به گزارش آتیهآنلاین، مسعود خوانساری در بیست و سومین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران از عدم ورود واکسن کرونا توسط بخش خصوصی خبرداد و گفت: اتاق تلاش کرد تا با واردات واکسن توسط بخش خصوصی برای واحدهای تولیدی اقداماتی انجام دهد. قرار بود که ۶ میلیون دوز واکسن توسط بخش خصوصی وارد کشور شود اما با توجه به بوروکراسی حاکم در وزارت بهداشت این کار دچار وقفه شد.
وی با اشاره به آماده نشدن به موقع پرفورمهای واردات واکسن افزود: زمان واردات این واکسنها از دست رفته است. در روزهای اخیر سه شرکتی که خواهان واردات واکسن بودند، دوباره اعلام کردهاند که منابع جدیدی را برای واردات پیدا کردهاند و امیدواریم که در هفتههای آتی واردات این واکسنها انجام شود.
خسارت سپردهگذاران بانکی
رئیس اتاق بازرگانی تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تورم بر اساس آخرین گزارش ارائه شده ۳۶.۴ درصد اعلام شده است و به این ترتیب با توجه به سود بانکی ۱۶ درصدی، خسران حقیقی شامل سپردهگذاران بوده است.
وی ادامه داد: در مقابل دلار ۶۰ درصد، مسکن ۸۰ درصد، سکه ۸۳ درصد و بورس ۱۵۰ درصد در طول سال ۹۹ بازدهی داشته است که نشان میدهد عدم ثبات اقتصادی باعث میشود انگیزه ای برای سرمایهگذاری در تولید نباشد.
خوانساری یادآور میشود: در طول دهه ۹۰ هم شاهد نبود انگیزه برای سرمایهگذاری در تولید بودیم و متاسفانه رشد اقتصاد مثبت نبود. حتی رشد سرمایه گذاری نسبت به استهلاک منفی بوده است.
به گفته خوانساری تورم در اقلام خوراکی و آشامیدنی هم وضعیت مطلوبی ندارد. با توجه به پرداخت ارز ترجیحی به مقدار ۱۲ میلیارد دلار، براساس گزارش مرکز آمار تورم اقلام خوراکی و آشامیدنی ۳۹ درصد بود.
وی اضافه کرد: تورم این گروه برای خانوارهای روستایی ۴۰ درصد و نرخ تورم برای دهکهای یک تا چهار که کمترین سطح درآمد را دارند بین ۴۰.۸ درصد و دهک دهم ۳۶ درصد بوده است. این روند حاکی از آن است که ارز ترجیحی یا یارانهها بیشتر به سود دهکهای بالایی و پردرآمد است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به مهمترین چالشهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران گفت: طی ۱۶ سال گذشته ۱۷ میلیون نفر به جمعیت سن کار کشور اضافه شدهاند اما متوسط اشتغال در این چند سال فقط ۳ میلیون نفر بوده است.
خوانساری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انجام نظرسنجی از کارآفرینان که توسط وزارت صمت انجام شده است، گفت: از نظر این قشر مهمترین مشکل ایران عدم ثبات اقتصادی است.
وی عنوان کرد: مساله دیگر مطرح شده در این نظرسنجی کاهش انگیزه برای سرمایه گذاری ذکر شده و متاسفانه فرار سرمایه زیاد است. علیرغم افزایش قیمت ارز هنوز هم فرار سرمایه و انتقال سرمایه به بازارهای غیرمولد وجود دارد.
نظر شما