اجرای صحیح طرح تفصیلی مقابله با زلزله را تسهیل می‌کند

عضو سابق شواری شهر تهران به اهمیت و جایگاه ویژه شورا در مدیریت پایتخت پرداخت و مسئولیت ها و وظایف این نهاد را در جهت حفظ حقوق شهروندان حیاتی دانست.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایسنا،  سید حسن رسولی با اشاره به اهمیت جایگاه شوراها خاطرنشان کرد: شورای اسلامی شهر تهران بالاترین مرجع سیاست گذاری و نظارت بر حسن اجرای مصوبات شورا و سایر قوانین بالادستی حوزه مدیریت شهری پایتخت است، لذا از نظر نقش و جایگاه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. علی الخصوص با توجه به این که تک تک اعضای این پارلمان توسط شهروندان شهر انتخاب شده اند این اهمیت دوچندان می شود. بر این اساس با توجه به سوگندی که در جلسه اول شورا یاد می شود، اعضا موظفند نهایت تلاش خود را در جهت اعتلای وضعیت شهر تهران که محل زندگی حدود ۹ میلیون نفر جمعیت ثابت در شب ها و ۱۵ میلیون نفر جمعیت در روزها است انجام دهند.

وی با تاکید بر اینکه شورا باید مواضع و سیاست های خود را در راستای حفظ حقوق شهروندان تهرانی در نظر بگیرد، ادامه داد:  اولویت های شورا باید تضمین کننده منافع عام باشد. شهرداری تهران به عنوان اصلی ترین دستگاه مسئول در مدیریت شهری مسئولیت های مختلفی از قبیل شهرسازی و معماری، حفظ حقوق عمومی شهروندان و اجرای طرح های راهبردی مانند طرح تفصیلی را دارد و شهرداری در حوزه شهرسازی و معماری، خدمات شهری، محیط زیست و کاهش آلودگی هوا، حمل و نقل روان، مدیریت صحیح پسماند، صیانت از فضای سبز موجود و نظارت بر سایر امور بهداشت شهری مسئولیت سنگینی دارد.

به گفته این عضو سابق شورای شهر تهران، یکی از مهمترین مسئولیت های شهرداری توجه به حمل و نقل عمومی به خصوص حمل و نقل انبوه بر و حمل و نقل ریلی است.

مقابله با فساد باید اولویت شورای شهر باشد

وی با اشاره به نقش شورای شهر تهران در جلوگیری از فساد سیستماتیک گفت: با توجه به گسترش دامنه فساد در برخی از بخش های اداری در شهر تهران، اهتمام به مبارزه عملی با فساد در ابرسازمانی مانند شهرداری و اطلاع رسانی شفاف به مردم که زمینه افزایش اطلاعات عمومی شهروندان و نظارت آنهارا بر حسن اجرای امور مالی و اداری شهرداری فراهم می کند، از وظایف دیگر شهرداری است.

به گفته وی، عضو شورای شهر به وکالت از مردم، ماموریت های شهرداری را ساماندهی می کند و منابع این طرح ها از جیب مردم تامین می شود. لذا باید از دست اندازی افراد سودجو جلوگیری شود و در این راستا سامانه شفافیت یکی از دستاوردهای مهم شورای پنجم راه اندازی شده است. انتظار می رود اعضای شورای شهر ششم به نحوی اقدام کنند که در راستای اهداف شهر و حقوق شهروندان باشد.

تقویت تاب آوری شهر مستلزم همکاری همه نهادهاست

وی با اشاره به اهمیت همکاری نهادهای مختلف برای تقویت تاب آوری شهری، گفت: تقویت تاب آوری عرصه ۷۰۰ کیلومتری پایتخت امری بسیار پیچیده و چند وجهی است. دستگاه ها و ارگان های مختلفی در راستای این مهم همکاری می‌کنند که هر کدام وظایف خطیری در رابطه با این موضوع دارند. بخشی از این رسالت متوجه شورای شهر و شهرداریست. برای مثال نحوه مدیریت منابع آب اعم از منابع زیرزمینی و سطحی، متوجه وزارت نیروست. پدیده ای مانند فرونشست زمین متاثر از نحوه مدیریت منابع ارزشمند آب و توزیع آن میان تقاضا های متعدد در شهر تهران است. اگر این ۷۰۰ هکتار به عنوان یک مخزن تصور شود، در صورتی که میزان برداشت ما از منابع آبی با  میزان نزولات جوی و ذخایر زیرزمینی یکسان  یا کمتر باشد فرونشستی مشاهده نخواهد شد،  اما اگر برداشت بیش از حد باشد، فرونشست زمین که یکی از مهمترین چالش های کشور است ناگزیر خواهد بود. در رابطه با این موضوع مسئولیت تخصیص بهینه آب به فضای سبز شهری، برعهده شهرداری است و شهرداری می تواند در این موضوع به وزارت نیرو کمک کند. احداث منابع اضطراری آب و تفکیک مناسب منابع آب برای آبیاری فضای سبز نیز از اقدامات مثبت شهرداری در این راستاست.

کاهش ریسک مقابله با زلزله، در گروی اجرای صحیح طرح تفصیلی 

رسولی خطر زلزله در پایتخت را جدی خواند و ادامه داد: در مواجهه با خطر زلزله، رعایت الزامات مصوب طرح جامع و طرح تفصیلی در سطح کلان و محلی از اهمیت بالایی برخوردار است. در معابری با عرض ۱۰ الی ۱۲ متر، نباید اجازه ساخت ساختمان های بلند داده شود. کما اینکه در ادوار گذشته با رویکرد سوداگرایانه در رابطه با این موضوع اشتباهات استراتژیکی رخ داد. امروزه می توان ساختمان های بلندبالایی در مناطق یک، دو، سه و پنج مشاهده کرد که بسیاری از آنها حقوق شهروندان را زیر پا می گذارند. این اتفاق بعضا به علت زد و بند ها و سهل انگاری شهرداری رخ داده است. در صورت وقوع زلزله، خطر زیادی متوجه این معابر کم عرض با ازدحام جمعیتی بالا و ساختمان های بلند است.

عضو سابق شورای شهر تهران گفت: متاسفانه باید گفت که به علت سخت بودن امدادرسانی به این مناطق احتمال آسیب جدی و خسارات جانی و مالی بشدت بالاست. ما سعی کردیم در شورای شهر پنجم تهران حتی به یک مورد از این پروژه ها نیز اجازه ساخت ندهیم، چرا که این پروژه ها تنها به افراد خاصی سود کلان می رسانند و در طرف مقابل حقوق شهروندان زیادی زیر پا گذاشته می شود.

وی افزود: همچنین تجهیز آتش نشانی ها برای پیشگیری از بحران توسط شورا انجام شد. تقویت پایگاه های مدیریت بحران و تاسیس مخازن اضطراری آب شرب و مجهز کردن مناطق مختلف شهرداری به سیستم های پیش هشدار زلزله و اجرای دقیق مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری و اجرای طرح تفضیلی نیز اقداماتی بوده که شورا انجام داده تا حدالامکان ریسک مواجهه با این خطر کاهش یابد.

کد خبر: 27861

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 3 =