۲۰۲۱، پایانی بر حمایت بین‌المللی از زغال‌سنگ

با توجه به اینکه زغال‌سنگ آلاینده‌ترین سوخت جهان است، کشورهای گروه هفت متعهد شدند در راستای کنترل اثر تغییرات اقلیمی، حمایت بین‌المللی از تولید این سوخت را تا سال ۲۰۲۱، خاتمه دهند.

به گزارش آتیه‌آنلاین، مطالعات نشان می‌دهد که در حال حاضر ذغال سنگ آلوده کننده‌ترین سوخت فسیلی به شمار می‌رود حال آن‌که برخی کشورهای استفاده کننده از آن، حاضر به جایگزینی این سوخت نیستند.

دی اکسید کربن یکی از مهم‌ترین عوامل در گرمایش زمین و عامل بوجود آورنده تغییرات اقلیمی است. در حال حاضر دمای زمین در مقایسه با دوران پیش از صنعتی شدن ۰.۸ درجه سانتیگراد بالاتر است و عدم انجام اقدامات لازم برای کاهش انتشار دی اکسید کربن، منجر به افزایش بیش از ۴ درجه‌ای دما تا پایان قرن حاضر خواهد شد.

اگر روند تغییرات اقلیمی ادامه یابد، میزان تولیدات کشاورزی در نوار میانی کره زمین دچار مشکل شده است و فقط اراضی مجاور قطب قدرت کشت محصول خواهند داشت. تغییرات اقلیمی شدت وقوع پدیده‌هایی مانند سیل و خشکسالی را هم افزایش می‌دهد.

افزایش دو درجه‌ای دمای زمین

افزایش دو درجه‌ای دمای کره زمین تا سال ۲۰۵۰ بر اثر انتشار دی اکسید کربن گزارش شده است. ایالات متحده آمریکا ۵ درصد از سهم جمعیت جهان را به خود اختصاص می‌دهد، میزان دی اکسید کربن تولید شده در این کشور نسبت به تولید جهانی ۲۹ درصد است که این میزان، ۲۴ درصد مازاد تولید دی‌اکسید کربن را نشان می‌دهد.

کشورهای توسعه یافته ۱۴ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند و میزان تولید دی اکسید کربن آنها نسبت به تولید جهانی ۴۵ درصد است. این کشورها هم ۳۱ درصد مازاد تولید دارند. کشورهای در حال توسعه هم که ۸۱ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، ۲۶ درصد دی اکسید کربن به نسبت جهانی تولید می‌کنند که این میزان ۵۵ درصد مازاد تولید را تشکیل می‌دهد.

وعده سران گروه ۷ برای توقف حمایت از زغال سنگ

با توجه به اهمیت کنترل روند تغییرات اقلیمی و شدت آلایندگی زغال سنگ، اخیرا کشورهای پیشرفته گام‌هایی را برای کاهش انتشار زغال سنگ برداشته‌اند. سران گروه ۷ متعهد شدند، به حمایت دولتی مستقیم جدید برای تولید نیروی زغال سنگ حرارتی بین‌المللی تا پایان سال ۲۰۲۱ خاتمه دهند.

سران کشورهای صنعتی گروه ۷ شامل انگلیس، آمریکا، کانادا، ژاپن، فرانسه، آلمان و ایتالیا تحت ریاست دوره‌ای انگلیس در کورنوال انگلیس دیدار و در بیانیه مشترکی اعلام کردند ما اکنون متعهد هستیم به حمایت دولتی مستقیم جدید برای تولید نیروی زغال سنگ حرارتی بین‌المللی تا پایان سال ۲۰۲۱ شامل مساعدت توسعه رسمی، فاینانس صادرات، سرمایه گذاری و حمایت از توسعه تجاری و مالی خاتمه دهیم.

به منظور حمایت از کشورهای در حال توسعه برای کنار گذاشتن زغال سنگ، کشورهای کانادا، آلمان، انگلیس و آمریکا موافقت کردند حداکثر دو میلیارد دلار برای حمایت از فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری اقلیمی فراهم کنند.

سران این گروه همچنین برنامه کربن‌زدایی صنعتی گروه ۷ را کلید زدند که هدف آن تسریع نوآوری، بکارگیری فناوری کربن زدایی و هماهنگ کردن استانداردها در صنایعی مانند سنگ آهن و فولاد، سیمان، مواد شیمیایی و پتروشیمی به منظور رسیدن به آلایندگی صفر در کل اقتصاد است.

برای نخستین بار سران گروه ۷ توافق کردند اهداف اقلیمی کوتاه مدت و بلندمدت با هدف محدود کردن گرمایش جهانی به ۱.۵ درجه را یکدست کنند.

سران این گروه اعلام کردند ما متعهد هستیم تا سال ۲۰۵۰ آلایندگی‌ها را به صفر برسانیم و آلایندگی‌های جمعی این گروه را تا سال ۲۰۳۰ نصف کرده و فاینانس اقلیمی را تا سال ۲۰۲۵ افزایش داده و بهبود دهیم و حداقل ۳۰ درصد از زمین‌ها و اقیانوس‌ها را تا سال ۲۰۳۰ حفاظت یا حمایت کنیم.

تحت برنامه «بازسازی بهتر جهان»، سران گروه ۷ متعهد شده اند کمک‌هایشان را افزایش دهند و ۱۰۰ میلیارد دلار در سال از طریق صندوق بین المللی پول فراهم کنند تا به کشورهای در حال توسعه دسترسی سریعتری به فاینانس فراهم کنند.

بر اساس گزارش پلاتس، تعهدات گروه ۷ در بخش حمل و نقل چندان تعریف نشده است. در انرژی داخلی، بیانیه مشترک گروه ۷ تحت ابتکار "بکارگیری دستگاه‌ها و تجهیزات فوق کارآمد"، از هدف دو برابر کردن بهره‌وری روشنایی، خنک سازی و سیستم‌های یخچال و موتور که تا سال ۲۰۳۰ در سطح جهانی فروخته می‌شود، پشتیبانی کرد.

کد خبر: 18460

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 4 =