امیر صباغ در گفتوگو با آتیهآنلاین اظهار کرد: راهاندازی معادن غیر از آنکه باعث توسعه بخش معدن و صنایع معدنی کشور میشود، زمینه اشتغالزایی و بهبود شرایط اقتصادی جامعه را فراهم میکند.
وی افزود: در اغلب مناطق محروم، معادن و ذخایر معدنی فراوانی وجود داشته و راهاندازی معادن (حتی معادن کوچک) میتواند تاثیر مهمی بر زندگی افراد محلی بگذارد.
به گفته صباغ یکی از طرحهای مهم و کاربردی در زمینه فعالسازی معادن طرح تجمیع معادن است. این طرح در راستای پیشرفت بخش معدنی کشور بوده و اشتغالزایی مناسبی برای ساکنان مناطق محروم ایجاد میکند.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر شاهد اجرای طرح تجمیع چند معدن کوچک در استان سیستان و بلوچستان از سوی بخش خصوصی بودهایم و نتایج مثبت آن همواره در این منطقه هویداست.
مدیر اقتصادی و توسعه سرمایهگذاری ایمیدرو گفت: در سایر استانهای کشور نیز برخی صاحبان معادن در جهت تجمیع تعدادی از معادن کوچک به منظور افزایش سوددهی، واحدهای فرآوری ماده معدنی در نزدیکی معادن خود تاسیس کردهاند.
وی گفت: اغلب معادن کوچک به علت نداشتن واحد فرآوری مناسب برای فعالیتهای معدنی خود، تعطیل میشوند. این اقدام ضمن راهاندازی معادن کوچک غیرفعال، سوددهی بیشتری برای صاحبان این معادن به همراه داشته و موجب ایجاد رونق اقتصادی برای ساکنان این مناطق معدنی خواهند شد.
صباغ افزود: تجمیع معادن کوچک در کشور قابلیت اجرا داشته و اقدامی دور از ذهن نیست. بنابراین انتظار میرود در سالهای پیش رو شاهد تجمیع مناسب و افزایش بهرهوری معادن کوچکمقیاس و تولید سرمایه بیشتر این معادن باشیم.
وی بیان کرد: تجمیع معادن کوچک نیازمند حمایتهای مناسبی از سوی دولت است. از جمله این حمایتها میتوان به اعطای وامهای مناسب و همچنین تسهیل قوانین بانکی و مقررات راهاندازی معادن اشاره کرد.
مدیر اقتصادی و توسعه سرمایهگذاری ایمیدرو گفت: یکی از مهمترین مشکلات امروزه صاحبان معادن، تامین سرمایه مالی مورد نیاز فعالیتهای معدنی است. با توجه به مزایای متعدد راهاندازی معادن کوچک متروکه و تجمیع معادن کوچک مقیاس، دولت باید در زمینه تامین مالی به این واحدها کمک کند.
وی اضافه کرد: ایمیدرو در حال تدوین برنامههایی به منظور تسهیل روند تجمیع معادن کوچک است تا ارزش افزوده مناسبی برای معادن کوچک ایجاد شود.
نظر شما