی، در سال دوم تجاری شده است.
جعفری سرمایه اصلی اقتصادی کشور را نیروی انسانی دانست و افزود: «اصول اقتصاد دانشبنیان نیز بر نیروی انسانی متخصص و خلاق بنیان شده است».
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت در پایان خاطرنشان ساخت که استخراج بهینه و استحصال حداکثری ارزش افزوده از منابع معدنی مستلزم رعایت موازین توسعه پایدار است که با استفاده از فناوریهای نوین، استفاده از فناوریهای کم آببر و مدیریت انرژی، مصارف بازیافت، توجه به ایمنی و بهداشت در معدن، ارائه محصولات نوین، مدیریت پسماندهای معدنی و توسعه زنجیره ارزش معدنی ممکن میشود.
طبق اعلام روابط عمومی دانشگاه تهران، سومین جشنواره ایدههای ارزشآفرین معدن و صنایع معدنی (اینوماین ۳) از ۲۶ مهر ۱۴۰۰ به مدت سه روز با با برپایی نمایشگاه و با همکاری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، دانشگاه تهران، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکتهای معدنی و صنایع معدنی و دیگر دستاندرکاران حوزه معدن و صنایع معدنی و اقتصاد دانشبنیان در حال برگزاری است.
مؤسسه یونیدرو که مؤسسه آموزشی و پژوهشی مشترک دانشگاه تهران و سازمان توسعه و نوسازی معدن و صنایع معدنی ایران است با مأموریت انجام و توسعه فعالیتهای پژوهشی و آموزشی در حوزه معدن و صنایع معدنی در سال ۱۳۹۵ از سوی شادروان «دکتر سیدشمسالدین وهابی» مطرح شد و با استقبال از این ایده، در آبان ماه همان سال، اساسنامه مؤسسه تدوین و برای آن عنوان «یونیدرو» برگرفته از نام دانشگاه تهران و ایمیدرو انتخاب شد.
انگیزه اصلی تأسیس مؤسسه یونیدرو، تلاش به منظور طراحی و سازماندهی رابطه بین صنعت و دانشگاه برای استفاده از ظرفیت مراکز آموزشی و پژوهشی ملی و بینالملی با تکیه بر امکانات دانشگاه تهران، بر بستر وزارت صنعت، معدن و صنایع معدنی در بخش خصوصی بوده است.
نظر شما