به گزارش آتیه آنلاین، معاونت برنامهریزی، مالی و پشتیبانی سازمان تأمیناجتماعی به عنوان یک بازوی مؤثر در ترسیم نقشه راه اهداف سازمان برنامهریزیهای گوناگونی را برعهده دارد.
گامهای معاونت در مسیر برنامهریزی
مهمترین اقدام این معاونت در بخش برنامهریزی، تعیین مسیر حرکتی سازمان در قالب برنامه استراتژیک، میانمدت و اولویتدار و خلاقانه برای تحقق اهداف و مواجهه منطقی با چالشهای پیش روی سازمان به شمار میرود.
همچنین این معاونت علاوه بر اینکه برنامههای اولویتدار سازمان را در سال ۱۳۹۹ تدوین کرده، اصلاح نظامنامه، تدوین، اجرا، نظارت و کنترل برنامههای عملیاتی سالیانه سازمان تأمیناجتماعی را نیز عهدهدار است. از دیگر برنامههای این معاونت میتوان به تدوین و تصویب گامهای سند برنامه راهبردی شامل بیانیه مأموریت، بیانیه چشمانداز، بیانیه ارزشهای سازمانی، تحلیل ذینفعان و تحلیل استراتژیک اشاره کرد. همچنین این معاونت طی برگزاری جلسات متعدد کارشناسی با نمایندگان معاونتهای سازمان توانسته سایر مراحل «سند برنامهریزی راهبردی» را تدوین کند. بر این اساس، جهتگیری استراتژیک، نقشه استراتژیک، تدوین اهدافبخشی، تدوین شاخصها، تدوین ابتکارات استراتژیک (برنامههای عملیاتی) از جمله این اقدامات بوده است.
اجرا، کنترل و پایش برنامههای سازمان
این معاونت به منظور بهبود کیفیت مقوله نظارت و کنترل، ایجاد داشبوردهای مدیریتی و اخذ گزارشهای نظارتی از طریق تهیه سیستم جدید (IPMP) اصلاح زیرساختهای کنترل و پایش برنامههای سازمان را به اجرا درآورده است.
از دیگر برنامهها و اقدامات مهم این معاونت در مسیر برنامهریزی میتوان به تشکیل ستاد برنامه و بودجه و تدوین سند برنامه و بودجه سال آتی سازمان و استخراج شاخصهای کلان اثرگذار بر منابع و مصارف سازمان اشاره کرد.
همچنین این معاونت در زمینه تدوین برنامههای اقتصاد مقاومتی و تدوین برنامههای جهش تولید با توجه به سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب قدمهای مؤثری برداشته است.
گامهای معاونت در مسیر اجرای بودجه
یکی از مهمترین اقدامات معاونت در مسیر اجرای بودجه، اخذ مصوبه بودجه سال ۹۹ است. تهیه، تدوین و ابلاغ دستورالعمل و ضوابط اجرایی بودجه سال ۹۹ نیز موردنظر بوده است.
همچنین مبادله موافقتنامه سال ۹۹ و تخصیص بودجه سال ۹۹ به ستاد مرکز و استانها و نیز ابلاغ دستورالعمل نحوه تهیه و تنظیم بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۰، برآورد سال ۱۴۰۰، تفریغ بودجه سال ۹۸ و دریافت عملکرد تبصروههای بودجه مطابق زمانبندی تعیین شده از جمله اقدامات مؤثر این معاونت بوده است. از سوی دیگر، اخذ مصوبه، ابلاغ، تخصیص بودجه پروژههای عمرانی؛ تهیه و تدوین بودجه اسمی تعهدات کوتاهمدت و بلندمدت سال ۱۴۰۰ و تهیه و تدوین منابع پینشنهادی سال ۱۴۰۰ از سایر اقدامات این معاونت در مسیر اجرای بودجه به شمار میرود.
گامهای معاونت در مسیر بهبود و هوشمندسازی فرایندها و توسعه سیستمهای اطلاعاتی
این معاونت در راستای توسعه سیستمهای اطلاعاتی اقدامات مؤثری را انجام داده که از جمله آن میتوان به توسعه و بهبود سامانه صدور گواهی کسر اقساط معوق، ایجاد بستر اخذ سیستمی اطلاعات مرتبط با صورتهای مالی سازمان و صندوق پسانداز رفاه کارکنان اشاره کرد.
همچنین توسعه و بهبود سامانه پرداخت متمرکز تعهدات کوتاهمدت، مستمری، خسارت متفرقه، مشارکت در اجرای طرح نسخه الکترونیک و به تبع آن حذف دفترچه و پیادهسازی و بازطراحی فرایندهای بودجه متمرکز و اعمال آن در سیستم بودجه متمرکز از دیگر اقدامات مهم این معاونت به شمار میرود. از سوی دیگر، ایجاد بستر سیستمی تبادل مکانیزه موافقتنامههای بودجه سال جاری و ارسال بودجه سال آتی با ایجاد تمهیدات لازم و تعبیه امضای الکترونیک از طریق سیستم بودجه متمرکز توسط این معاونت انجام شده است.
طراحی و پیادهسازی سیستم کنترل اعتبارات، توسعه سیستم تلفیق، توسعه و بهبود سیستم متمرکز اموال منقول و غیرمنقول، طراحی و پیادهسازی گزارشهای (BI) و ارتقاء نظام تصمیمگیری و پیادهسازی سیستم (IPMP) به منظور کنترل و نظارت بر برنامههای راهبردی در زمره اقدامات این معاونت به شمار میرود.
این معاونت همچنین در زمینه بهرهبرداری از سامانه تدارکات الکترونیکی دولت؛ تجمیع اطلاعات سیستم انبار به منظور ساماندهی و نظارت؛ استانداردسازی کدینگ سیستم حقوق و مزایای کارکنان در سطح کل کشور و پیادهسازی سیستم خزانه اسلامی نقش اساسی داشته است.
سایر اقدامات این معاونت در راستای «توسعه سیستمهای اطلاعاتی» را میتوان به اجرای آزمایشی سیستم حقوق و دستمزد متمرکز در ستاد، ساماندهی فرایند برگزاری مناقصه و مزایده و انعقاد و نظارت بر اجرای قراردادها و خریدها و نیز آمادهسازی بستر و الزامات اتصال به سامانه جامع امور انبارها به منظور بیمه کردن انبارهای سازمان اشاره کرد.
گامهای معاونت در مسیر توسعه مدیریت وجوه و نقدینگی
معاونت برنامهریزی، مالی و پشتیبانی سازمان در راستای توسعه مدیریت وجوه و نقدینگی اقدامات مؤثر و برنامهریزیهای مناسبی را ارائه کرده که از جمله آن میتوان به مشارکت در طرح پرداخت متمرکز تعهدات اشاره کرد. بر این اساس، پرداخت متمرکز تعهدات کوتاهمدت و بلندمدت و اجرای همگام با طرح ۳۰۷۰ به اجرا درآمده است.
همچنین مشارکت در اجرای طرح نسخه الکترونیک نیز از دیگر اقدامات این معاونت در مسیر مدیریت وجوه به شمار میرود که بر اساس آن پرداخت متمرکز و برخط هزینههای نسخ الکترونیک پزشکان، درمانگاهها و داروخانهها عملیاتی شده است. از سوی دیگر، مدیریت حسابها نیز از دیگر وظایف محوله این معاونت به شمار میرود.
گامهای معاونت در مسیر مدیریت مصرف آب و انرژی
مدیریت مصرف آب و انرژی نیز از جمله وظایف و برنامههای عملیاتی مدیریت برنامهریزی، مالی و پشتیبانی سازمان به شمار میرود. در این راستا، تشکیل کارگروه اولیه در زمینه راهکارهای کاهش هزینه با مطالعه تکنولوژیهای روز دنیا مانند: اینترنت اشیاء (IOT) و مدیریت سیستم سرمایشی از ساعت ۱۶ و نیم و تنظیم دمای سیستمهای سرمایش برای تأمین حداقل برودت ۲۵ درجه سانتیگراد از اقدامات این معاونت بوده است.
همچنین استفاده از نور روز و کاهش روشنایی تا ۴۰ درصد، خارج کردن برق کولرهای گازی از مدار در ساعات نزدیک به پایان کاری و تعویض و تبدیل پنجرهها به دوجداره (upvc) و نصب تجهیزات کاهشدهنده مصرف انرژی در این معاونت به اجرا درآمده است.
نصب فتوسل و سنسور حرکت در معابر که میتواند در حدود ۱۵ الی ۲۵ درصد از اتلاف انرژی در آن راستا جلوگیری کند و انجام اقدامات اولیه شامل مطالعات در خصوص ایجاد نیروگاههای خورشیدی در بام ساختمانها از دیگر اقدامات این معاونت در راستای مدیریت مصرف آب و انرژی است.
گامهای معاونت در مسیر مدیریت بهینه خدمات لجستیک، تأمین و تدارک
این معاونت برای مدیریت بهینه، جهت برونسپاری امور، برنامهریزی مناسبی انجام داده است. در این زمینه میتوان به مواردی مانند: راهبری و نگهداری تأسیسات و تعمیرات، امور نقلیه به استثنای آمبولانس، خدماتی – نظافتی و تغذیه و فضای سبز اشاره کرد. از سوی دیگر، اقدامات این معاونت در زمینه مزایده، مناقصه و قراردادها شامل دستورالعمل نحوه اجرای فرایند برگزاری مناقصه و مزایده است.
همچنین انعقاد و نظارت بر نحوه اجرای قراردادها و خریدها، با لحاظ زمانبندی متناسب در چارچوب مقررات از سوی این معاونت انجام میشود. یکی دیگر از اقدامات این معاونت در راستای «خدمات لجستیک، تأمین و تدارک» برنامهریزی و انجام استانداردسازی محیط کار و فضای سبز سازمان بر اساس استانداردهای روز با توجه به امکانات سازمان است.
همچنین تهیه و ارائه گزارش پروژه مطالعاتی استفاده مطلوب و بهینه از ساختمانهای مرکزی و تابعه ستاد و اجرای جانمایی و استقرار واحدهای ستادی بر اساس ساختار کلان مصوب سازمان با اولویت ساختمانهای مرکزی و شهید معیری نیز برعهده این معاونت قرار دارد. از دیگر وظایف و اقدامات مهم این معاونت میتوان به ساماندهی امور مربوط به مأمورسراها برای توزیع عادلانه آن با تدوین دستورالعمل مربوطه؛ تدوین دستورالعمل نحوه استفاده از خودروها و خانههای سازمانی و ارسال آن به هیأتمدیره محترم جهت تصویب و ساماندهی فرایندهای انبارداری و حفاظت فیزیکی انبار مرکزی توسط ادارهکل حراست اشاره کرد.
نظر شما