لزوم توجه به مدیریت درست منابع آبی و سازگاری با اقلیم گرم و خشک

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه باید به منابع آب موجود توجه کرد، گفت: سیاست‌گذاری‌ها باید بر اساس منابع آب موجود باشد، همچنین باید توجه بیشتری به نوع مدیریت کشاورزی داشته باشیم که همه این موارد می‌تواند دست به دست هم دهد تا از این بحران‌های خشکسالی عبور کنیم.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، "علیرضا شهیدی" در خصوص وضعیت استان خوزستان گفت: علاوه بر خوزستان اکنون در سیستان و بلوچستان، جنوب فارس، جنوب کرمان و جاهای دیگر خشکسالی داریم.

به گفته وی، در بحث خوزستان می‌توان با مدیریت آب از طریق سدها بحران را حل کرد اما ما در یک کشور خشک واقع هستیم. ممکن است ۲ ماه دیگر بحران را رفع کنیم، ولی سال بعد و سال‌های دیگر را چه کار باید کرد؟ باید مدیریت منابع آب در دستور کار باشد.

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور درباره خشکسالی‌هایی که در برخی نقاط کشور شاهد آن هستیم، افزود: خشکسالی‌هایی که در حال رخ دادن هستند، چیزی نیست که مربوط به یک دهه گذشته باشد و اگر تاریخچه کره زمین را نگاه کنید در دانش زمین‌شناسی با استفاده از رسوبات موجود در زمین، دوره‌های خشکسالی و ترسالی قابل مطالعه و بررسی است.

وی با بیان این‌که در جهان مناطقی از جمله ایران هستند که در گذشته وضعیت خشکسالی یا ترسالی آنها مشخص شده، خاطرنشان‌کرد: در ایران در بحث مدیریت بحران باید قدری بیشتر و جدی‌تر عمل کنیم و بر اساس نیازهای کشور فرهنگ‌سازی کرد تا مردم آب را درست مصرف کنند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این سوال که این هشدارها بارها مطرح شده اما چرا به مرحله عملیاتی نرسیده و تاکنون نتیجه مثبتی نداشته است؟ گفت: سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور وظیفه حاکمیتی خود در قالب تهیه اطلاعات پایه، نقشه‌های زمین‌شناسی، نقشه‌هایی که مرتبط با سیلاب، خشکسالی، فرونشست زمین‌ و غیره را در اختیار دستگاه‌های مرتبط قرار می‌دهد و این دیگر دست ما نیست که برای این اطلاعات و گزاش‌ها یک ضمانت اجرایی وجود داشته باشد.

رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور درباره وقوع سیل در کشور بیان‌داشت: در بحث تغییرات اقلیمی این اتفاقات می‌افتد یعنی جایی که توقع ندارید بارندگی شود، بارندگی می‌شود و جایی که توقع ندارید خشکسالی شود، خشکسالی رخ می‌دهد. در هر حال این در تغییرات اقلیم وجود دارد و ما باید کارهای تولید اطلاعاتی که وابسته به بخش‌های علمی است را گسترش دهیم.

وی افزود: در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور بخش‌های کاملا تخصصی وجود دارد؛ مثلا در رابطه با سیلاب نقشه سراسری سیلاب را تهیه کردیم و جاهایی که در هنگام بارندگی می‌تواند در معرض سیلاب قرار بگیرند را مشخص کردیم و به مدیریت بحران هم دادیم.

شهیدی تاکید کرد: حال اینکه سیاست چگونه است و از این نقشه‌ها در چه زمانی استفاده کنند، دست ما نیست. وظیفه ما تولید اطلاعات است که سعی می‌کنیم تولید اطلاعات را به درستی انجام ‌دهیم و مستند کنیم، از این رو دستگاه‌های ذی‌ربط باید از این اطلاعات استفاده کنند که البته گاهی کمتر به آن توجه می‌شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این سوال که چقدر زمان می برد تا مشکلاتی که طی ۵۰ سال رخ داده حل شود؟ گفت: سازمان زمین‌شناسی ۶۲ سال است که تاسیس شده و از همان ابتدا کارهای زمین‌شناسی در دستور کارش بود و این صحبت‌ها مربوط به چند روز گذشته نیست، بلکه ما با پشتوانه ۶۲ سال کاری که در زمین‌شناسی ایران انجام دادیم مطالعات‌مان را به بخشی که از آن استفاده خواهد کرد، عرضه می‌کنیم.

لزوم سازگاری با اقلیم گرم و خشک

وی درباره فرونشست‌ها با بیان این‌که ما گاهی ترسالی داریم اما در اقلیم گرم و خشک هستیم که بارندگی در آن کم است، خاطرنشان‌کرد: ما باید خودمان را با این شرایط سازگار کنیم و نمی‌توانیم مانند کشورهایی که در قاره سبز هستند آب را مصرف کنیم؛ هر چند که مصرف آنها نسبت به ما خیلی اقتصادی‌تر و بهینه‌تر است.

به گفته رییس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، باید یک فرهنگ‌سازی عمومی در این زمینه اتفاق بیفتد، مردم باید آگاهی بیشتری داشته باشند و سازمان‌های سیاست‌گذار هم به درستی از اطلاعاتی که وجود دارد استفاده کنند.

کد خبر: 24352

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 10 =