حسامالدین علامه در گفت وگو با آتیهآنلاین با اشاره به تاثیر محدودیتهای ایجاد شده در ایام کرونا بر تشدید افسردگی در سالمندان گفت: اینکه آیا وزارت بهداشت در این زمینه مطالعه و پیمایش آماری انجام داده است اطلاعی ندارم اما پژوهشکده مرکز آمار در این حوزه مطالعه و تحقیقی انجام داده است اما در هر صورت با توجه به اینکه سالمندان به عنوان یکی از اصلی ترین گروه سنی در معرض ابتلای به کرونا بیشتر در عوارض ابتلا هستند.
وی افزود: طبیعی است که بیش از دیگران به توصیه مقامات حوزه سلامت گوش فرادهند و با خانه نشینی بیشتر، سطح مشارکت اجتماعی و رفت و آمدهایشان را کاهش دهند.
رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور ادامه داد: بنابراین احتیاط های بیش از حد و بعضا ترس القایی از سمت جامعه باعث میشود سلامت روان یک سالمند بهم بریزد.
علامه در بیان راهکارهای موثر در کاهش تبعات کرونا بر سالمندان گفت: انجام خریدهای ضروری مانند نیازهای دارویی، پرداخت قبوض به صورت اینترنتی یا تامین مایحتاج روزانه به صورت کلی، از جمله اقدامات همدلانه و مسوولانه ما برای سالمندان عزیز است و توصیه مهم دیگر این است که تماس تلفنی و تصویری با سالمندان بیش از گذشته جزو برنامههای مستمر خانوادهها و حتی گروههای داوطلب قرار بگیرد که با برآورده شدن بخشی از نیازهای روحی و روانی شان ، سطح آرامش آنها افزایش یابد.
نظر شما