به گزارش آتیهآنلاین، مرکز پژوهشهای اتاق ایران در گزارشی به بررسی وضعیت صنعت نفت و گاز در سال ۲۰۲۱ پراخته است. در این گزارش آمده است: در حال حاضر به دلیل کاهش تقاضای نفت و گاز داخلی تحت فشار تحریمهای ثانویه آمریکا و نیز به دلیل همهگیری کوید ۱۹، تمرکز هزینهای شرکت ملی نفت ایران، صرف ارتقاء و مدرن سازی فعالیتهای جاری میشود اما پیشبینیها حاکی از بهبود شرایط و بیشتر شدن تقاضا در سال آینده است.
در بخش دیگری از این گزارش شرایط صنایع نفت و گاز در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا رو به رشد توصیف شده است. نویسنده گزارش بر این باور است که نفت در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا همچنان عضو اصلی عرضه است و بر سهم گاز نیز افزوده خواهد شد.
بر اساس این گزارش، پیشبینی میشود که تولید نفت در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا با رشد ۲۲.۵ درصدی در دوره ۲۰۲۱ تا ۲۰۳۰، معادل ۶.۷۵ میلیون بشکه در روز افزایش یابد. همچنین در ۱۰ سال آینده، میزان مصرف محصولات پایش شده ۲.۳۴ میلیون بشکه در روز (۲۸.۷ درصد) افزایش یابد و تا سال ۲۰۳۰ به ۱۰.۵۲ میلیون بشکه در روز برسد.
انتظار میرود ظرفیت صنایع پالایشگاهی در منطقه نیز در پنج سال آینده رشد بالایی را تجربه کند و با افزایش حدود ۲.۴۱ میلیون بشکه در روز، در سال ۲۰۲۵ به ۱۴.۰۹ میلیون بشکه در روز برسد. علاوه بر این، پیشبینی میشود که تولید گاز کشورهای مذکور از ۸۵۵ میلیارد متر مکعب در سال ۲۰۲۰ به ۱۰۷۱ میلیارد متر مکعب تا سال ۲۰۳۰ افزایش یابد که رشد ۲۵.۲ درصدی را شاهد خواهد بود. تقاضای گاز منطقه نیز از ۶۹۳ میلیارد متر مکعب در سال ۲۰۲۰ به ۸۷۸ میلیارد متر مکعب در سال ۲۰۳۰ خواهد رسید و رشد ۲۶.۷ درصدی را تجربه خواهد کرد.
در ابتدای گزارش نیز ذکر شده که مطالب و تحلیلهای ارائه شده در گزارش دیدگاه اتاق ایران نیست و صرفا ترجمه گزارشی از موسسه فیچ سلوشنز است.
مشروح این گزارش را اینجا بخوانید.
نظر شما