سعیدی: بسیاری از موافقان طرح صیانت در توییتر و تلگرام حساب کاربری دارند

نماینده مردم چابهار در مجلس یازدهم از ارجاع طرح «صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی» به کیسیون‌های تخصصی را خلاف دغدغه شفافیت آراء نمایندگان مجلس دانست و گفت: بسیاری از همکارانم در مجلس که موافق طرح صیانت از حقوق کاربر بودند با استفاده از فیلترشکن در توییتر و تلگرام فعالیت می‌کنند. این دوگانگی‌ها مردم را نگران می‌کند.

به گزارش آتیه آنلاین، ایسنا نوشت: معین الدین سعیدی در مورد طرح «صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی و سامان دهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» که ارجاع به کمیسیون‌های تخصصی مجلس از سوی نمایندگان تصویب شد، گفت: مجلسی که دغدغه شفافیت آراء به صورت جدی در آن مطرح بوده است، نباید چنین طرح مهمی را پشت درهای بسته کمیسیون‌ها بررسی کند. این مسئله یک اشکال بزرگی است که به اتفاق اخیر وارد است.

نماینده مردم چابهار در مجلس با استناد به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار خرداد ماه ۱۴۰۰ در دیدار با نمایندگان اظهار کرد: رهبری فرمودند که موضوع فوری ما فضای مجازی نیست. هم اکنون آب خوزستان و سیستان و بلوچستان به یک بحران جدی و عمیق تبدیل شده است یا بیماری دلتا در سراسر کشور موج می‌زند. همچنین ما در زمینه واکسیناسیون از بسیاری از کشورهای همسایه عقب‌تر هستیم. بدقولی‌های کشورهای به ظاهر دوست، مسئله روز وزارت امور خارجه است اما مجلس به هیچ یک از مسائل بالا نمی‌پردازد.

این عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس ضمن انتقاد از افزایش قیمت کالاهای اساسی در روزهای واپسین دولت دوازدهم، آن را موضوع مهم‌تری از فضای مجازی عنوان کرد و گفت: ایرادات محتوایی زیادی به طرح صیانت از حقوق کاربران وارد است. من در نطق کوتاهی از مردم ایران به علت تصویب این طرح عذرخواهی کردم و هنوز معتقدم که روز تصویب طرح مذکور، روز خوبی برای قوه مقننه ایران نبود.

«طرح صیانت» محدودیت‌هایی برای پلتفرم‌های خارجی در کشور ایجاد خواهد کرد

وی با اذعان به اینکه «سامان دهی فضای مجازی یک ضرورت کلی است» گفت: این طرح هیچ نسبتی با دغدغه‌های مقام معظم رهبری ندارد. چه دوستان بپذیرند و چه نپذیرند، این طرح محدودیت‌هایی برای پلتفرم‌های خارجی در کشور ایجاد خواهد کرد. همکاران ما انتظار دارند پلتفرم‌ها خودشان را با قوانین ما سازگار کنند یا در ایران دفتر رسمی تأسیس کنند، که این موضوع با واقعیت‌های جامعه ما زمین تا آسمان فاصله دارد ما در شرایط تحریمی هستیم و امکان فعالیت رسمی پلتفرم‌ها در ایران وجود ندارد.

سعیدی با اشاره به وابستگی کسب و کارهای مجازی به پلتفرم‌های خارجی اظهار کرد: هزاران انسانی که از طریق این پلتفرم‌ها معیشت خود را می‌گذرانند جدا نگران هستند. چرا باید چنین اتفاقی بیفتد؟ من برای کسانی که نگران تأثیر فضای مجازی بر فرهنگ و کودکان هستند، احترام قائلم اما مواجهه دوستان با این مسئله به گونه ای است که فردی بگوید از اتوموبیل استفاده نکنیم چرا که ممکن است تصادف کنیم.

چرا بسیاری از نمایندگان موافق طرح صیانت در توییتر و تلگرام حساب کاربری دارند؟

سعیدی با بیان اینکه تجربه خوبی از ایجاد محدودیت برای فضای مجازی نداریم، گفت: هم‌اکنون استفاده از ماهواره در کشور ما ایراد قانونی دارد اما کسی می‌توانند ادعا کند که حتی خود دنبال کنندگان محدود کردن ماهواره از این شبکه استفاده نمی‌کنند؟ بسیاری از پلتفرم‌های فضای مجازی در کشور ما فیلتر هستند و این در حالی است که بسیاری از همکارانم در مجلس که موافق طرح صیانت از حقوق کاربر بودند با استفاده از فیلترشکن در توییتر و تلگرام فعالیت می‌کنند. این دوگانگی‌ها مردم را نگران می‌کند. اگر هم قرار بر محدودیتی باشد، خود نمایندگان به عنوان واضعان قانون باید در صف مقدم عدم استفاده از پلتفرم خارجی باشند.

کد خبر: 23722

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 2 =