به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایرنا، محمدجواد صالحینژاد در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی درباره پیدایش سفره آب زیرزمینی در دشت سیستان افزود: پیدایش این سفره آب زیرزمینی صحت دارد و اکنون توسط معاونت تحقیقات و فناوری ریاست جمهوری در دست مطالعه و پیگیری است.
وی با بیان اینکه پیدایش آبهای ژرف موجب تحول منطقه سیستان و استانهای مجاور خواهد شد، اظهار داشت: با توجه به خشکسالیها و محدودیت منابع آبی کشور، وجود آب سفره زیرزمینی این دشت در اعماق یکهزار و ۵۰۰ متری زمین با عنوان آبهای فسیلی، میتواند آب مورد نیاز این مناطق را تامین و مشکل کم آبی را حل کند.
مدیرعامل موسسه جهاد نصر با بیان اینکه قرار است بنیاد مستضعفان در این طرح همکاری داشته باشد، ادامهداد: برای برداشت آب باید چاههایی در اعماق زمین ایجاد شود و این برداشت از سفره زیرزمینی، دارای هزینه استحصال بالایی است که باید تامین اعتبار شود.
سفره آب زیرزمینی که از کوههای هندوکش و از طریق منطقه سیستان وارد ایران میشود، پس از طی مسیر منطقه کویری کشور، به خلیج فارس و دریای عمان میریزد و عظمت این سفره آبی به صورت رود و در عمق یکهزار متری زمین در جریان است.
اکنون کل مصرف آب شرب کشور طبق آمار سال ۹۶ حدود هفت میلیارد مترمکعب است اما این سفره زیر زمینی به تنهایی بیشتر از یکهزار میلیارد مترمکعب یعنی حدود ۱۷۳ سال مصرف آب شرب سالم و کیفی کل ایران را در خود جای داده است.
نظر شما