روزی که دانشگاه هاروارد بنیان گذاشته شد

بیست و سوم شهریور ماه ۱۰۱۷ خورشیدی، یک کشیش با اهدای ۴۰۰ جلد کتاب و مبلغ ۷۸۰ پوند، دانشگاه هاروارد یکی از بزرگترین دانشگاه‌های دنیا را پایه‌گذاری کرد.

به گزارش آتیه‌آنلاین، جان هاروارد در ۱۶۰۷ به دنیا آمد و در ۱۶۳۸ از دنیا رفت. او تنها ۳۰ سال زندگی کرد، اما با اهدای پول و کتاب، کمک کرد تا دانشگاه هاروارد به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاه‌های دنیا شکل گیرد. البته بنا بر منابع رسمی هاروارد، تأسیس این دانشگاه، نه توسط یک فرد که حاصل تلاش جمعی بوده‌است؛ لذا جان هاروارد نه به عنوان بنیانگذار، بلکه به عنوان یکی از بنیانگذاران این دانشگاه شناخته می‌شود. هر چند به موقع بودن و سخاوت بسیار زیاد او در این مهم، او را به عنوان مفتخرترین این بنیانگذاران تبدیل کرده‌است و نام دانشگاه هاروارد به افتخار وی است.

جان هاروارد در لندن به دنیا آمد، او کشیش، وزیر امور داخلی آمریکا و استاد یکی از شعبه‌های دانشگاه کمبریج بود. وی در هنگام مرگ بر اثر سل، نیمی از سرمایه و املاک خود را که ۷۸۰ پوند بود با چهارصد جلد کتاب به کالج بخشید و کالج کمبریج در سال ۱۶۳۹ به‌افتخار این مرد، هاروارد نامیده شد.

دانشگاه هاروارد یک دانشگاه خصوصی است که در آمریکا واقع شده‌است. این دانشگاه در سال ۱۶۳۸ تأسیس و جهت بزرگداشت اولین خیّر آن، روحانی جان هاروارد نامگذاری شد. هاروارد قدیمی‌ترین مؤسسه آموزش عالی در ایالات متحده و از معتبرترین موسسات در جهان است. بنیاد دانشگاه هاروارد با سرمایه‌ای معادل ۲۵٬۹ میلیارد دلار، ثروتمندترین دانشگاه جهان است.

دانشگاه هاروارد در بین تمام دانشگاه‌های جهان دارای بیشترین تعداد دانش آموختگانی است که برنده جایزه نوبل (۱۶۱ نفر) و مدال فیلدز (۱۸ نفر) شده‌اند. همچنین در بین دانشگاه‌های آمریکا شامل بیشترین دانش آموختگانی است که عضو کنگره ایالات متحده آمریکا بوده‌اند.

کالج هاروارد در سال‌های اولیه، بیشتر روحانیون اجتماع‌گرا و توحیدگرا را تربیت کرد، اگرچه هرگز به‌طور رسمی به هیچ فرقه‌ای وابسته نبوده‌است. برنامه درسی و مجموعه دانشجویی آن در طول قرن هجدهم به تدریج سکولار گشته و در قرن نوزدهم، هاروارد به عنوان مرکز فرهنگی اصلی در میان نخبگان بوستون ظاهر شد.

بر سردر این دانشگاه لوحه‌ای نصب شده که متن آن چنین است:

«چون خداوند به‌سلامت ما را به سرزمین نیوانگلند رسانید، به یاری او خانه‌های خود را ساختیم و برای ادامهٔ زندگانی خود وسایلی برانگیختیم و مکان‌های مناسبی برای پرستش پروردگار پی‌افکندیم و به تشکیل یک دولت غیرنظامی همت گماشتیم. اما آرزوی بزرگی را که در قلب خود می‌پروراندیم و در پی تحقق آن روزشماری می‌کردیم، آموزش و پرورش بود که سعادت جاودانه در پی داشت. ما نمی‌خواستیم که دیو بی‌سوادی در کلیساها به جای ماند و کشیشان ما در تاریکی نادانی به‌سر برند.»

کتابخانه دانشگاه هاروارد نه تنها قدیمی‌ترین مجموعه فرهنگی در آمریکا بلکه با شعبات خود، بزرگ‌ترین کتابخانه دنیاست و در حال حاضر دارای ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار جلد کتاب، رساله و میکروفیلم است. کتابخانه هاروارد، بزرگترین سیستم کتابخانه دانشگاهی جهان است که شامل ۷۹ کتابخانه منفرد بوده و حدود ۲۰٫۴ میلیون عنوان را در خود جای داده‌است.

مجله هاروارد بیزینس ریویو (مجله کسب و کار هاروارد) که توسط این دانشگاه منتشر می‌گردد، یکی از معتبرترین مجلات در زمینه مدیریت است.

پیشگامان دانش و فرهنگ

در زمینه علوم و ادبیات و فلسفه چهره‌های شناخته شده‌ای از این دانشگاه دانش‌آموخته شده‌اند که امروزه از مشاهیر جهان محسوب می‌شوند. مریم میرزاخانی و کامران وفا از استادان سرشناس ریاضی – فیزیک این دانشگاه بوده اند.

روزی که دانشگاه هاروارد بنیان گذاشته شد

از دیگر شخصیت‌های سرشناس دانش آموخته این دانشگاه می‌توان به این نامها اشاره کرد: رابرت فراست، تی. اس. الیوت، تئودور روزولت، فرانکلین روزولت، جان اف. کندی، جورج واکر بوش، باراک اوباما، مارک زاکربرگ (مؤسس فیسبوک)، بیل گیتس (مؤسس مایکروسافت)، ناتالی پورتمن، مت دیمون و ...

کد خبر: 28129

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 2 =