افزایش آمار فقر در سال‌های اخیر

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتشار گزارش « عملکرد و دستاورد سه ساله » ضمن ارایه کارنامه عملکردی این دستگاه در فصل چهارم این گزارش افزایش آمار فقرا در سال‌های اخیر را تایید کرده است.

به گزارش آتیه‌آنلاین، مطابق گزارش منتشره « عملکرد و دستاورد سه ساله وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی» در قسمتی از مقدمه بخش چهارم این گزارش که به امور حمایتی و توانمندسازی اشاره دارد آمده است: « بعضا به دلیل فقدان هدف گذاری مشخص و صحیح در راستای کاهش فقر، فقدان تخصیص اعتبارات لازم در خصوص اجرای برنامه ها و ... آمار فقرا طی سالهای اخیر افزایش یافته است.»

در این گزارش آمده است: «رشد اقتصادی عدالت محور و گسترش عدالت اجتماعی و حفظ و ارتقای عزت نفس و تعالی انسانها برای نیل به جامعهای به دور از فقر، فساد و تبعیض و مزین به اخلاق و فرهنگ اسلامی به عنوان مهم ترین وظیفه حکومتها از نظر دین مبین اسالم قلمداد گردیده است.

در این راستا سیاستگذاران و برنامه ریزان با پیشنهاد فعالیتهای متعدد در جهت برقراری عدالت اجتماعی و رفع فقر و محرومیت از جامعه، ایجاد امنیت و آرامش خاطر، همبستگی اجتماعی و تأمین فضایل اخلاقی جامعه، عزت و کرامت انسانی و کنار زدن و محو فقرو محرومیت و استفاده بهینه از منابع مادی و غیر مادی کشور، سعی در برآوردن این مهم داشته اند. این اهداف در برنامه های پنج ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور نیز پیگیری شده است لیکن به دلیل فقدان تجانس میان برنامه های اقتصادی و برنامه های اجتماعی به ویژه فقرزدایی کشور و بعضا به دلیل فقدان هدف گذاری مشخص و صحیح در راستای کاهش فقر، فقدان تخصیص اعتبارات لازم در خصوص اجرای برنامه ها و ... آمار فقرا طی سالهای اخیر افزایش یافته است. در برنامه ششم توسعه نیز قانون گذار در قالب مواد قانونی متعدد سعی در رفع یا کاهش فقر نموده است، لیکن با وجود بحران های اقتصادی اخیر و افزایش روزافزون تعداد فقرا، انتظار می رود در راستای افزایش توان نظارت بر سازمانهای مجری فقرزدایی، اعتبارات لازم  جهت اجرای کامل مواد قانونی مرتبط با فقرزدایی در اختیار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان متولی فقرزدایی قرار گیرد. »

در ادامه این فصل گزارش در معرفی اقدامات هدفمندکردن حمایت های مختلف دولت با اولویت فقر شدید و نقاط کمتر توسعه یافته و نتایج و دستاوردهای آنها به این موارد اشاره شده است :

-شناسایی خانوارهای دارای کودک و مادر مبتلا به سوءتغذیه نیازمند با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال 1397

-انتخاب استان سیستان و بلوچستان به عنوان استان پایلوت جهت اجرای برنامه ارائه کمک معیشت

- انتخاب تعداد 3.978 فرد مستحق غیر تحت پوشش دستگاه های حمایتی دریافت کمک معیشت در استان سیستان و بلوچستان از سوی پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان

- ارائه کمک معیشت به کودکان مبتلا به سوءتغذیه در 8 اســتان کم برخوردار و ارائه کمک معیشت به کودکان بازمانده از تحصیل‌خانوارهای نیازمند سراسر کشور در سال 1399

- پرداخت کمک معیشت (حداقل مستمری براساس بعد خانوار) به کودکان مبتلا به سوءتغذیه نیازمند (دهک یک تا هفت درآمدی)

-پشت نوبت دریافت سبد غذایی در 8 استان بسیار ناامن غذایی (سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان جنوبی، ایلام، بوشهر، هرمزگان، خوزستان وکهگیلویه و بویراحمد)

-انجام آزمون وسع توسط پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان و شناســایی حدود 38 هزار خانوار مشمول دریافت بسته کمک معیشت و پرداخت به سرپرستان 36.742خانوار از مبلغ 12 میلیون تا 18 میلیون ریال و بر اســاس بعد خانوار و برای مدّ ت چهارماه اول سال گذشته (فروردین، اردیبهشت، خرداد و تیرماه سال 1399)

نتایج و دستاورد ها :

-کاهش سوء تغذیه،کم وزنی و لاغری( کودکان زیر 6 سال)

 -ارتقاء وضعیت تغذیه کودکان مبتال به سوء تغذیه در خانوارهای نیازمند

 -ارتقاء آگاهی، نگرش و عملکرد مادران در زمینه تغذیه و رشد کودک

 -ارتقاء آگاهی، نگرش و عملکرد مادران در خصوص استفاده بهینه از یارانه نقدی در تأمین اقلام غذایی

 -ارتقاء الگوی تغذیه کودکان

 -پیشگیری از بروز معلولیت های ذهنی و آسیب های مغزی ناشی از سوءتغذیه در کودکان

افزایش آمار فقر در سال‌های اخیر

کد خبر: 25447

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 5 =