نسخه الکترونیک با استقبال پزشکان مواجه شده است

معاون درمان سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه استقبال از طرح نسخه نویسی الکترونیکی بسیار خوب بوده و پیشرفت قابل توجهی داشته است، گفت: نسخه نویسی الکترونیک در توسعه خدمت رسانی به بیماران اهمیت بسزایی دارد.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، مصاحبه تلویزیونی برنامه گفتمان از سیمای استان گلستان، با موضوع توقف چاپ و صدور دفترچه‌های درمانی سازمان تامین اجتماعی با حضور دکتر امیرعباس منوچهری، معاون درمان سازمان تامین اجتماعی به صورت تلفنی و دکتر احمد نصرتی، مدیر درمان تامین اجتماعی استان گلستان به صورت حضوری برگزار شد.

دکتر منوچهری در این برنامه طی گفت‌وگویی تلفنی گفت: سازمان تامین اجتماعی به هیچ وجه به دنبال حذف دفترچه درمانی به عنوان حذف خدمات درمانی از سازمان نبوده و تفکیک دو طرح نسخه نویسی الکترونیک و توقف چاپ و صدور دفترچه‌های درمانی که نهایتا یک هدف را دنبال می‌کنند، به علت آماده نبودن زیرساخت‌ها در بخشی از حوزه‌های نظام سلامت در کشور بوده است.

وی افزود: اجرای این طرح که تکلیف قانونی ماست و بر اساس قوانین بالادستی صورت می‌گیرد، با همت جمعی در کشور به خوبی در حال اجراست و پیشرفت خوبی داشته‌ایم و اکنون بیش از سه چهارم نسخ تحویلی در بستر الکترونیک تولید می‌شوند.

دکتر منوچهری گفت: ما در کشور با ۲۰ هزار پزشک طرف قرارداد هستیم اما الان خوشبختانه ۲۴ هزار پزشک در حال تولید نسخ الکترونیک هستند و این نکته بیانگر استقبال جامعه پزشکی از این طرح است به نحوی که در فروردین ۳ درصد نسخ الکترونیک بود ولی در بهمن ماه به سطح تولید ۴۹ درصد نسخ الکترونیک رسیدیم.

معاون درمان سازمان تامین اجتماعی گفت: ما پزشکان را وادار به استفاده از سامانه تامین اجتماعی نکرده‌ایم و این امکان وجود دارد که از سامانه‌های مختلف موجود در کشور استفاده کنند و با استفاده از سامانه‌های رابط نسخ را به سازمان تامین اجتماعی منتقل نمایند.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان گلستان نیز در این برنامه از معاون درمان سازمان به جهت توجه ویژه به استان گلستان تقدیر کرد.

دکتر احمد نصرتی گفت: توقف چاپ دفترچه‌های درمانی سازمان تامین اجتماعی از اول اسفند ماه و تحقق نسخه نویسی الکترونیک یکی از اقدامات پیشرو سازمان است که این طرح مزایای اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی بسیاری دارد و اجرای این طرح فقط ۴ هزار میلیارد تومان می‌تواند در منابع سازمان در سال صرفه جویی نماید.

وی همچنین به شفافیت در فرایند درمان بیماران اشاره کرد که می‌تواند برای بیمه شدگان و سازمان منفعت زیادی به همراه داشته باشد، امکان تهیه داروهای تجویزی از تمام داروخانه های کشور، کاهش خطاهای پزشکی و از بین رفتن تداخلات دارویی، رویت سوابق بیمار، جلوگیری از سوء‌استفاده از خدمات سازمان توسط غیر بیمه شدگان، پیشگیری از انتقال بیماری‌ها، کاهش فضای مورد نیاز جهت بایگانی نسخ، کاهش ۶۰ میلیون تردد جهت صدور یا تمدید دفترچه، پیشگیری از اتلاف وقت بیمه شدگان، کاهش استفاده از کاغذ، کاهش آلودگی هوا و ... را می‌توان از این دست برشمرد.

مدیر درمان تامین اجتماعی گلستان گفت: تمام پزشکان و پیراپزشکان و داروسازان می‌توانند طرف قرارداد سازمان باشند و بیمه شدگان برای مراجعه به مراکز درمانی صرفا یکی از سه مدرک کارت ملی، شناسنامه و یا جلد دفترچه درمانی که دراختیارشان است را به همراه داشته باشند، کفایت می‌کند.

دکتر نصرتی با اشاره به موضوع توقف چاپ دفترچه، راه‌های استحقاق درمان را یادآوری کرد و راه‌های مختلف بهره‌مندی از خدمات درمانی را بیان کرد و اجرای کامل این طرح را به نفع بیمه شدگان، جامعه پزشکی و سازمان دانست و پرداخت روزانه مطالبات جامعه پزشکی را یکی از مهم‌ترین مزایای این طرح برشمرد.

وی از دانشگاه علوم پزشکی، سازمان نظام پزشکی، انجمن‌های داروسازان، انجمن فیزیوتراپان و به‌طور کلی جامعه پزشکی به دلیل همراهی با این طرح تقدیر کرد و نقش این قشر فرهیخته را بسیار موثر دانست.

دکتر نصرتی توقف چاپ دفترچه‌های درمانی را از جمله الزامات قانونی بر مبنای برنامه ششم توسعه کشور دانست و گفت: مصوبات ابلاغی شورای عالی اجرایی فناوری کشور نیز بر این موضوع در راستای دولت الکترونیک تاکید دارد و سازمان تامین اجتماعی در این زمینه پیشگام بوده است.

دکتر نصرتی در خصوص طرح‌های عمرانی استان گفت: تلاش می‌کنیم تا در تمام شهرستان‌های استان مرکز درمانی ملکی داشته باشیم و این با حمایت جدی ستاد مرکزی در حال تحقق است و ما به زودی و تا هفته تامین اجتماعی سال آتی ۱۲ پروژه را به بهره برداری خواهیم رساند تا بیمه شدگان بتوانند از این خدمات بهره‌مند شوند.

وی همچنین افزایش توان تخصصی مراکز درمانی را از جمله برنامه‌های آتی دانست و در خصوص شیوع کرونا نیز گفت: تاکنون ۴ هزار و ۵۰۰ بیمار را بستری و یک و نیم میلیون مراجعه را غربالگری کرده‌ایم و تمام پروتکل‌های بهداشتی را در مراکز درمانی رعایت کرده‌ایم.

کد خبر: 9619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 6 =