مناسب‌سازی۶۰ درصد دستگاه‌های دولتی

رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی و مناسب‌سازی کشور اعلام کرد که دستگاه‌های دولتی بیش از ۶۰ درصد و فضاهای شهری بیش از ۳۸ درصد مناسب‌سازی شده‌اند.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایسنا، ابراهیم کاظمی مومن‌سرایی با اشاره به وضعیت مناسب‌سازی فضاهای شهری برای نابینایان اظهار کرد: همانطور که باید برای سایر افراد جامعه به ویژه افراد دارای معلولیت، به هم‌سطح‌سازی و مناسب‌سازی پیاده‌روها و خیابان‌ها و مجموعه‌های دولتی توجه شود، به طور قطع نابینایان نیز نیازمند امکانات خاص‌تری هستند. مناسب‌سازی فضاهای شهری و پیاده‌روها موضوعی است که باید برای همه افراد جامعه میسر شود، اما وجود مسیر ویژه سکه‌ای و شیاری یکی از بحث‌های عمده و مهمی است که باید در این زمینه برای نابینایان ایجاد شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعاتی که باید در مناسب‌سازی فضاها مورد توجه قرار گیرد، ایجاد علائم حسی در ورودی و خروجی دستگاه‌های دولتی یا ایجاد علامت‌های خاص برای استفاده از آسانسور و علائم صوتی در ایستگاه‌های مترو و اتوبوس برای نابینایان است.

رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی و مناسب‌سازی کشور با بیان اینکه شهرداری‌ها در مناسب‌سازی فضاهای شهری نقش عمده‌ای دارند، گفت: طی سال‌های اخیر برای مناسب‌سازی پیاده‌روها اقدامات خوبی انجام شده است، اما هنوز مشکلاتی در این زمینه وجود دارد؛ به طور مثال در مواقعی مشاهده می‌شود که بسیاری از مسیرهای مناسب‌سازی شده ویژه نابینایان به صورت صحیح اجرا نشده است؛ به این معنی که مسیری با شیاری مشخص شده است اما محل توقف مشخص نشده است، یا در مواقعی مشاهده می‌شود که مسیر ویژه نابینایان ایجاد شده اما به مانعی ختم می‌شود، یا مسیر ویژه نابینایان ایجاد شده و سپس در میانه راه مانعی قرار داده‌اند؛ البته این مسائل به عدم فرهنگ‌سازی مربوط می‌شود.

به گفته کاظمی مومن‌سرایی، هنوز در دانشگاه‌ها درس و واحدی برای دانشجویان رشته‌های مرتبط وجود ندارد و در این راستا بارها با وزارت علوم مکاتبه شده است؛ زیرا زمانی که فرد بعد از فارغ‌التحصیلی در این رشته مشغول به کار می‌شود، علم و اطلاعات درباره مناسب‌سازی شهری را ندارد و به طور قطع در کارهای عملیاتی با مشکل روبه‌رو خواهد شد.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی درخصوص برخی اظهارات مبنی بر هماهنگ نبودن دستگاه‌ها و سازمان‌ها در خصوص مناسب‌سازی و مبلمان شهری و با اشاره به عدم ساختار مناسب توضیح داد: در مواقعی شهرداری مسیری را آسفالت می‌کند و بعد از مدتی شرکت برق به دلیلی مسیر را کنده‌کاری می‌کند یا مشاهده می‌شود که مسیر ویژه نابینایان ایجاد شده اما شرکت آب یا شرکت گاز مانعی بر سر راه ایجاد کرده است؛ برای رفع این موارد باید هماهنگی بین دستگاه‌ها ایجاد شود تا هنگامی که شهرداری درصدد مناسب‌سازی منطقه‌ای برمی‌آید با دستگاه‌های ذیربط منطقه هماهنگ باشد.

در این راستا رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی و مناسب‌سازی کشور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا با وجود برگزاری جلسات متعدد میان دستگاه‌ها چرا هنوز هماهنگی بین دستگاه‌ها صورت نگرفته است؟ بیان کرد: ما پیگیر هماهنگی بین دستگاه‌ها هستیم و این اتفاقات نسبت به چندین سال گذشته کمتر شده است، اما باز هم شاهد این اتفاقات هستیم. البته در این راستا جلسات مختلفی با حضور دستگاه‌ها برگزار شده است و حتی چندی پیش جلسه‌ای با حضور نماینده تشکل‌های نابینایان، رئیس انجمن نابینایان و سازمان فناوری و اطلاعات و دبیرخانه مناسب‌سازی کشور در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.

کاظمی مومن‌سرایی در ادامه به دستاوردهای جلسات برگزار شده با معاونت امور بانکی و شرکت‌های دولتی برای مسائل مرتبط با فناوری اطلاعات نابینایان اشاره کرد و گفت: در آخرین جلسه برگزار شده، مقرر شد تا بانک مرکزی مناسب‌سازی حداقل یک شعبه هر یک از هشت بانک دولتی که دارای مراجعه‌کننده بالایی برای معلولان هستند را تا پایان دولت دوازدهم اجرا کند، همچنین مقرر شد با هماهنگی و استفاده از ظرفیت بالای فناوری اطلاعات در مناسب‌سازی سایت‌ها و اپلیکیشن‌های بانکی و پرداخت‌های اینترنتی برای دسترس‌پذیری معلولان کشور اقدام شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به این نکته هم اشاره کرد که پیگیری‌های انجام شده از بانک‌ها به بخشنامه‌ ۶ بندی منجر شد که در هر شعبه از بانک‌ها باجه‌ای به منظور ارائه خدمت سریع به جامعه معلولان و نابینایان در نظر گرفته شود که معاون بانک مرکزی این نامه را به تمامی بانک‌ها ابلاغ کرد. همچنین مقرر شده در صورت درخواست نابینایان اطلاعات آنها روی کارت بانکی‌شان به صورت برجسته چاپ شود و مناسب‌سازی محتوای اینترنت‌بانک و وب‌سایت به منظور بهره‌گیری از خدمات الکترونیک در دستور کار قرار گیرد.

رییس دبیرخانه ستاد هماهنگی و مناسب‌سازی کشور همچنین با بیان اینکه با هماهنگی بانک مرکزی، انجمن نابینایان و یکی از شرکت‌های دانش بنیان دستگاه‌هایی تولید و به برخی از بانک‌ها عرضه شده که براین اساس شخص نابینا در صورت مراجعه به بانک، بتواند پای دستگاه خودش عملیات بانکی را انجام دهد، گفت: اکنون حدود ۱۸۰ شعبه بانکی در سراسر کشور این دستگاه را خریداری و در بانک‌ها نصب کرده‌اند.

بنابر اظهارات کاظمی مومن‌سرایی، در حال حاضر دستگاه‌های دولتی بیش از ۶۰ درصد و فضاهای شهری بیش از ۳۸ درصد مناسب‌سازی شده‌اند.

کد خبر: 31292

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 7 =