اهمیت مسوولیت‌های اجتماعی در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در نشست خبری به سوالاتی پیرامون نقل و انتقال سوابق بیمه ای این صندوق به سازمان تامین اجتماعی و بالعکس، همسان‌سازی مستمری‌ها و فعالیتهای اجتماعی پاسخ داد.

به گزارش آتیه‌آنلاین، علی شیرکانی، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در نشست خبری با اشاره به اینکه امسال را همزمان با دست و پنجه نرم کردن با کرونا آغاز کردیم و مشکلات ناشی از آن تا دل روستاها هم رفت گفت: در ابتدا، بحران کرونا زیاد جدی گرفته نشد که متاسفانه مشکلات ناشی از آن باعث شد در فصل بهار مشکلاتی ناشی از آن داشته باشیم.

وی افزود: از طریق کارگزاری های مستقر در روستا فعالیت هایی انجام دادیم و چون بیمه این صندوق، اختیاری است کارگزاری های ما باید چهره به چهره و تک به تک اقدام به جذب افراد می کردند.

وی با بیان اینکه به علت محدودیت‌های ناشی از کرونا ارتباطات ما با مردم کم شد، گفت: در بهار ۹۹ حدود ۱۸ هزار جذب بیمه شده داشتیم و بهار خوبی نبود اما در تابستان و پاییز شمار جذب بیمه شدگان افزایش یافت. جمع بندی ما این است که می توانیم سال ۹۹ را با وجود کرونا و اتخاذ تدابیر و اصلاح فرایندها، یکی از بهترین سال‌های عملکردی صندوق بدانیم.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با بیان اینکه سعی کردیم همسان سازی مستمری‌ها به شیوه‌ خاص صندوق اتفاق بیفتد، گفت: همسان سازی یعنی افرادی که در یک سطح و جایگاهی بازنشسته شده اند با کسی که امسال در همان سطح بازنشسته می شود حقوق یکسان دریافت کنند. علت ایجاد این فواصل این است که چون سرعت رشد حقوق از سرعت رشد مستمری بیشتر است، شکاف ایجاد می‌شود.

شیرکانی با تاکید بر اینکه همسان‌سازی باید هر چند سال صورت بگیرد تا فاصله دریافتی‌ها زیاد نگردد، ادامه داد: به دلیل اینکه این فاصله و اختلاف بعد از مدتی آزاردهنده می‌شود ما همسان سازی واقعی را در میزان مستمریها رقم زدیم، به عنوان مثال کسانی که در دو سال مختلف در یک سطح بیمه‌ای بازنشسته شده باشند از امسال مستمری یکسانی دریافت خواهند کرد.

شیرکانی به نقل و انتقال سوابق بیمه ای نیز اشاره کرد و گفت: قانون ما را مشمول سال ۱۳۶۵ درباره نقل و انتقال‌ها می‌دانست و نیاز بود تا اصلاحات لازم در آیین نامه و مجوزهای قانونی بدهیم که با پیگیری های انجام شده محقق شد.

وی افزود: مصوبه شورای عالی رفاه را با امضای رئیس جمهور دریافت کردیم و این مشکل حل شده است. این مصوبه اخیرا ابلاغ شده و در حال تدوین آیین نامه اجرایی آن در دو صندوق بیمه کشاورزان و سازمان تامین اجتماعی هستیم.

وی در پاسخ به آتیه‌آنلاین در خصوص مسوولیت های اجتماعی این صندوق گفت و ادامه داد: برنامه های زیادی در دستور کار این صندوق از منظر مسوولیت های اجتماعی بوده  و تاکنون نیز ادامه داشته است. دانش آموزان نخبه روستایی که در دانشگاه‌های خوب و با رتبه‌های عالی پذیرفته می‌شوند و از اعضای خانواده این صندوق هستند مورد حمایت قرار می گیرند. در خصوص دادن وام‌های مختلف و حتی بورسیه‌های تحصیلی فعالیت‌های زیادی انجام می‌شود.

شیرکانی در خصوص استفاده از بسترهای اجتماعی و فرهنگی مختلف برای بیمه‌شدگان این صندوق بیمه‌ای گفت: با وزارت کار در حال رایزنی هستیم که از بسترها و ظرفیت های مهم امکانات فرهنگی تفریحی بتوانیم استفاده کنیم.

وی ادامه داد: یکی از کارهایی که در حوزه مسوولیت های اجتماعی انجام دادیم کاری به اسم زائر اولی‌ها بود؛ افرادی که تا کنون به مشهد مقدس سفر نکرده بودند را برای اولین بار به سفر زیارتی فرستادیم.

حمایت ۵ ساله از روستاییان برای پرداخت حق بیمه

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با اشاره به طرح پوشش بیمه ای یک میلیون و ۴۰۰ هزار روستایی در سال جاری، گفت: این افراد توانایی پرداخت همین مستمری را هم نداشتند و تا پنج سال حمایت هایی برای پرداخت حق بیمه از آنها صورت می گیرد. با کمیته امداد، بهزیستی و دیگر نهادهای مربوط هماهنگی هایی انجام شده و تاکنون ۹۰۰ هزار نفر شناسایی و ثبت شده اند. اکنون منتظریم سازمان برنامه، بودجه را تخصیص دهد و به محض آنکه تخصیص دهد در گام اول این ۹۰۰ هزار نفر را پوشش می دهیم تا در مراحل بعدی یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر به طور کامل تحت پوشش بروند.

شیرکانی آخرین آمار بیمه شدگان تحت پوشش را نیز اعلام کرد و گفت: حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار بیمه شده فعال داریم. دو میلیون نفر نیز عضو صندوق هستند. عضو صندوق فردی است که یک مرتبه نزد ما بیمه پردازی انجام داده ولی ممکن است به عضویت صندوق های دیگر درآمده باشد یا بیمه پردازی اش را ادامه نداده باشد و علت اخلاف این دو آمار در همین است.

وی درباره زمان پرداخت عیدی مستمری بگیران گفت: معمولا مصوبه هیئت امنا را می گیریم. برای کسانی که تا قبل از ۳۱ شهریور مستمری‌بگیر ما شده اند و ۹۵ درصد اینگونه اند معادل یک حداقل حقوق سطح یک می پردازیم که ۵۵۰ هزار تومان است و اگر نیمه دوم سال بازنشسته شده باشند نیمی از این مبلغ پرداخت می شود. برنامه ریزی کرده ایم در بهمن ماه حتما عیدی ها را بپردازیم.

به گفته شیرکانی بالغ بر ۱۲۲ هزار مستمری بگیر عضو این صندوق هستند.

مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با بیان اینکه ۲۱ میلیون جامعه روستایی داریم گفت: آمارها نشان می دهد حدود ۱۰ میلیون نفرشان ۱۰ تا ۱۸ ساله هستند. همچنین بخشی عضو دیگر صندوق ها هستند. در نهایت حدود ۶ میلیون نفر کسانی هستند که می توانند عضو صندوق ما باشند. میانگین ورودی ما به صندوق ۳۵ سال است.

شناسایی بیش از ۲ میلیون خانوار روستایی فاقد بیمه

شیرکانی افزود: البته باید توجه داشت بیمه ذات خانواری دارد، ما آمار حدود دو میلیون و ۲۰ هزار خانوار را از طریق سازمان هدفمندی احصاء کردیم و می‌دانیم که در روستا زندگی می‌کنند و فاقد بیمه هستند و هدف‌گذاری ما روی این خانوارهاست.

وی درباره رشد سطوح درآمدی سال آتی گفت: امسال اولین سالی است که سطوح درآمدی قبل از پایان سال تصویب شده و سقف ما در سطح ۸ از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان افزایش یافته و ۳۵.۵ درصد رشد را نشان می دهد. سطح یک نیز از ۵۵۰ به ۶۵۰ هزار تومان افزایش یافته و  از اول فروردین ۱۴۰۰  اجرا می شود.

کد خبر: 8105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 12 =