به گزارش آتیهآنلاین، در شرایطی که از روز گذشته یکصد و هشتادمین نشست اوپک برگزار شده بود و بر اساس اخبار منتشر شده اختلافات بسیاری در میان اعضاء به وجود آمده است، اختلافاتی که به گفته بیژن نامدار زنگنه - وزیر نفت ایران- کار را برای توافق و نتیجه گیری سخت کرده است. وی روز گذشته در حاشیه یکصد و هشتادمین نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، گفت: موضوع تمدید کاهش تولید ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکهای نفت مطرح است، اما توافق در این زمینه سخت خواهد بود. البته او پیش از برگزاری افتتاحیه نشست اوپک هم عنوان کرده بود: نشست سادهای نخواهد بود و برخی کشورها با تمدید توافق کاهش تولید مخالف هستند که این موضوع، کار را سخت میکند.
محمد علی خطیبی –مدیر اسبق امور بین الملل شرکت ملی نفت و نماینده ایران در اوپک طی سالهای دولت نهم و دهم- در گفتوگو با آتیهآنلاین اظهار کرد: باید منتظر ماند و دید که نشست اوپک پلاس برگزار کی برگزار میشود و نتیجه آن چیست، پس از آن میتوان درباره نتایج و پیامدهای آن بر بازار نفت صحبت کرد اما طبیعتا ایران در طول سالیان سال به دنبال این بوده که قیمت های منصفانهای در بازار وجود داشته باشد و در این راستا سیاست سنتی ایران همواره عرضه نفت در بازار به میزان تقاضا است تا قیمت منضفانه مورد نظر حادث شود.
وی با اشاره به اینکه ایران همواره مخالف سقوط قیمت نفت در بازار جهانی بوده است، افزود: اگر در نشست اوپک کاهش تولید نفت تمدید شود یعنی همین سیاست مدیریت بازار حاکم شده است و البته همواره در چنین شرایطی ایران متضرر نخواهد شد. چرا که حتی اگر ایران بتواند محدودیتهای فروش نفت ناشی از تحریمها را بردارد با توجه به اینکه در شرایط تحریم قرار داشته، از کاهش تولید مثتسنی میشود.
خطیبی ادامه داد: این سیاست فقط برای ایران اجرا نمیشود بلکه همه کشورهایی که در شرایط خاص مانند تحریم قرار داشتند خود به خود مشمول کاهش شدید تولید و عرضه نفت شدند و پس از بازگشت به شرایط عادی کشورهای دیگر اوپک باید برای آنها اصطلاحا جا باز کنند تا بتوانند ظرفیت خالی گذشتهشان را جبران کنند. ایران هم در صورت برداشته شدن تحریمها و محدودیتهای فروش نفت، این اتفاق برایش باید بیافتد.
نماینده پیشین ایران در اوپک گفت: با توجه به اینکه ایران در صورت بازگشت به شرایط سابقش در بازار نفت، عرضه خود را افزایش خواهد داد و در عوض کشورهای دیگر تولیدشان را پایین میآورند به نظر نمیرسد با کاهش قیمت نفت مواجه شویم و البته ایران ترجیح میدهد به ظرفیت معمولی تولید نفت و با قیمت منصفانه بازگردد و از کاهش قیمت سودی نخواهد برد.
نظر شما