به گزارش آتیهآنلاین، دکتر علی حیدری در جلسه نقد فیلم زیر این چتر باران میبارد که با حضور کتایون جهانگیری، کارگردان این فیلم و جمعی از کارشناسان حوزه پژوهش در موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی برگزار شد، افزود: چنانچه رشتههای تامین اجتماعی در دانشگاهها تدریس میشد، اکنون مباحث این حوزه به هنر هم کشیده شده بود و میتوانستیم شاهد تولید فیلمهای بیشتری با موضوع تامین اجتماعی باشیم.
وی با بیان اینکه ساخت فیلمهایی با مباحث تامین اجتماعی ارزشمند و نیاز روز جامعه است، اظهار کرد: بیش از ۴۴ میلیون نفر از جمعیت کشور که بیش از نیمی از جمعیت را شامل میشود، زیر پوشش تامین اجتماعی قرار دارند.
نایب رییس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی، تصریح کرد: این میزان پوشش بیمه، اثرگذاری بر کل جمعیت دارد؛ والدینی که دارای حقوق بازنشستگی هستند، به طور حتم موجب آسودگی خیال اعضای خانواده میشود.
حیدری با بیان اینکه در حوزه صندوقهای بیمهای در مجموع دو مستند ساخته شده است، افزود: اولی مستند بمب ساعتی بود که مشکلات صندوقها را نشان میداد و این دومین مستند مباحث تامیناجتماعی است و از این نظر یعنی پرداختن به مباحث تامیناجتماعی خود ارزشمند است.
وی با اشاره به برخی از مشکلات مربوط به کارفرمایان در ارتباط با تامیناجتماعی اظهار کرد: مهم رویکرد سازمان است که باید به سمت اصلاح پیش رود و قطعا مسائلی مانند دریافت رشوه و مسائلی از این قبیل در بین جمعیت ۷۰ هزار نفری سازمان، مورد تایید نبوده و قطعا قابل پذیرش نیست.
نایب رییس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه انتقادات ما را به سمت اصلاح میبرد، گفت: سازمان نیز با انجام نظرسنجی از انتقادات مطلع میشود؛ اما همین نظرسنجی نیز دقتها و حساسیتهای خود را دارد؛ زیرا در انجام یک نظر سنجی درخصوص خدمات بیمارستان میلاد که درست هنگام مرخصی بیماران اخذ شده است، بسیاری از آنها با توجه به شرایط درد و رنج بیماری، پاسخهای کمتر مثبتی را ارئه کرده بودند اما یک ماه بعد نتایج نظرسنجی جدید، حاکی از رضایت آنها از خدمات بود.
حیدری در ادامه سازمان تامیناجتماعی را به دلیل گستره خدمات، سازمان بزرگی توصیف کرد که دارای تراکنشهای بسیاری با افراد جامعه است و ادامه داد: بسیاری از وزارتخانههای بزرگ وجود دارد که به دلیل اینکه تراکنش کم با افراد، با نارضایتی کمتری نیز مواجه میشوند؛ اما تراکنش سازمان با افراد جامعه بسیار زیاد بوده و در تراکنش بیشتر، مشکلات بیشتر و احتمال تعارضات بیشتر وجود دارد.
وی تصریح کرد: همچنین برخی از مسائل مربوط به کارکرد، اثربخشی و رضایتمندی ایجاد شده، مربوط به سازمان نیست. برای مثال اگر کشور دچار تحریم نبود و رونق اقتصادی وجود داشت، کارفرماها نیز کمتر با مشکلات اقتصادی درگیر بودند. اما در شرایط فعلی اقتصادی، نخستین مسئلهای که به ذهن کارفرماها میرسد این است که حقبیمهها را پرداخت نکنند؛ چون نمیتوانند سایر هزینههایی مانند پول آب و برق را پرداخت نکنند و با قطعی مواجه میشوند.
نایب رییس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی افزود: به همین دلیل برخی از نقدهای که در رابطه با سازمان تامیناجتماعی وجود دارد، مربوط به مباحثی است که در ید سازمان نیست؛ مانند افزایش نرخ ارز که باعث کاهش ارزش پولها میشود.
حیدری با بیان اینکه هزینههای تامیناجتماعی برای بنگاههای اقتصادی، بین ۲ تا ۶ درصد هزینههای بنگاهها است، عنوان کرد: این هزینه نیز از مصرف کننده دریافت میشود و جزو هزینههای عملیاتی خود قرار میدهند. اما همین هزینهها در شرایط سخت اقتصادی زیاد انگاشته میشود.
وی در خاتمه، انتشار مستند زیر این چتر باران میبارد را از این منظر که چالشهای ایجاد شده میتواند منجر به دیده شدن مسائل تامیناجتماعی شود، ارزشمند توصیف کرد.
نظر شما