به گزارش خبرنگار آتیه آنلاین، مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست در نشستی خبری به صورت آنلاین بیان کرد: شاید در کشور ۵۰ سال مالچ پاشی کردیم و به آن افتخار میکردیم اما هیچ خلاقیتی در کارهای ما نبود.
وی افزود: سه سال پیش مجلس بندی به قانون بودجه اضافه میکند که سازمان محیط زیست و دستگاه اجرایی میتوانند از مالچ دوستدار محیط زیست استفاده کنند.
تجریشی گفت: ما برای شناسایی مالچ غیرنفتی وارد عمل شدیم. در سال ۹۷ نزدیک به ۹۰ متقاضی در این حوزه داشتیم. هزینه استفاده از این مالچها از دو یا سه میلیون تومان در هکتار تا ۷۰ میلیون تومان در هکتار متغیر بود.
وی اضافه کرد: ما این مالچها ارزیای کردیم. برای آن در سازمان محیط زیست دستورالعمل نوشتیم، برنامه مصوب کردیم. سه لایحه در این رابطه نوشته شد تا افراد بدانند که چگونه باید اقدام کنند.
تجریشی گفت: کسی که میگوید مالچ من خوب است، باید با پنج میلیون تومان وارد مرحله تست محصول خود شود. بعد با ۲۰ میلیون تومان وارد مرحله دوم ارزیابی این محصول خواهد شد.
به گفته تجریشی از ۹۰ متقاضی در رابطه با تولید مالچ غیر نفتی، سازمان محیط زیست در انتهای سال ۹۸ به سه مالچ غیر نفتی رسیده است. این سازمان در سال ۹۹ با معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری (به دلیل نداشتن منابع مالی) هماهنگ میکند که این سه مالچ تایید شده، مراحل تست میدانی را سپری کنند.
وی ادامه میدهد: این سه مالچ در یزد و چند نقطه حاد در سطح وسیع مورد استفاده قرار گرفت. آخرین ارزیابی این مالچها سه ماه پیش به اتمام رسید و فقط یک مالچ موفق شد تمام تستهای مکانی خود را با موفقیت پشت سر بگذارد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست گفت: در یک ماه اخیر با صندوق ملی محیط زیست و تولیدکننده بهترین مالچ غیر نفتی هماهنگی کردیم تا بتوانیم برای تولید اولین مالچ غیرنفتی سرمایهگذاری انجام دهیم و محیط زیست هم در شکلدهی این مالچ بتواند نقش داشته باشد.
وی درباره قیمت مالچ گفت: قیمت این مالچ به گونهای است که میتوان از آن در کار اجرایی استفاده کرد. از آب برای پاشش آن استفاده نمیشود واز سیلیکا یا پلیمر برای آن استفاده میکنیم.
تجریشی از برگزاری جلسات زیاد در رابطه با مالچ نفتی با سازمان جنگلها خبر داد و افزود: سال گذشته کلا قرار بود سه هزار هکتار از مناطق حساس بدون پوشش گیاهی تحت عملیات مالچ نفتی قرار بگیرد که البته سازمان جنگلها اعلام کرد همین سطح را هم مالچ نخواهد پاشید.
وی همچنین با اشاره به تلاش برای اصلاح فرمول مالچ نفتی عنوان کرد: ما با تمام پالایشگاهها جلسه گذاشتیم. پالایشگاهها اعلام کردند که کسی به آنها نگفته بود که باید ارسنیک و تی. بی. اچ را از فرمول مالچ حذف کنند. به آنها هم گفتیم که ظرف یک تا دو سال آینده تغییر خط تولید را طوری انجام دهند که مالچ نفتی دوستدار محیط زیست تولید شود تا در آینده اگر مجلس و غیره به سمت مالچ رفتند، فرمول آن را اصلاح کرده باشیم.
تالاب صالحیه کانون ریزگردهای تهران
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست تالاب صالحیه را یکی از کانونهای ریزگرد تهران اعلام کرد.
وی گفت: تلاش میکنیم با کمک صندوق ملی محیط زیست فعالیتهایی انجام دهیم که مشکل ریزگردهای این تالاب حل شود.
تجریشی با اشاره به تلاشهای انجام شده برای شناسایی کانونهای ریزگرد در سطوح بینالمللی بیان کرد: در حوزه ریزگردها، پیمانهای دو جانبه و سه جانبه زیادی با کشورهای منطقه داریم. تلاش میکنیم این پیمانها را به همکاریهای منطقهای تبدیل کنیم.
وی همچنین بیان کرد: آییننامه کارگروه ملی گرد و غبار به تصویب کمیته اجرایی رسید و در فروردین ماه امسال این آیین نامه در دولت تصویب شد. به همین دلیل این نهاد به یک مجموعه دائمی تبدیل میشود و از این پس مصوبه خواهد داشت. یکی از کارگروههای این نهاد، کارگروه بینالملل خواهد بود.
نظر شما