به گزارش آتیهآنلاین، محمد اشرف غنی، رئیسجمهوری افغانستان، مخالفت صریح خود با ایجاد «حکومت موقت» در این کشور را ابراز کرد و هشدار داد که تا زنده است، چنین حکومتی تشکیل نخواهد شد.
به نوشته ایندیپندنت، غنی، در گفتوگوی تلفنی با شماری از خانوادههای قربانیان نیروهای امنیتی افغان، دیدگاه خود درباره ایجاد حکومت موقت در این کشور را ابراز کرد و گفت: «تا من زنده هستم، طالبان روی حکومت موقت را نخواهد دید.»
او به طرفداران ایجاد حکومت موقت در این کشور هشدار داد: «من از بیدهایی نیستم که به بادها خم شوم، وقتی که خواست ملت و افسران پلیس متعهد را میدانم.»
این مخالفت واضح رئیسجمهور غنی درباره ایجاد حکومت موقت در افغانستان، در حالی ابراز میشود که پس از پایان دور نخست مذاکرات صلح بینافغانی در دوحه، طالبان و شماری از سیاستمداران مخالف نظام کنونی افغانستان، خواستار کنارهگیری غنی از دولت و ایجاد یک حکومت موقت شدهاند.
تیم مذاکرهکننده طالبان که به تازگی به روسیه رفته، به رسانهها گفته است: «اگر آقای غنی از قدرت کنار برود و برای ایجاد یک حکومت موقت توافق کنند، به زودی آتشبس میکنیم و با هیئت مذاکرهکننده افغانی، به یک توافق سیاسی خواهیم رسید؛ در غیر آن، جنگ ادامه خواهد داشت.»
شماری از اعضای هیئت مذاکرهکننده افغانی نیز در گفتوگو با تعدادی از رسانه داخلی این کشور تاکید کردند که طالبان خواهان کنار رفتن غنی از قدرت و ایجاد حکومت موقت هستند؛ در غیر این صورت، مذاکرات دوحه نتیجه نخواهد داد و با طالبان به توافق نخواهند رسید. میر رحمان رحمانی، رئیس مجلس نمایندگان افغانستان، نیز بر خواست طرفداران ایجاد حکومت موقت مهر تایید گذاشت و تاکید کرد که رئیسجمهوری غنی باید برای برونرفت از وضعیت کنونی کنار برود و حکومت موقت تشکیل شود.
این سخنان رحمانی با واکنشهای تند شماری از اعضای مجلس نمایندگان، مقامات حکومتی افغان و شهروندان این کشور مواجه شد.
عبدالله عبدالله که گفته میشد او نیز یکی از طرفداران حکومت موقت در این کشور است، مخالفت خود را با چنین اقدامی اعلام کرده و گفته است: «حکومت موقت مشکل کنونی افغانستان را حل نمیکند. طالبان باید با هیئت مذاکرهکننده صلح دولت افغانستان بنشینند و به یک توافق سیاسی برسند تا مشکلات به گونه بنیادی حل شود.»
امرالله صالح، معاون اول ریاستجمهوری افغانستان، نیز با تاکید بر این که طالبان باید قدرت را از راه انتخابات به دست بیاورند نه با بیان خواستههایی که دارد، میگوید: «طالبان چرا از انتخابات هراس دارند؟ چرا در قاموس این گروه هیچگاه اصطلاح انتخابات و اجماع ملی ذکر نشده است و اکنون نیز موجود نیست؟ طالب از نظر سیاسی شکست خورده است، زیرا از دید سیاسی هیچ پیامی به جز کلی گویی و بعد کشتار، به مردم ندادهاند. بدانند که خواست دهها سال مبارزه و قربانی دادن مردم افغانستان، در یک کلمه خلاصه میشود که همانا انتخابات است.»
صالح به طالبان گفت: «عصر پذیرفتن سلطه کودتایی طالبی، دسیسهای یا هر راه دیگر که از بین توده مردم نگذرد، پایان یافته است و ثبات و صلح به همراه نمیآورد.»
نظر شما