اهمیت پایش تحرک آسه‌آن و روسیه برای ایران

بر اساس دهمین گزارش «پایش تحولات تجارت جهانی» که توسط اتاق ایران منتشر شده است، بهبود روابط روسیه و آسه‌آن می‌تواند منافع اقتصادی ایران را تامین کند. از این نظر پایش تحرکات در این بخش برای ایران دارای اهمیت است.

به گزارش آتیه آنلاین، اتاق ایران دهمین گزارش پایش تحولات جهانی را منتشر کرد. در این گزارش به برنامه عملیاتی روسیه برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری با مجموعه آسه‌آن اشاره شده است.

بر اساس این گزارش، اخیرا نشستی میان وزرای تجارت کشورهای آسه‌آن و روسیه با هدف بحث و گفتگو در مورد برنامه عملیاتی توسعه روابط تجاری و سرمایه‌گذاری برگزار شده است.

در این نشست، در ارتباط با برنامه عملیاتی گسترش تجارت و سرمایه‌گذاری میان طرفین تا سال ۲۰۲۵ توافق حاصل شد.

در این قالب دو طرف رایزینی‌های منظم در سطح وزرا را به صورت سالانه برای مدیریت تهدیدات دو جانبه و بهره‌گیری از فرصت‌های آن صورت خواهند داد و طیفی ازکارگروه‌های تخصصی را برای تقویت روابط تجاری میان شرکت‌های کوچک و متوسط و میان بخش‌های مختلف تشکیل خواهد داد.

از نگاه نویسنده گزارش این برنامه عملیاتی از این نظر برای ایران اهمیت دارد که توسعه زنجیره عرضه سودآور، امن و ایمن میان جنوب شرق آسیا و اروپا و نیز تسهیل تجاری به‌عنوان بخشی از این برنامه عملیاتی ذکر شده است.

به اعتقاد نویسنده، از آنجا که در این برنامه همکاری گسترده‌تر آسه‌آن و اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز مورد تاکید قرار گرفته است و ایران هم با این اتحادیه همکاری دارد، مسیر امنی برای تبادل کالاهای ایرانی فراهم خواهد شد.

در این گزارش آمده است: کریدور شمال-جنوب یکی از مسیرهای کلیدی دسترسی جنوب شرق آسیا و مجموعه آسه‌آن به بازارهای اروپا به‌ویژه شمال اروپا است، بنابراین توسعه زنجیره عرضه سودآور، امن و ایمن میان طرفین می‌تواند محرکی برای اجرایی شدن کریدور شمال-جنوب باشد.

افزون بر این، موافقتنامه احتمالی تجارت آزاد میان آسه‌آن و اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز برای ایران اهمیت دارد. زیرا ایران توافق موقتی با اتحادیه اقتصادی اوراسیا دارد و احتمالا به این اتحادیه می‌پیوندد. مهمتر آنکه ایران در سال ۲۰۱۸ پیمان همکاری مودت را با آسه‌آن امضا کرد و زمینه‌های جدیدی برای توسعه همکاری اقتصادی و تجاری با این مجموعه فراهم شد.

بنابراین پایش تحرک آسه‌آن و روسیه از منظر منافع ژئواکونومیک ایران اهمیت دارد. کوشش‌های طرفین برای گسترش روابط اقتصادی و تجاری تا ۲۰۲۵ می‌تواند فرصت‌هایی برای بخش خصوصی ایران نیز فراهم آورد. مطرح کردن کریدور شمال-جنوب به‌عنوان بخشی از زیرساخت «زنجیره عرضه میان جنوب شرق آسیا و اروپا» می‌تواند در مذاکرات با آسه‌آن و اتحادیه اقتصادی اوراسیا مد نظر قرار گیرد.

متن کامل گزارش را اینجا بخوانید.

کد خبر: 31806

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 9 =