به گزارش آتیه آنلاین به نقل از روابط عمومی شهرداری تهران، پیروز حناچی در آیین امضای تفاهمنامه همکاری مشترک شهرداری تهران و دانشگاه تهران در ایجاد باغ گیاه شناسی و پارک - موزه علم تاکید کرد: آخانی گفت که در ایران ۸ هزار گونه گیاهی داریم. امیدواریم با تلاش هایی که همکاران من در توسعه فضای سبز در شهر تهران دارند در محدوده و حریم تهران امضای این تفاهمنامه آغاز فعالیتی برای حفظ و حراست از گونه های گیاهی کشورمان باشد و این روند خیلی بیشتر توسعه یابد و فضایی فراهم شود که شهر و همه شهروندان و محققان دانشگاه از آن بهره ببرند.
او افزود: در شهریور ۹۶ و ابتدای مسئولیت مدیریت جدید شهری یک نظرسنجی از شهروندان تهرانی انجام شد. تهرانی ها دو معضل ترافیک و آلودگی هوا و محیط زیست به عنوان بزرگترین مسائل شهر تهران مطرح کردند. راه حل دو مشکل، توسعه فضای سبز و توسعه مسیرهای پیاده و پاک است. استفاده کمتر از سوخت های فسیلی و بهره بیشتر از انرژی های پاک هدف ماست و توسعه فضای سبز در محدوده قانونی یکی از اهدافی است که آن را دنبال می کنیم.
پیروز حناچی اضافه کرد: در همین دوره کوتاه ۱۸ پارک را افتتاح کردیم و ۱۸ پارک دیگر را در دستور کار داریم و این یک رکورد برای تهران است و این را مدیون تلاش همکارانمان در خدمات شهری و فضای سبز هستیم. در همین دوره کوتاه در نقاط جنوبی تهران فعالیت های عظیمی برای توسعه فضای سبز در جریان است. مثلا در هرندی ۳۵ هکتار پارک بهره برداری کردیم و در حال حاضر در منطقه ۱۸ پارکی به مساحت ۹ کیلومتر مربع در مرز حریم تهران در حال ساخت است و امیدوارم اینها باقیات صالحات باقی بماند.
او افزود: در فرهنگ ما درخت سمبل زندگی است و پیامبر قطع درخت را به قتل انسان تشبیه می کنند. در ساخت موزه علم تمام تلاش می کنیم پهنه ای به سمت شمال تهران در دستور کار قرار دادیم را با طرحی که در کمیسیون ماده ۵ تصویب می شود، به یک محور پیاده قوی با هدف توسعه قلمروی عمومی تبدیل کنیم و این سرمایه عظیمی برای تهران ایجاد می کند. کاری که شما در موزه علم می کنید بخشی از این ماموریت شهرداری است.
شهردار تهران، با تقدیر از زحمات نیروهای شهرداری برای گسترش و نگهداشت فضای سبز، گفت: امیدوارم ساخت این باغ گیاه شناسی به ثمر بنشیند و با همکاری دانشگاه تهران و دانشکده علوم فضای مناسبی در تهران جهت توسعه فضای سبز به وجود آید.
حناچی در پایان افزود: محمد علی مختاری (مدیرعامل مدیر عامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر)، مصداق میراث فرهنگی است و به جهت سال های خدمت جزو نوادر سیستم دیوانی کشور و شهرداری تهران هستند و از معدود کسانی که پارکی در تهران به نام ایشان ثبت شده است و امیدوارم خداوند به ایشان صد سال عمر بدهد. ما هم ایشان را بازنشسته نمی کنیم تا در خدمت به مردم خدمت کنند. ایشان نماد خدمت به مردم هستند و هر جای تهران که بروید حاصل زحمات ایشان را ببینیم. امیدوارم امروز سنگ بنایی بگذاریم که برای آیندگان ادامه یابد و همه به آن افتخار کنیم.
کلنگ ساخت باغ موزه علم دانشگاه تهران پس از ۲۲ سال به زمین زده شد
شهر: یک استاد دانشگاه تهران گفت: حناچی اولین شهرداری بود که مردم را با رکاب زنی آشنا کرد و امروز با این تفاهمنامه می خواهند پای فرزندان ما را با خاک و داشته های این سرزمین آشنا کنند.
به گزارش شهر، آخانی، استاد دانشگاه تهران در آیین امضای تفاهمنامه همکاری مشترک میان شهرداری تهران و دانشگاه تهران گفت: خوشحالم که بعد از ۲۲ سال پیگیری در روز جهانی تنوع زیستی با امضای این تفاهمنامه، ساخت باغ گیاه شناسی شروع می شود. اگرچه تا ساخت کامل این باغ راهی طولانی در پیش است اما نام پیروز حناچی و نیلی برای این تفاهمنامه در تاریخ ثبت خواهد شد.
او در ادامه با تقدیر از شهردار تهران گفت: حناچی اولین شهرداری بود که مردم را با رکاب زنی آشنا کرد و امروز با این تفاهمنامه می خواهند پای فرزندان ما را با خاک و داشته های این سرزمین آشنا کنند. از نیلی هم تشکر می کنم که با وجود مشغله های فراوان این پروژه را پیگیری کردند.
آخانی گفت: همه این موفقیت ها به دست نمی آمد اگر که مختاری همکاری نمی کرد من ده ها جلسه با ایشان داشتم و ایشان با نگاه مثبت این تفاهم نامه را جلو بردند.
این استاد دانشگاه تهران افزود با وجود توسعه کمی دانشگاه ها در کشورمان از نظر باغ های گیاه شناسی جزو فقیرترین کشورهای جهان هستیم و تنها باغ گیاه شناسی ایران ۵۳ سال پیش توسط خارجی ها ساخته شده است. در حالی که در جهان ۳۶۶۴ باغ گیاه شناسی داریم. باغ های گیاه شناسی نشان دهنده توسعه عقلانی و فرهنگی کشور هستند.
آخانی در ادامه گفت: کشور در کمربند خشک کره زمین است و خشکسالی در عمق تاریخ طبیعی این سرزمین ریشه دارد و اگر ما می خواهیم کشاورزی و فضای سبز پایدار داشته باشیم چاره ای نداریم جز این که از تنوع زیستی خودمان استفاده کنیم و برای این کار تنها راه تحقیق و پژوهش است و لازمه آن داشتن باغ های گیاهشناسی است.
این استاد دانشگاه در ادامه افزود: در کشوری مانند ایران با هشت هزار گونه گیاهی و دو هزار گیاه بومی تنها یک باغ گیاه شناسی داریم و امروز که این تفاهم نامه امضا می شود یک روز تاریخی است.
او به محدوده این باغ اشاره کرد و گفت: در محدوده های بین بزرگراه های چمران، مدرس، حکیم و همت دو قطعه زمین وجود دارد که یکی متعلق به دانشگاه تهران و یکی هم به شهرداری تهران تعلق دارد و باغ گیاهشناسی در این دو قطعه که دو قطعه ده هکتاری است ساخته می شود.
آخانی درباره زمانبندی ساخت این باغ گفت: فاز مقدماتی این پروژه تا اسفند ۱۴۰۰ افتتاح می شود و در فاز کوتاه مدت فروردین ۱۴۰۱ تا اسفند ۱۴۰۲ برای بازدید عموم آماده می شود و تا اسفند ۱۴۰۵ این باغ تکمیل خواهد شد و از این زمان به بعد بهسازی را خواهیم داشت. البته باید بدانیم که باغ های گیاه شناسی زمان های طولانی نیاز دارند تا به بلوغ طبیعی خود برسند.
نظر شما