به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی در مراسم انتخاب شهر سهند تبریز به عنوان شهر سالم از سوی سازمان جهانی بهداشت، گفت: شهر سالم به عنوان یک پدیده بسیار مقدس در کتب آسمانی آمده است که خداوند به شهر سالم قسم یاد کرده است. افتخار دارم که خدود ۳۰ سال پیش اولین مجری پروژه شهر سالم در منطقه ۲۰ تهران بودم. منطقه ۲۰ تهران یکی از بدترین شرایط زیست را داشت و بعد از آن تبدیل به یکی از بهترین مناطق برای زندگی مردم تبدیل شد. پس از آن در شهرهای دیگری پروژه را ادامه دادیم اما متاسفانه وقتی از وزارتخانه رفتیم، چراغ این پروژه خاموش شد و امروز خوشحالم که بار دیگر این حرکت درست با همکاری دوستان معاونت بهداشتی و... این کار محقق شد.
وی افزود: امروز توجه به شهر سالم به عنوان یکی از مهمترین پدیدههایی که میتواند در بهداشت روان و تاثیرگذاری بر مولفههای اجتماعی موثر بر سلامت کارساز باشد به عنوان یکی از اصلیترین پروژهها باید مورد توجه قرار گیرد. ما فقط نمیتوانیم نگاه اصلاح کالبدی به ساختار شهرها داشته باشیم. از دیدگاه ما در نظام سلامت شهر سالم شهری است که اتمسفر رشد سالم شهروندان را فراهم کند، شهروند در آن احساس امنیت شغلی، سیاسی، اقتصادی و... داشته باشند.
وی ادامه داد: شهر سالم شهری است که شهروند خود را در اداره شهر مفید و موثر بداند. اگر دولتها به گونهای عمل کنند که شهروندان به شکل مویرگی و خانه و محله در اداره شهر دخالت کنند با تغییر دولتها و شهرداران مردم احساس بی نظمی و عدم امنیت نمیکنند. به محض اینکه یک مقام دولتی تغییر میکند متاسفانه شهروندانمان برای اداره امور شهر مضطرب میشوند. شهر سالم شهری است که مولفههای اجتماعی موثر بر سلامت یا SDH در آن مورد توجه ویژه قرار گیرد. شهر سالم شهری است که مولفه مهم زیست محیطی و تاثیر آن بر سلامت شهروند لحاظ شود و شهری است که کاهش آلایندهها به عنوان یکی از اصلیترین اصول مورد توجه قرار گیرد.
نمکی تاکید کرد: وقتی صحبت از آلایندهها میکنیم، آلایندههای زیست محیطی و ذرات معلق و آلاینده صوتی است. شهر سالم شهری است که مشارکت بین بخشی قویا در آن رعایت شود و فرماندار به عنوان هماهنگ کننده فعالیت در بخش دولتی و خصوصی ارتباط منطقی فراهم کند. شهر سالم شهری است که مهربانی، صمیمیت و مشارکت و دوستی محور زندگی شهروندانش باشد.
وی افزود: شهر سالم شهری است که در آن به جای ساختن پارکینگ طبقاتی، ایستگاه دوچرخه فراهم کنیم و پیاده روهای آرام و سبز و دلپذیر برای ورزش شهروندان فراهم کنیم و به مردم شهر سبک درست زندگی کردن بیاموزیم. شهر سالم شهری است که مردم برای سلامت جسم، روان و جامعه احساس امنیت و توسعه کنند. امیدوارم در آینده نزدیک باز هم شاهد احیای این پروژه ملی باشیم و شهرهای بیشتری در آینده این گواهی نامه را دریافت کنند.
نظر شما