علی قایدنیای جهرمی در گفتوگو با آتیهآنلاین در این باره اظهارکرد: اختلال مصرف مواد به دو حالت در کودکان دیده میشود گاه کودک خود مصرف کننده مستقیم است یا به جهت حضور در محیطهای آلوده و تنفس دائم در آن محیط به صورت غیرمستقیم آلوده میشود.
مسوول فنی مرکز روانشناسی و مشاوره شیوا افزود: فردی که در سنین کودکی درگیر مواد مخدر میشود، عوامل فردی کم اثرترین عامل در کشیده شدن او به سمت مواد هستند منظور از عوامل فردی کمبود اعتماد به نفس پایین یا ضعف در مهارت های زندگی و... است.
این روانشناس بالینی خانواده را مهمترین عامل در بروز اعتیاد در کودکان خواند و تصریح کرد: والدین مصرف کننده زمینهساز الگوبرداری کودکان در ترغیب یا کشیده شدن کودک به سمت مواد است و گاهی در کنار این مساله وضعیت اقتصادی نامناسب خانواده، طلاق یا بیکاری والدین احتمال معتاد شدن کودک را تشدید میکند.
قایدنیای جهرمی با مهم شمردن عوامل اجتماعی در بروز سوءمصرف مواد در کودکان اعلام کرد: محل سکونت ناسالم و گروه همسالان میتوانند آسیب زا و کودکان را به سمت مصرف مواد و بزه بکشاند و به نظر میرسد. در جهت توقف سرعت افزایش آمار اعتیاد به ویژه در کودکان دارای سوء مصرف مواد باید در زمینه ایجاد مراکز امن و شاد و فضاهای ورزشی، فرهنگی و هنری که سطح میزان برونریزی احساسات را افزایش دهد، اقدامات عاجلی در دستورکار قرار گیرد.
نظر شما