به گزارش آتیه انلاین، سال گذشته همزمان با اکران نوروزی، سینماها تعطیل شد و اندک آثاری که اکران شدندنیز با اقبال خوبی از سوی مخاطبان روبهرو نشدند و به فروش اندک گیشه راضی و تسلیم شرایط موجود شدند؛ اما به نظر می رسد که اکران نوروزی ۱۴۰۰ احتمالا تعطیلی سال قبل را تجربه نمیکند.
با تعطیلیهای مداوم سال گذشته سینماها، فیلمهای زیادی به صف اکران اضافه شدند، فقط حدود ۲۰ فیلم از جشنواره سال ۹۸ ماندهاند که هنوز فرصتی برای اکران نیافتهاند، که به این تعداد باید ۶۲ فیلم حائز شرکت در جشنواره فجر امسال را هم اضافه کرد و با حساب دیگر فیلمهایی که تولیدشان تا جشنواره تمام نشد، حدود ۳۰۰ فیلمی در صف اکران هستند.
سید غلامرضا موسوی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه تهیهکنندگان سینما میگوید: «حدود۱۷۰ فیلم سینمایی داریم که نمایش داده نشده است و بخش اعظمی از این آثار تولید سال ۹۸ هستند و تعدادی از آنها تولیدات امسال، پس با این اوصاف دست سینمای ایران برای نمایش پر است، حتی اگر ۲۰درصد از این فیلمها پرمخاطب باشند میتواند موفق عمل کند و سینما دست خالی نیست.»موسوی ادامه میدهد: «میتوان به اندازه کافی تماشاچی را ترغیب به رفتن به سینما کرد، اما شرایط کرونا تا نیمه اول سال۱۴۰۰ و زمانی که واکسنها تزریق شود به همین منوال خواهد بود تا بتوانیم شرایط عادی داشته باشیم. فارغ از اینکه فیلمهای جشنواره سیونهم فجر به لحاظ کیفیت تماشاگر خوب یا بد یا متوسط است، به دلیل کرونا و فیلمهای اکران نشده، دست سینمای ایران برای فیلمهای پرمخاطب پر است.»
ایسنا در گزارشی به پتانسیل اکران در سینماها پرداخته و مینویسد: «در مجموع ۳۵۶ سینمای سراسر ایران، ۶۳۸ سالن فعال وجود دارد که البته تراکم توزیعی آن نیز چندان رعایت نشده است، به گونهای که تهران ۲۲۱ سالن، خراسان رضوی ۵۳ سالن و اصفهان ۵۴ سالن سینما دارند. حال اگر با یک نسبت میانگین در هر دوره اکران ۸۰ سالن را برای یک فیلم در نظر بگیریم، یعنی به طور همزمان هشت فیلم روی پرده باشد و متوسط ۵/۱ ماه را نیز طول هر بازه اکران بدانیم، در نهایت در طول یک سال ۶۴ فیلم سینمایی میتواند روی پرده سینماهای کشور به نمایش درآید.»
اگرچه راهاندازی اکران آنلاین تدیبر خوبی برای برون رفت از وضعیت مبهم کرونا به نظر میرسید اما خیلی زمان نبرد تا پروژه اکران آنلاین فیلمها هم با شکست روبهرو شد و انتشار نسخه غیرقانونی فیلمها پس از اکران، باعث شد این طرح در ابتدای راه با مشکلات بسیاری روبهرو شود و عملا با طرحی شکست خورده روبهرو شویم. حالا دیگر صاحبان فیلمهای سینمایی اغلب روی خوشی به اکران آنلاین نشان نمیدهند و حتی فیلم «شنای پروانه» هم تا وقتی که نسخه قاچاق فیلم در فضای مجازی منتشر نشد، تن به اکران نداد. از طرفی شرایط فعلی نشان میدهد سینماها با وجود اینکه تعداد زیادی فیلم آماده اکران هستند، نمیتوانند میزبان خوبی برای آثار باشند. حالا با توجه به شرایط ویژه کرونا و البته استقبال نشدن از اکران آنلاین مشخص نیست چه زمانی فرصت دیده شدن به این حجم انبوه فیلمهای در انتظار اکران خواهد رسید.
برای عید سال آینده هم گمانهزنیهایی شده بود که «شیشلیک» بهعنوان پرفروشترین فیلم جشنواره حتما اکران میشود اما پخشکننده این فیلم اعلام کرده است که اصلا قصدی برای نمایش آخرین ساخته محمدحسین مهدویان در نوروز ندارد و تا بهترشدن اوضاع اکران و شیوع کرونا در انتظار میماند. این شرایط در حالی رقم میخورد که آمار سینما رفتن در میان مردم آنقدر پایین است که نمیتوان انتظار داشت حتی در اکران پرحجم فیلمها، استقبالی از آنها صورت بگیرد.
با این حال شورای صنفی از صاحبان آثار متقاضی حضور در اکران نوروزی خواسته است تا هفته آینده آمادگی خود را برای داشتن اکران عید اعلام کنند.
نظر شما