دکتر شعله هزاریان در گفتوگو با آتیهآنلاین، با اشاره به برنامه جامع ارزیابی سلامت سالمندی، افزود: برای اجرای این برنامه با مراجع علمی به ویژه دانشگاههای علومپزشکی و دانشگاه بهزیستی و توانبخشی همکاری تنگاتنگ جهت آموزش برخی از پزشکان تامیناجتماعی برای ارائه خدمات بهینه سالمندی، ایجاد شده است.
وی اظهار کرد: همچنین برنامه نرمافزاری سلامت سالمندان در سازمان طراحی شده است که این برنامه پس از طی شدن مراحل پایلوت، درنظر است در تمامی مراکز درمانی ملکی بهرهبرداری شود.
رئیس اداره بیماریهای مزمن و طب سالمندی تامیناجتماعی با بیان اینکه زیرساختهای الکترونیک برنامه جامع ارزیابی سلامت سالمندی ایجاد شده است، گفت: در قالب این برنامه، از تمامی سالمندان در مراکز پایلوت ثبتنام میشود و به این ترتیب ارزیابی اولیه و جامع از سالمندان به دست خواهد آمد.
هزاریان، تصریح کرد: همچنین این ارزیابی سالیانه تکرار شده و در نتیجه سندرمها و مشکلات سالمندی شناسایی میشود. این دستاوردها کمک میکند تا جای ممکن، مشکلات و بیماریهای سالمندان پیشگیری شده و به تعویق انداخته شود و هدف ما که ایجاد سالمندی موفق و سالم برای بیمهشدگان است، محقق شود.
وی با بیان اینکه روند سالمندی در کشورهای پیشرفته از کشورهای درحال توسعه زودتر شروع شده است و بسیاری از کشورهای پیشرفته دارای جمعیت سالمند هستند، ادامه داد: اما حرکت به سوی سالمندی و سرعت سالمند شدن در کشورهای درحال توسعه سریعتر است.
این متخصص سلامت سالمندان، عنوان کرد: به این معنا، روندی را که کشورهای توسعه یافته ظرف ۱۰۰ سال طی کردهاند و اکنون جمعیت سالمند آنها به ۲۳ درصد رسیده است، کشورهای درحال توسعه مانند ایران ظرف ۲۵ سال طی خواهد کرد.
هزاریان افزود: این درحالی است که کشورهای پیشرفته طی این ۱۰۰ سال برنامه ریزیهای مناسبی کرده و این آمادگی را دارند تا از جمعیت سالمند خود به خوبی مراقبت کنند و اگر ما نتوانیم در طول ۲۵ سال آینده خود را آماده کنیم، یکی از مشکلات آیندگان مسئله جمعیت سالمند خواهد بود.
وی اظهار کرد: از اینرو سازمان تامیناجتماعی از اکنون برنامههای مناسبی را برای حفظ و نگهداشت سلامت سالمندان تدارک دیده است.
نظر شما