به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، آمار مبتلایان به کرونای انگلیسی در مازندران طی کمتر از ۱۰ روز سه برابر شده است.
کرونای انگلیسی نخستین بار ۲۴ اسفند ماه سال ۹۹ با شناسایی ۲ بیمار در قائمشهر وارد مازندران شد و تعداد مبتلایان هم تا آخرین روز ماه اسفند به ۳۰ نفر رسیده بود.
از مجموع مبتلایان شناسایی شده استان به ویروس جهش یافته ۵۱ نفر در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مازندران و ۴۳ نفر نیز در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بابل هستند.
سرپرست روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشکاه علوم پزشکی مازندران در این باره ایرنا گفت: آمار شناسایی شده مبتلایان به ویروس جهش یافته انگلیسی حتماً با واقعیت فاصله داشته و ممکن است تعداد واقعی مبتلایان به این ویروس بسیار بیشتر از میزان شناسایی شده باشد.
دکتر سیمین بابایی ضمن اشاره به سرعت بالای انتقال ویروس جهش یافته افزود: تعداد قابل توجهی از افرادی که به عنوان ابتلا به ویروس کرونای معمولی وارد قرنطینه خانگی میشوند، ممکن است مبتلایان به ویروس جهش یافته باشند.
وی تاکید کرد: اما هر بیماری که به ویروس جهش یافته مبتلا شده و از سوی مراکز بهداشتی و درمانی شناسایی شود، بیمار و اطرافیانش توسط تیمهای تعیین شده مورد قرنطینه قرار گرفته و اطرافیان و کسانی که با آنها در ارتباط بودند نیز مورد آزمایش قرار خواهند گرفت.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی مازندران وضعیت کرونایی استان را بهشدت خطرناک توصیف کرد و گفت: آمار بستریها و مراجعه کنندههای مبتلا به بیماری کووید۱۹ از چند روز پیش روند افزایشی خود را آغاز کرد.
گسترش چتر تست گیری کرونایی در شهرستان بابل
سرپرست روابط عمومی دانشکاه علوم پزشکی بابل نیز علت افزایش ناگهانی مبتلایان به کرونای جهش یافته در این شهرستان را عادی انگاری اجتماعی و تجمعات در دورهمیها و حضور بدون فاصله گذاری اجتماعی در اماکن عمومی همچون بازارها دانست و گفت: سرعت این نوع ویروس بهشدت بالا است و به طور حتم این ویروس در کوتاهترین زمان به اطرافیان فرد بیمار منتقل میشود.
دکتر مهدی شهبازی همچنین به آمار بالای مبتلایان به این ویروس اشاره کرد و افزود: علت اصلی گسترش چتر تست گیری دانشگاه علوم پزشکی بابل است که بر خلاف دیگر مناطق و با توجه به صرف هزینه بالاتر از تستهای کرونایی معمولی برای تقریبا تمامی مبتلایان به کووید۱۹ تست ویروس جهش یافته را انجام میدهد.
وی نیز آمارهای واقعی را بیش از تعداد شناسایی شده عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ۱۰ تا ۲۰ درصد بستریهای کرونایی استان مبتلا به ویروس جهش یافته هستند که در حال گسترش است.
سرپرست روابط عمومی دانشکاه علوم پزشکی بابل شمار بستریهای کرونایی این دانشکاه را تقریبا بدون تغییر و متوقف اعلام کرد و گفت: پیش بینی میشود در هفتههای آینده رشد قابل توجهی را در تعداد بیماران بستری و مراجعان سرپایی داشته باشیم.
شهبازی همچنین از بروز علائم افزایشی شدن تعداد بیماران کوویدی در این شهرستان خبر داد و گفت: ریشه اوج گیری دوباره همه گیری کرونا را باید در رفتارهای عادی انگارانه نوروزی مردم و کاهش فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکلهای بهداشتی دید.
کرونای انگلیسی از ۳۰ شهریور ماه سال گذشته در کشور انگلستان شیوع یافت و اندکی بعد با سرعت زیادی به کشورهای دیگر رسید. این ویروس به طور رسمی نخستین بار ۲۴ اسفند ماه سال گذشته با مثبت شدن تست ۲ بیمار مشکوک در قائمشهر وارد استان مازندران شد که در عرض کمتر از یک هفته شمار مبتلایان به این ویروس ۱۵ برابر شد.
این گونه جدید کروناویروس ۱۷ موتاسیون دارد که مهمترین آن N۵۰۱Y در پروتئین اسپیک (spike) است. ویروس از پروتئین اسپیک برای ارتباط با گیرنده ACE۲ بدن انسان و ورود به سلولها استفاده میکند. موتاسیون در این پروتئین میتواند موجب افزایش قابلیت عفونتزایی و پخش ویروس شود.
در حاضر ٥۲۵ بیمار کرونایی در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل بستری هستند و از این تعداد ۱۲۶ نفر با علائم حاد تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه نگهداری میشوند.
نظر شما