به گزارش آتیه آنلاین به نقل از پاون، سیدحسن رضوی در جلسه بررسی وضعیت سد و نیروگاههای برقآبی کشور و پتانسیلهای توسعه این نیروگاهها که به دعوت کمیسیون انرژی و با حضور نمایندگان عضو کمیسیون برگزار شد، گزارشی از وضعیت فعلی نیروگاههای برقآبی کشور همچون ظرفیتهای نصب شده، ظرفیتهای قابل استفاده و پتانسیلهای موجود برای توسعه نیروگاههای برقآبی ارائه کرد و یادآور شد: خشکسالی و بارش کم در سال آبی جاری منجر به کاهش استفاده موثر از نیروگاههای برق آبی شده است.
وی با بیان اینکه استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود، به روزرسانی طرحهای فرسوده، افزایش راندمان دستگاهها و افزایش سطح تکنولوژی از جمله اهداف شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران است، افزود: در طرح «توسعه و مانعزدایی از صنعت برق کشور» این موارد دنبال خواهد شد تا بتوانیم استفاده بهتری از ظرفیتهای آبی کشور برای تولید برق از منابع آبی داشته باشیم.
رضوی احداث نیروگاههای برقآبی در مقیاس متوسط و کوچک را جزو برنامههای وزارت نیرو دانست و ادامه داد: این نیروگاهها حداکثر تا ۱۰ مگاوات تولید برق خواهند داشت و قابلیت احداث در بسیاری از استانهای کشور را نیز دارند؛ چرا که میتوان آنها در طول و مسیر انتقال آب احداث کرد.
در این جلسه همچنین اعضای کمیسیون و میهمانان در خصوص حمایت از توسعه صنعت برقآبی، تامین منابع مالی اجرای طرحهای اولویتدار برقآبی در لایحه بودجه ۱۴۰۱، فراهم شدن زمینه توسعه انرژیهای تجدید پذیر نظیر برقآبی در قانون برنامه هفتم توسعه با توجه به آینده پیش رو در زمینه کمبود سوخت نیروگاهها و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر ترکیبی همچون تلمبه ذخیرهای و مزارع خورشیدی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در پایان این نشست مقرر شد در کمیته برق کمیسیون، موضوعات با تفصیل بیشتری بررسی و حمایت لازم بهخصوص در فرایند تصویب طرح مانع زدایی از صنعت برق، صورت گیرد.
نظر شما