دکتر محمد جهانگیری در نشست خبری مشترک سازمان تامین اجتماعی و سازمان نظام پزشکی که با محور «جزئیات حذف دفترچههای درمان» در ستاد مرکزی این سازمان تشکیل شد، اظهار کرد: بحث دوم، مسئله محرمانگی اطلاعات بیمار است و سومین مورد این است که دسترسی بیماران به درمان نباید منوط به برقراری سایر مسائل شود و برای مثال اگر پزشکی نتوانست نسخه الکترونیک صادر کند، نباید خدمات او متوقف شود.
وی با بیان اینکه مکانیزمهای مختلفی برای دریافت خدمات درمانی مردم تهیه شده است، گفت: یکی بحث نسخه الکترونیک است؛ اما اجرای این طرح به منزله این نیست که دفترچههای درمانی موجود فاقد اعتبار شده است و تا زمانی که دفترچه وجود دارد، باید استفاده شود.
معاون نظارت و برنامهریزی سازمان نظام پزشکی اطلاعرسانی از طرحهای نسخهنویسی و توقف انتشار دفترچه را بسیار ضروری دانست و ادامه داد: این اطلاعرسانی باید دقیق انجام شود و اگر امروز اینجا حضور داریم این است که ابهامات از بین برود و سازمان نظام پزشکی نیز در زمینه مسئله صلاحیت ارائه دهندگان خدمت همکاری دارد و در این زمینه پیگیری لازم انجام میشود تا خدمات انجام شود.
جهانگیری تصریح کرد: همچنین در طرح فعلی توقف انتشار دفترچههای درمان، مسئله سرنسخههای مطبها باید به رسمیت شناخته شود و با توجه به اینکه هیچ اجباری برای استفاده از نسخ الکترونیک برای پزشکان وجود ندارد، این تغییر رویه سرآغاز یک اقدام بوده و قرار است دفترچههای بیمه در آینده حذف شود؛ اما اکنون این کار انجام نمیشود و لازم است از سرنسخه برای صدور دستورات پزشکی استفاده شود.
وی با بیان اینکه در این فرآیند نباید به مردم آسیب برسد و معطلی برای آنها ایجاد شود، عنوان کرد: درخواست ما از مردم و رسانهها این است که با اطلاعرسانی شفاف، برای مردم تشویشی ایجاد نشود.
معاون نظارت و برنامهریزی سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه در هیچیک از کشورهای دنیا نسخه الکترونیک به طور ۱۰۰ درصد استفاده نمیشود، گفت: هنوز در کشورهای پیشرفته به سندهای کاغذی استناد میشود و همچنین اجرای این طرح نیازمند زمان است و در هیچیک از کشورهای دنیا نسخه الکترونیک به یکباره جایگزین نسخه دستی نشده است.
جهانگیری با بیان اینکه سازمان نظام پزشکی نیز همسو با اجرای طرحهای ملی است، اظهار کرد: دغدغهای که وجود دارد، ایجاد مشکل برای بیماران است که در این صورت موارد را پیگیری خواهیم کرد.
نظر شما