ناصر چمنی در گفتوگو با آتیهآنلاین اظهار کرد: در واقع نبودن شرایط اشتغال در جامعه برای افراد دارای مهارت، یکی از اساسیترین مشکلات در حوزه اشتغال و مهارتآموزی است.
وی افزود: جوانان با مراجعه به نهادهای ارائه کننده مهارت، مانند سازمان آموزش فنیو حرفهای، آموزشهای لازم را کسب میکنند، اما در زمان نیاز، شغل مورد نظر را پیدا نمیکنند و این مسئله دارای تبعات مختلف اجتماعی و اقتصادی است. ادامه این روند باعث کند شدن رشد اقتصادی و خارج شدن کشور از مسیر توسعه نیز میشود.
این فعال حوزه کارگری ادامه داد: با نگاه به اینکه رشد اقتصادی و پایه اقتصاد کشور در دهههای گذشته به موضوع نفت گره خورده و در بخشهای مختلف اقتصادی دیگر، سرمایهگذاریهای لازم در راستای جذب نیروی کار ماهر به بازار کار صورت نگرفته است، این افراد و در مجموع حوزه کار و اشتغال در کشور با مشکلات عدیدهای روبرو شدهاند.
وی اضافه کرد: اگر خواهان این موضوع باشیم که از وابستگی به نفت در کشور کاسته شود و اقتصادی پویاتر را در دهههای بعد داشته باشیم، دولت آینده باید در زمینه جذب دانشآموختگان دانشگاهی و افراد دارای مهارت به بازار کار و اشتغال، سیاستگذاریهای درست و کارآمدی داشته باشد و شرایط اشتغال افراد ماهر در جامعه بر اساس خروجی آماری این افراد و نوع تحصیلات و دانش مهارتی آنان فراهم شود.
چمنی تصریح کرد: در مجموع میتوان گفت که حاصل زمینهسازی در جذب نیروی کار تحصیلکرده و افراد ماهر در بازار کار و اشتغال، خروجی اشتغال پایدار و زمینه رشد و توسعه اقتصادی در کشور خواهد شد.
نظر شما