سرانه هر ایرانی چهار موز در سال

طی ۱۰ سال گذشته سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن موز و بیش از ۷۶ هزار تن آناناس به کشور وارد شده است. به این ترتیب با در نظر گرفتن جمعیت ۸۰ میلیون نفری برای ایران، سرانه هر ایرانی چهار موز در سال خواهد بود.

به گزارش آتیه آنلاین، بررسی آمارهای گمرک نشان می‌دهد که طی ۱۰ سال گذشته سالانه محموله‌های موز و آناناس به‌عنوان میوه‌های استوایی به کشور وارد شده‌اند. آن طور که روح الله لطیفی سخنگوی گمرک اعلام کرده است، با وجود ممنوعیت واردات موز از اردیبهشت ۹۹ آمارها نشان می‌دهد واردات موز در ۹ ماهه سال ۹۹ تقریبا به اندازه کل واردات سال ۹۸ بوده است.

به گفته او، در ۹ ماهه سال ۹۹، ۳۰۸ هزار و ۹۷۰ تن موز به ارزش ۲۱۰ میلیون و ۳۲۱ هزار و ۵۶ دلار وارد کشور شده است.

آمار واردات این کالا در سال ۹۸ حاکی است ۳۳۴ هزار و ۲۵۲ تن موز به ارزش ۲۲۶ میلیون و ۶۹ هزار و ۵۲۷ دلار وارد کشور شده است.

واردات سه میلیون ۳۰۰ هزار تن موز به کشور

بررسی آمارهای گمرک از سال ۹۷ تا ۸۸ نشان می‌دهد که طی ۱۰ سال گذشته، بیش از سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن موز به صورت سبز به کشور وارد شده است. این یعنی سرانه هر ایرانی در سال با در نظر گرفتن جمعیت ۸۰ میلیون نفری برای کشور، حدود چهار موز است.

بر اساس آمارهای گمرک طی سال‌های ۸۸ تا ۹۰ هیچ واردات موزی برای ایران به ثبت نرسیده است. این در حالی است که این میوه استوایی در آن سال‌ها به وفور در بازار یافت می‌شد و گزارشی از کمبود آناناس و موز در اخبار به ثبت نرسیده است.  

کدهای تعرفه بررسی شده برای این گزارش مربوط به کد تعرفه موز سبز بوده و اشکال دیگری از این میوه استوایی به صورت پوره و خشک شده با کد تعرفه‌های دیگر هم به ایران وارد می‌شود.

واردات ۷۷ هزار تن آناناس در ۱۰ سال

بررسی آمارهای گمرک نشان می‌دهد که طی سال ۸۸ تا ۹۷، حدود ۷۷ هزار تن آناناس به ایران وارد شده است. به این ترتیب سرانه هر ایرانی از این میوه استوایی به مراتب کمتر از موز خواهد بود. بر اساس آنچه در جداول گمرک آمده است، آناناس با دو کد تعرفه ۰۸۰۴۳۰۰۰ و ۲۰۰۸۲۰۰۰ به ایران وارد می‌شود که یک کد تعرفه مربوط به میوه آناناس و دیگری مربوط به آناناس آماده شده است. در این گزارش صرفا میزان واردات میوه آناناس بررسی شده است.

عرضه کالای لوکس روی گاری

اگرچه میوه‌های استوایی در دسته محصولات لوکس قرار می‌گیرند اما آناناس و حتی موز به وفور روی گاری به فروش می‌رسد. در میان میوه‌های گرمسیری موز از محصولات پرطرفدار میهمانی‌های ایران است. تولید موز در استان سیستان و بلوچستان هم انجام می‌شود اما تولیدات باغات جنوب شرق کشور، فقط بخش کوچکی از نیازهای ایران را تامین می‌کند. بنابراین محصولات سیستان و بلوچستان در بازارهای همان منطقه به فروش رسیده و به بازار دیگر شهرهای ایران عرضه نمی‌شود.

واردات در ازای صادرات

میوه‌های گرمسیری در ایران اینقدر طرفدار دارد و به سبد مصرفی مردم راه یافته است که دولت نتواند برای طولانی مدت جلوی ورود آن به کشور را بگیرد. شاید به همین خاطر است که ممنوعیت واردات موز هم چندان دوام نیاورده و وزارت جهاد کشاورزی به دنبال راهی برای آزادسازی واردات است.

از مهر ماه امسال واردات موز به ایران ممنوع شده است اما وزارت جهاد کشاورزی به دنبال راهکاری برای آزادی مشروط واردات این میوه پرطرفدار گرمسیری است. معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اخیرا اعلام کرده است که واردات موز و آناناس در برابر صادرات سیب آزاد است.

محمدمهدی برومندی، در نامه‌ای به امید گیلان‌پور، معاون صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهاد عنوان کرده است که واردات چهار میوه آناناس، موز، انبه و نارگیل ممنوع نیست اما باید در تهاتر با سیب صورت بگیرد.

جدول واردات میوه‌های گرمسیری طی ۱۰ سال اخیر
 

سرانه هر ایرانی چهار موز در سال

کد خبر: 10935

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 4 =