به گزارش آتیه آنلاین به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری با بیان این مطلب گفت: این طرح پایلوت در صورت تامین اعتبار در استان های همچون گلستان، اردبیل، قزوین، فارس و خراسان رضوی اجرا می شود.
فریبرز عباسی افزود: هوشمندسازی در ارتقای کیفی سامانه های نوین آبیاری موثر است و بهره وری سامانه ها را افزایش می دهد.
وی، بومی سازی تکنولوژی های مربوط به هوشمندسازی را از دیگر برنامه های معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و اظهار داشت: در این راستا قصد داریم طرح های الگویی اجرا کنیم تا تکنولوژی های مناسب برای هر یک از سامانههای نوین آبیاری را در مناطق مختلف با توجه به شرایط اقلیمی و اجتماعی شناسایی و به کشاورزان و شرکت های خصوصی پیشنهاد دهیم.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: با هوشمندسازی سامانه های نوین آبیاری، دخالت انسان در بهرهبرداری از سامانهها کم و به ابزار، سنسورها و تجهیزات داخل مزرعه منتقل میشود.
وی با بیان این که هوشمندسازی سامانه های نوین آبیاری تاکنون به صورت خودجوش در برخی از اراضی کشاورزی از سوی بهره برداران اجرا شده است، گفت: بهره برداران با توجه به مزایای سامانههای هوشمند آبیاری، آن را اجرا کرده اند.
عباسی ادامه داد: بعضی از پایلوت ها نیز تاکنون توسط شرکت های خصوصی به منظور توسعه تکنولوژیهای هوشمندسازی با توافق بهرهبرداران در اراضی کشاورزی اجرا شده است.
نظر شما