به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، سمنان به نسبت جمعیت، دومین استان دارای بیشترین تعداد بیمهشده و زیر پوشش تامین اجتماعی کشور است و بیش از ۱۷ هزار واحدتولیدی، کارگاهی در بخشهای مختلف صنعتی، کشاورزی و معدنی در این استان وجود دارد و بر طبق شمار بیمهشدگان احتمال وقوع حوادث کار زیاد است و نمیتوان احتمال وقوع حادثه را به صفر رساند اما دستکم میتوان کاهش داد.
بدون شک توجه بر ضرورت رعایت اصول ایمنی در بخش کارفرمایی و کارگری و افزایش نظارتها از سوی مسوولان سهم زیادی در کاهش حوادث کار دارد؛ چرا که حتی جانباختن و معلولیت یک نفر به دلیل حوادث کار زیاد و جبرانناپذیر است.
مدیرکل پزشکی قانونی سمنان با بیان اینکه فوتیها براثر حوادث کار در این استان سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سال ۱۴۰۲ کاهش ۲۴ درصدی داشت افزود: ۳۵ نفر در حوادث کار سال ۱۴۰۳ و ۴۶ نفر در سال ۱۴۰۲ در این استان جان باختند که تمامی فوتیهای حوادث کار در سال گذشته مرد بودند
سیروس حسنی ادامه داد: سال ۱۴۰۳ حدود ۳۷۲ مصدوم به دلیل حوادث کار به مراکز پزشکی قانونی سمنان مراجعه کردند که از این شمار ۳۵۰ مرد و ۲۲ زن بودند.
مدیرکل پزشکی قانونی سمنان بیان کرد: مصدومان جرحی حوادث کار سال ۱۴۰۳ این استان در مقایسه با سال ۱۴۰۲ کاهش هشت درصدی داشت.
بیشترین حوادث کار در استان سمنان مربوط به مشاغل ساختمانی و معادن است.
سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی گلوگاه اتصال استانهای شمالی به استانهای جنوبی کشور است و به عبارتی میتواند به عنوان حلقه اتصال دریای شمال به مناطق مرکزی و جنوبی نقشآفرین باشد.
نظر شما