پیام باقری نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در گفتگو با آتیه آنلاین بیان کرد: ایران بهعنوان قدرت برتر تولید برق در منطقه و دارنده ذخایر فراوان گاز و نفت، در زمره کشورهای تاثیرگذار در موازنه جهانی انرژی قرار دارد.
او افزود: در حال حاضر به دلیل کثرت منابع، قرائت دوگانه از اقتصاد انرژی وجود دارد. سهولت دسترسی به برق پایدار حتی در اقصی نقاط شهری و روستایی، این انرژی با اهمیت را از کانون توجه خارج کرده است.
باقری گفت: به همین دلیل ارزشگذاری درستی متناسب با مولفههای اقتصادی از آن بهعمل نمیآید و اینطور استنباط میشود که برق در بخش منابع غیراقتصادی دستهبندی شده است.
او ادامه داد: در صنعت برق، طرف تقاضا این صنعت را خدمتی نسبتا رایگان به حساب میآورد اما در سوی عرضه با یک صنعت تمام عیار با فراز و فرودهای معمول مواجه هستیم که محدودیتهای خاص خود را داشته و همچون هر فرآیند اقتصادی دیگر متاثر از جریان نقدینگی و توازن هزینه و درآمد است.
نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران عنوان کرد: هر مولفه برهمزننده توازن صنعت برق، بالطبع ناترازی و اختلالات اقتصادی را در این صنعت پی دارد.
او اضافه کرد: صنعت برق با چالش بزرگ اقتصاد ناتراز مواجه است و باید اهتمام جدی برای مرتفع کردن این چالشها بوجود بیاید.
باقری گفت: صاحبنظران از اقتصاد ناتراز در صنعت برق به عنوان علتالعلل مشکلات در این صنعت یاد میکنند و این ناموازنه منابع و مصارف، عملا سرمایهگذاری در صنعتی را تحتالشعاع قرار داده که به نقدینگی متنابهی برای حفظ کیفیت و پایداری شبکه به منظور تثبیت شرایط موجود و همچنین پوشش طرف تقاضا با توجه به نرخ رشد مصرف نیازمند است.
او ادامه داد: کمبود منابع مالی ناشی از اقتصاد ناتراز برق به مثابه پاشنهآشیل در صنعت برق عمل کرده و بر سختی تحقق اهداف و برنامههای توسعهای این صنعت افزوده است. چرا که منابع مالی حکم سوخت لازم برای به حرکت درآمدن موتور توسعه کشور را داشته و هرگونه ابهام در تامین و تخصیص به هنگام آن منجر به بیشتر شدن فاصله با اهداف تبیین شده بلندمدت و لاجرم روی آوردن به امورات مقطعی در مسیر رفع مشکلات روزمره میشود.
او تاکید کرد: این مسئله، آفت جزیی نگری در اجرای برنامههای کلان به جای دوراندیشی و جامعنگری ناشی از عوارض کمبود منابع را به دنبال دارد.
نظر شما