به گزارش آتیه آنلاین، ایسنا نوشت: محققان در مطالعه اخیرشان که با کمک "بهرنگ همدانی" محقق ایرانی انجام شد یافتههای خود را طی یک کنفرانس مجازی که چهار تا شش اوت برگزار شد، در مورد قابلیتهای سلولهای خورشیدی در محیطهای داخلی(indoor solar cells) در تولید برق زیر یک لامپ ال ای ای، ارائه دادند.
این مطالعه که توسط "اندرو شر"(Andrew Shore) و "بهرنگ علوی" از موسسه ملی فناوری و استانداردهای آمریکا انجام شده است با عنوان"فتوولتاییک داخلی برای حسگرهای مجهز به باتری" در یک کنفرانس مجازی ارائه شد.
بر اساس این گزارش که به نقل از سای تک دیلی نوشته شده: طی این مطالعه محققان از یک منبع روشنایی یعنی یک ال ای دی سفید با مختصات دمای رنگ ۳۰۰۰ کلوین و روشنایی ۱۰۰۰ لوکس(یکای شدت روشنایی در واحد SI) که مشابه روشنایی معمولی نورهای داخلی است برای آزمایش سه ماژول مختلف اعم از یک ماژول نیمه هادی گالیم ایندیوم فسفید(GaInP)، یک ماژول نیمه هادی گالیم آرسنید(GaAs) و یک ماژول نیمه هادی سیلیکون (Si) استفاده کردند. میزان نور این منبع نوری در طول موجهای نوری کوتاهتر به اوج خود رسید.
شر گفت: در این تنظیمات نوری، ماژول کوچک گالیم ایندیوم فسفید دارای بالاترین بازده تبدیل انرژی و ماژول کوچک گالیم آرسنید و ماژول کوچک سیسلکون به عنوان دارای کمترین بازده بودند. ماژولهای گالیم ایندیوم فسفید و گالیم آرسنید با این منبع نور ال ای دی طیف مرئی، مطابقت طیفی بیشتری دارند.
از آنجا که معمولاً نور محیط داخلی زیادی از منابع مختلف ایجاد میشود، وجود یک چراغ سقفی در یک محیط اداری برای شارژ هر یک از ماژولهای کوچک آزمایش شده کافی است و از تمامی آنها میتوان به عنوان منبع تغذیه باتریها و حسگرهای داخلی استفاده نمود.
به گفته شر ماژول نیمه هادی گالیم ایندیوم فسفید نه تنها به کمترین میزان نور نیاز دارد بلکه بازده بالایی نیز دارد اما گفتنی است همه منابع نور داخلی همانند ال ای دیها نیستند.
محققان در مطالعات آینده به آزمایش این ماژولهای کوچک در شرایط واقعی مانند زمانیکه شخصی در فواصل منظم زمانی چراغی را خاموش و روشن میکند، خواهند پرداخت. آنها امیدوارند در این آزمایش بیش از یک حسگر بتوانند توسط نیروی یک ماژول کار کنند.
نظر شما