کامران عاروان در گفتوگو با آتیهآنلاین اظهار کرد: دستگاههای مشمول با تمام توان این قانون را اجرا نکردهاند و بعضا استنکاف و عدم اجرا هم وجود دارد و لازم است با خاطیان نیز برخورد شود. مناسب سازی و دسترس پذیری یک امر بسیارجدی برای افراد جامعه و به ویژه معلولان بوده و این مسئله همواره مطالبه جدی از دولتها بوده و هست.
وی افزود: باید جمعیت نزدیک به ۳۰ میلیون نفری معلولان با خانوادهها و افراد مرتبط با آنها مود توجه جدی قرار گیرند.دولتها هم باید با این آگاهی و احساس مسوولیت در این زمینه تصمیمگیری کنند و با جسارت بیشتری وارد عمل شوند تا بتوانیم در آیندهای نزدیک شهری بسازیم که آحاد مردم و به ویژه معلولان از درب منزل، بیدغدغه و استرس از مراکز آموزشی، خرید، خدماتی، تفریحی و ... بهرهمند شود. مساله فرهنگ سازی و آموزش کارکنان، مسوولان و مردم جامعه برای فهم وضعیت معلولان و همچنین معیشت، اشتغال و مسکن معلولان نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرعامل جامعه معلولان ایران با تاکید براینکه سهم معلولان باید در توسعه ملی لحاظ شود،ادامه داد: بستر آموزشی و تحصیلی معلولان در کشور باید هموار شود. اینکه یک معلول نتواند وارد دانشگاه فرهنگیان شود و یا اینکه نتواند در یک سازمان مدیر و یا حتی استخدام شود زیبنده یک کشور اسلامی با رویکرد جمهوری در سطح جهان نیست.
عاروان برچیده شدن سیاست تخصیص قطره چکانی بودجه به حوزه معلولان را ضروری خواند و گفت: در این حوزه از زمان عقب هستیم و دچار عقبماندگی تاریخی شدهایم. بنابراین باید اعتبارات کامل و طبق قانون در زمان مقرر پرداخت شود که اجرای قوانین با مشکل روبرو نشود.
وی بیان کرد: کودکان و زنان معلول و کمتوانان ذهنی نیازمند برنامههای مدون و عاجلی هستند، دولت آینده باید پیشگیری از معلولیتها را جدی بگیرد و در تصمیمگیریها حتما از معلولان متخصص مشورت و کمک بگیرد و مهمتر اینکه باید در جهت کاهش سوانح کار، تصادفات جاده ای و بیماریهای ژنتیکی که به معلولیت ها منجر میشوند، دقت نظر بیشتری داشته باشد.
نظر شما