در دوران کرونایی چگونه ورزش‌ کنیم؟

یک متخصص پزشکی ورزشی با تاکید براینکه افراد در دوران همه‌گیری کرونا و قرنطینه روزانه فعالیت متوسط بدنی داشته باشند، تصریح کرد: بی‌تحرکی باعث افت ایمنی بدن شده و به ویژه فرصت گسترش بیماری‌های مزمن را فراهم می‌کند.

دکتر محمد حسبی در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین، درباره چگونگی انجام فعالیت‌های بدنی و ورزش در دوران شیوع ویروس کرونا و قرنطینه اظهار کرد: باید توجه داشت که انجام فعالیت‌های بدنی باید در حد متوسط باشد و از انجام ورزش و فعالیت‌های بسیار سنگین و خسته کننده باید خودداری شود. همچنین لازم است ورزش در فضای آزاد و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مانند حفظ فاصله و استفاده از ماسک صورت گیرد.

وی با اشاره به خدمات پزشکی ورزشی به ویژه در دوران کرونا برای حفظ سلامت افراد، افزود: این رشته پزشکی به آن دسته از بیمارانی که پس از پشت‌سر گذراندن دوران حاد بیماری کرونا، هنوز احساس ضعف و بی‌حالی دارند، کمک می‌کند تا سلامت خود را بازیابی کنند. به ویژه اینکه بیماری کرونا اثرات طولانی مدت بر بدن باقی می‌گذارد و در این صورت انجام یک سری از فعالیت‌های ورزشی می‌تواند روند دست‌یابی به بهبود و سلامت را تسهیل کند.

عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: متخصصان پزشکی ورزشی با توجه به مواردی مانند وضعیت فرد، شدت و ضعف بیماری، علایم بیماری و... درمان‌های ورزشی مناسبی را ارائه می‌دهند. فعالیت‌های ورزشی بر اساس شدت و ضعف بیمار، ابتدا می‌تواند به صورت محدود ارائه شود و سپس دامنه آن وسیع‌تر شود.

حسبی همچنین خدمات پزشکی ورزشی را در پیشگیری از بیماری‌ها موثر دانست و گفت: اگر فعالیت بدنی و ورزش در حد متوسط باشد، می‌تواند سیستم ایمنی افراد را افزایش دهد. اما در شرایط کرونا، فعالیت خیلی شدید ورزشی پیشنهاد نمی‌شود. زیرا با انجام فعالیت‌های شدید ورزشی ایمنی بدن کاهش پیدا خواهد کرد.

این متخصص پزشکی ورزشی با تاکید بر جوان بودن این رشته تخصصی اظهار کرد: در مواردی که علوم ورزشی با علوم پزشکی با هم برخورد دارند، حیطه‌ای پزشکی ورزشی به شمار رفته، در آن زمینه کارایی دارد و خدمات مناسب ارائه می‌دهد.

وی خدمت گیرندگان این رشته پزشکی را شامل سه گروه اصلی ورزشکاران، بیماران و افراد سالم برشمرد و افزود: ورزشکاران حرفه‌ای معمولا هم به شدت و نیز به مدت طولانی ورزش می‌کنند و این شرایط می‌تواند آسیب‌هایی را به دنبال داشته باشد؛ پزشکی ورزشی کمک می‌کند که چگونه از این آسیب‌ها پیشگیری شود و در صورت بروز آسیب، درمان سریع و موثر ارائه شود. البته  بازگشت سریع، سالم و موثر ورزشکاران به میادین ورزشی حائز اهمیت بوده و از این‌رو رسیدگی به آسیب‌های آنان نیازمند تمهیدات خاصی است و علم پزشکی ورزشی کمک می‌کند تا این شرایط به درستی ایجاد شود.

حسبی با بیان اینکه خدمات پزشکی ورزشی همچنین می‌تواند از ایجاد آسیب به ورزشکاران پیشگیری کند، تاکید کرد: باید عملکرد ورزشکاران نیز در سطح قابل قبولی باشد و در این زمینه نیز یک پزشک ورزشی در کنار مربی و متخصص تغذیه می‌تواند در بهبود عملکرد تمرین‌های ورزشکار نقش موثری داشته باشد. اما مصرف برخی از داروها توسط ورزشکاران به صورت خودسرانه یا حتی تجویز از سوی پزشک می‌تواند در زمینه دوپینگ مسئله‌ساز شود؛ اما استفاده از اطلاعات پزشکی ورزشی می‌تواند ورزشکاران را در این زمینه هم راهنمایی کند.  

این متخصص پزشکی ورزشی با اشاره به خدمات پزشکی ورزشی برای بیماران، اعلام کرد: بیماران با توجه به محدودیت‌های بیماری و پس از انجام اقدامات درمانی می‌توانند با انجام یک سری از فعالیت‌های بدنی روند سلامت خود را سرعت بخشند. برای مثال، فردی که دچار تنگی عروق کرونر است، پس از اقدامات درمانی مانند باز شدن عروق یا عمل بای‌پس، با انجام ورزش‌های مناسب، کارایی قلب او بهتر می‌شود. همچنین افراد دارای دیابت می‌توانند با انجام ورزش مناسب با نظارت متخصصان پزشکی بیماری خویش را کنترل کنند.

وی همچنین درباره ارائه خدمات پزشکی ورزشی برای عموم جامعه، افزود: در مجموع می‌توان گفت، رشته پزشکی ورزشی کمک می‌کند تا افراد سالم جامعه از ورزش با کیفیت برخوردار شوند و آن دسته از افرادی مانند افراد مسن، کودکان و زنان باردار که دارای شرایط خاص فیزیولوژی هستند، می‌توانند با بهره‌مندی از خدمات پزشکی ورزشی متناسب با شرایط فیزیکی خودشان، ورزش سالم انجام دهند.

کد خبر: 12349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 10 =